autor:

CristinaD

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat fraged (cu zahar) pentru tarte

Autor: CristinaD (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CristinaD (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2008

Ingrediente
Faina 500 g unt 175 g zahar pudra 125 g oua 2 buc lapte 150 ml zaharvanilat 1 plic sare

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca zaharul cu ouale, zaharul vanilat si putina sare, se adauga faina si laptele, iar la sfarsit se adauga untul si se framanta, pana ce aluatul s-a omogenizat. Se lasa sa se odihneasca la rece timp de 30 min., apoi se poate folosi. Se utilizeaza la tarte cu fructe, la placinta etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat fraged (cu zahar) pentru tarte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu stafide

Cozonac cu stafide

Faina se cerne intr-un castron mare si inalt si se face o adancitura in care zdrobim drojdia , adaugam

2 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Focaccia

Focaccia

Drojdia faramitata, zaharul si 100ml apa calduta se pun intr-un recipient si se amesteca ft bine.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Faina 500 g unt 175 g zahar pudra 125 g oua 2 buc lapte 150 ml zaharvanilat 1 plic sare

Raporteaza reteta

Retete
de CristinaD
Frigarui de pui

Frigarui de pui

Se taie cubulete toate ingredientele; Se amesteca intr-un vas de plastic toate ingredientele cu

3 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive
Supa de branza cu paine si salam

Supa de branza cu paine si salam

Mod de preparare: Se curata usturoiul si se toaca marunt. Se caleste in 2 linguri de unt fierbinte

4 voturi    4 comentarii
1h
Supe de legume
Bulz

Bulz

Mamaliga se fierbe, mai groasa, se modeleaza, cu mainile umede de zer, cuprinzand in interior branza

7 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
placinta din aluat dospit cu crema de smantana