autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat Foietaj (Pâte Feuilletée)

Autor: VALENTINE (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 18 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: VALENTINE (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 18 noiembrie 2011

Ingrediente
250 g Faina, , 1 lingurita zeama de lamaie, , 1 lingurita sare, , 30 g unt topit, , 200 g unt rece

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Se cerne faina, in mijloc varsati 15 cl de apa,sucul de lamaie,sarea,si untul topit. Se framanta aluatul cu varful degetelor pana faina se incorporeaza progresiv. Se continua framantarea cu mainile pana aluatul devine homogen. Se formeaza o bula in care se face o cruce cu cutitul, puneti la rece in plastic pentru o ora ,doua. Untul se pune intre doua foi de hartie sulfurizata,se intinde cu ruloul pana obtineti un care de 1 pana la 2 cm de grosime.Untul trebuie sa ramana dur (se mai pune la rece) sa aiba aceeasi consistenta ca aluatul.Intindeti aluatul cu ruloul in sensul crucii facute incat careul de unt sa fie in centrul aluatului.Se acopera untul cu aluatul in sensul crucii, in asa fel incat untul sa fie total acoperit. Intindeti aluatul apasand din fata in spate pana fortati un rectangul, pastrand marginile drepte. Aluatul se pliaza in trei si se pune la rece 30 minute (in plastic). Se repeta intinderea aluatului de inca trei ori, de fiecare data se pune la rece. Rezultatul este pe masura muncii. Extraordinar! Aluatul in puteti folosi pentru toate tartele sarate sau dulci, aperitive, saratele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat Foietaj (Pâte Feuilletée)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Prăjitură de sărbătoare din Franţa

Prăjitură de sărbătoare din Franţa

Faceţi aluatul(e ca de cozonac) si lasati-l să se odihneasca o noapte la rece(eu l-am pus în frigider). A

17 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia crocanta

Focaccia crocanta

Amestecati faina cu sarea ,apa calda cu uleiul si drojdia,adaugati peste faina amestecati bine toate

4 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2011

    Bine ai venit in gasca noastra mare de pe gustos .ro ! Felicitari pentru reteta si pentru descrierea foarte amanuntita ! Ps:te asteptam si cu alte retete. Pupici

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • 250 g Faina
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingurita sare
  • 30 g unt topit
  • 200 g unt rece

Raporteaza reteta

Retete
de VALENTINE
Moelleux au chocolat (prajitura cu ciocolata)

Moelleux au chocolat (prajitura cu ciocolata)

Se topeste ciocolata. Ajutati untul taiat in bucati putin cate putin pana obtineti o crema consistenta.

4 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Mini pizza

Mini pizza

Intindeti foaia de aluat pe care o decupati dupa marimea dorita .Garnisiti fiecare bucata cu ingredientele

5 voturi    3 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza
Pulpa de curcan in sos alb

Pulpa de curcan in sos alb

Punem pulpa la rumenit in ulei si unt. Dupa care adaugam ciupercile, morcovul si ceapa taiate in

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Bine ai venit in gasca noastra mare de pe gustos .ro ! Felicitari pentru reteta si pentru descrierea foarte amanuntita ! Ps:te asteptam si cu alte retete. Pupici

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Pasca sarata