autor:

autor

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat de tarte

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
300 g faina, 200 g unt sau 250 g margarina, 100 g zahar, 3 galbenusuri, un, praf sare, coaja de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 45 min

34 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr-un vas, se adauga sarea, zaharul, untul putin muiat si,
la sfarsit, galbenusurile. Se framanta putin, atat cat sa fie toate bine
amestecate. Se da forma unei sfere si se lasa 1 -2 ore la rece, sau mai
mult, pina a doua zi, cind se va intinde o foaie si se vor forma tartele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de tarte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Aluat pentru tarte, biscuiti, crostate

Aluat pentru tarte, biscuiti, crostate

Cernem faina intr-un castron, untul din frigider, se taie cuburi, se faramiteaza cu faina, pana devine

9 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Mini tarte cu aluat frantuzesc

Mini tarte cu aluat frantuzesc

Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat, apoi se desface usor si se intinde pe masa.Se presara cu

10 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

45 min

34 voturi

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 200 g unt sau 250 g margarina
  • 100 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • un
  • praf sare
  • coaja de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte ardelenesti, umplute cu cartofi copti si aroma de ceapa