Reteta postata pe: 18 noiembrie 2011
Ingrediente
250 g Faina, , 1 lingurita zeama de lamaie, , 1 lingurita sare, , 30 g unt topit, , 200 g unt rece
Dificultate: Medie | Timp: 2h
Mod de preparare
Se cerne faina, in mijloc varsati 15 cl de apa,sucul de lamaie,sarea,si untul topit. Se framanta aluatul cu varful degetelor pana faina se incorporeaza progresiv. Se continua framantarea cu mainile pana aluatul devine homogen. Se formeaza o bula in care se face o cruce cu cutitul, puneti la rece in plastic pentru o ora ,doua. Untul se pune intre doua foi de hartie sulfurizata,se intinde cu ruloul pana obtineti un care de 1 pana la 2 cm de grosime.Untul trebuie sa ramana dur (se mai pune la rece) sa aiba aceeasi consistenta ca aluatul.Intindeti aluatul cu ruloul in sensul crucii facute incat careul de unt sa fie in centrul aluatului.Se acopera untul cu aluatul in sensul crucii, in asa fel incat untul sa fie total acoperit. Intindeti aluatul apasand din fata in spate pana fortati un rectangul, pastrand marginile drepte. Aluatul se pliaza in trei si se pune la rece 30 minute (in plastic). Se repeta intinderea aluatului de inca trei ori, de fiecare data se pune la rece. Rezultatul este pe masura muncii. Extraordinar! Aluatul in puteti folosi pentru toate tartele sarate sau dulci, aperitive, saratele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat Foietaj (Pâte Feuilletée)" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Aluatul l-am facut la masina.Am pus in cuva masinii ingredientele in urmatoarea ordine:zahar,sare,ulei,apa,faina,drojdie.Selectam
5 voturi
6 comentarii
3h 30 min
In oala mixerului punem toate ingridentele si incepem framantatul cam 5-7 minute adaugam sarea si
2 voturi
0 comentarii
1h 45 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate