autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat fraged pentru burekitas

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 05 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 05 noiembrie 2012

Ingrediente
350 gr faina, 200 gr unt moale, 2 galbenusuri, 1lingurita praf de copt, 250 gr branza moale de vaca sau urda, , ptr umplutura, cas putin sarat-300, 100 gr branza bulgareasca, 100gr branza vaca, 2albuse batute putin, 1lingura de zaatar-mirodenie care se adauga la labane, putina nucsoara, putina ceapa verde tocata marunt, 1lingura amidon de porumb

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Aluatul se face la robotul de bucatarie in pulsuri pana se aduna aluatul; se inveleste in celofan si se da la rece ptr cel putin o ora.

In timpul asta pregatim umplutura - amestecam branzeturile, adaugam albusurile batute, ceapa, nucsoara si zaatar si lingura de amidon si amestecam bine pana compozitia este omogena.

Dupa o ora se iau 2 foi de pergament - se taie aluatul in 2 parti egale si se pune prima bucata de aluat intre 2 foi de pergament si se intinde o foaie subtire de 5mm; se scot cu forma rotunda pe jumatate; se pune putina umplutura si se inchid bine.

Se aseaza pe o tava in care am pus o foaie de pergament se ung cu ou si se presoara cu susan .La fel se pregateste si cealalta foaie.

Se coc la 180 de grade 30 de minute sau pana sunt rumenite. Sunt foarte gustoase si aluatul acesta se potriveste si la umpluturi dulci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat fraged pentru burekitas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Strudel cu brinza

Strudel cu brinza

Se face umplutera amestecind brinza cu zahar si oua,se pun si stafidele direct pe foaia de aluat,apoi

2 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu varza si carnati de vita

Placinta cu varza si carnati de vita

Se curata ceapa se taie si se caleste,apoi morcovul curatat,ardelul,gogosarul curatat si taiat cubulete,apoi

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 350 gr faina
  • 200 gr unt moale
  • 2 galbenusuri
  • 1lingurita praf de copt
  • 250 gr branza moale de vaca sau urda
  • ptr umplutura
  • cas putin sarat-300
  • 100 gr branza bulgareasca
  • 100gr branza vaca
  • 2albuse batute putin
  • 1lingura de zaatar-mirodenie care se adauga la labane
  • putina nucsoara
  • putina ceapa verde tocata marunt
  • 1lingura amidon de porumb

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

11 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Mucenici ca la mama acasa