Se cerne faina, in mijloc varsati 15 cl de apa,sucul de lamaie,sarea,si untul topit. Se framanta aluatul cu varful degetelor pana faina se incorporeaza progresiv. Se continua framantarea cu mainile pana aluatul devine homogen. Se formeaza o bula in care se face o cruce cu cutitul, puneti la rece in plastic pentru o ora ,doua. Untul se pune intre doua foi de hartie sulfurizata,se intinde cu ruloul pana obtineti un care de 1 pana la 2 cm de grosime.Untul trebuie sa ramana dur (se mai pune la rece) sa aiba aceeasi consistenta ca aluatul.Intindeti aluatul cu ruloul in sensul crucii facute incat careul de unt sa fie in centrul aluatului.Se acopera untul cu aluatul in sensul crucii, in asa fel incat untul sa fie total acoperit. Intindeti aluatul apasand din fata in spate pana fortati un rectangul, pastrand marginile drepte. Aluatul se pliaza in trei si se pune la rece 30 minute (in plastic). Se repeta intinderea aluatului de inca trei ori, de fiecare data se pune la rece. Rezultatul este pe masura muncii. Extraordinar! Aluatul in puteti folosi pentru toate tartele sarate sau dulci, aperitive, saratele.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii