Aluat Foietaj (Pâte Feuilletée)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Aluat Foietaj (Pâte Feuilletée)

Ingrediente

  • 250 g Faina
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingurita sare
  • 30 g unt topit
  • 200 g unt rece

Mod de preparare

Se cerne faina, in mijloc varsati 15 cl de apa,sucul de lamaie,sarea,si untul topit. Se framanta aluatul cu varful degetelor pana faina se incorporeaza progresiv. Se continua framantarea cu mainile pana aluatul devine homogen. Se formeaza o bula in care se face o cruce cu cutitul, puneti la rece in plastic pentru o ora ,doua. Untul se pune intre doua foi de hartie sulfurizata,se intinde cu ruloul pana obtineti un care de 1 pana la 2 cm de grosime.Untul trebuie sa ramana dur (se mai pune la rece) sa aiba aceeasi consistenta ca aluatul.Intindeti aluatul cu ruloul in sensul crucii facute incat careul de unt sa fie in centrul aluatului.Se acopera untul cu aluatul in sensul crucii, in asa fel incat untul sa fie total acoperit. Intindeti aluatul apasand din fata in spate pana fortati un rectangul, pastrand marginile drepte. Aluatul se pliaza in trei si se pune la rece 30 minute (in plastic). Se repeta intinderea aluatului de inca trei ori, de fiecare data se pune la rece. Rezultatul este pe masura muncii. Extraordinar! Aluatul in puteti folosi pentru toate tartele sarate sau dulci, aperitive, saratele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise