autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat Foietaj (Pâte Feuilletée)

Autor: VALENTINE (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 18 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: VALENTINE (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 18 noiembrie 2011

Ingrediente
250 g Faina, , 1 lingurita zeama de lamaie, , 1 lingurita sare, , 30 g unt topit, , 200 g unt rece

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Se cerne faina, in mijloc varsati 15 cl de apa,sucul de lamaie,sarea,si untul topit. Se framanta aluatul cu varful degetelor pana faina se incorporeaza progresiv. Se continua framantarea cu mainile pana aluatul devine homogen. Se formeaza o bula in care se face o cruce cu cutitul, puneti la rece in plastic pentru o ora ,doua. Untul se pune intre doua foi de hartie sulfurizata,se intinde cu ruloul pana obtineti un care de 1 pana la 2 cm de grosime.Untul trebuie sa ramana dur (se mai pune la rece) sa aiba aceeasi consistenta ca aluatul.Intindeti aluatul cu ruloul in sensul crucii facute incat careul de unt sa fie in centrul aluatului.Se acopera untul cu aluatul in sensul crucii, in asa fel incat untul sa fie total acoperit. Intindeti aluatul apasand din fata in spate pana fortati un rectangul, pastrand marginile drepte. Aluatul se pliaza in trei si se pune la rece 30 minute (in plastic). Se repeta intinderea aluatului de inca trei ori, de fiecare data se pune la rece. Rezultatul este pe masura muncii. Extraordinar! Aluatul in puteti folosi pentru toate tartele sarate sau dulci, aperitive, saratele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat Foietaj (Pâte Feuilletée)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Painici pufoase cu cascaval si rosmarin

Painici pufoase cu cascaval si rosmarin

Aluatul l-am facut la masina.Am pus in cuva masinii ingredientele in urmatoarea ordine:zahar,sare,ulei,apa,faina,drojdie.Selectam

5 voturi    6 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Painicele dulci

Painicele dulci

In oala mixerului punem toate ingridentele si incepem framantatul cam 5-7 minute adaugam sarea si

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2011

    Bine ai venit in gasca noastra mare de pe gustos .ro ! Felicitari pentru reteta si pentru descrierea foarte amanuntita ! Ps:te asteptam si cu alte retete. Pupici

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • 250 g Faina
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingurita sare
  • 30 g unt topit
  • 200 g unt rece

Raporteaza reteta

Retete
de VALENTINE
Moelleux au chocolat (prajitura cu ciocolata)

Moelleux au chocolat (prajitura cu ciocolata)

Se topeste ciocolata. Ajutati untul taiat in bucati putin cate putin pana obtineti o crema consistenta.

4 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Mini pizza

Mini pizza

Intindeti foaia de aluat pe care o decupati dupa marimea dorita .Garnisiti fiecare bucata cu ingredientele

5 voturi    3 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza
Pulpa de curcan in sos alb

Pulpa de curcan in sos alb

Punem pulpa la rumenit in ulei si unt. Dupa care adaugam ciupercile, morcovul si ceapa taiate in

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Bine ai venit in gasca noastra mare de pe gustos .ro ! Felicitari pentru reteta si pentru descrierea foarte amanuntita ! Ps:te asteptam si cu alte retete. Pupici

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Chifle cu miere