Aluat fraged pentru burekitas

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Aluat fraged pentru burekitas

Ingrediente

  • 350 gr faina
  • 200 gr unt moale
  • 2 galbenusuri
  • 1lingurita praf de copt
  • 250 gr branza moale de vaca sau urda
  • ptr umplutura
  • cas putin sarat-300
  • 100 gr branza bulgareasca
  • 100gr branza vaca
  • 2albuse batute putin
  • 1lingura de zaatar-mirodenie care se adauga la labane
  • putina nucsoara
  • putina ceapa verde tocata marunt
  • 1lingura amidon de porumb

Mod de preparare

Aluatul se face la robotul de bucatarie in pulsuri pana se aduna aluatul; se inveleste in celofan si se da la rece ptr cel putin o ora.

In timpul asta pregatim umplutura - amestecam branzeturile, adaugam albusurile batute, ceapa, nucsoara si zaatar si lingura de amidon si amestecam bine pana compozitia este omogena.

Dupa o ora se iau 2 foi de pergament - se taie aluatul in 2 parti egale si se pune prima bucata de aluat intre 2 foi de pergament si se intinde o foaie subtire de 5mm; se scot cu forma rotunda pe jumatate; se pune putina umplutura si se inchid bine.

Se aseaza pe o tava in care am pus o foaie de pergament se ung cu ou si se presoara cu susan .La fel se pregateste si cealalta foaie.

Se coc la 180 de grade 30 de minute sau pana sunt rumenite. Sunt foarte gustoase si aluatul acesta se potriveste si la umpluturi dulci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise