autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat fraged pentru burekitas

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 05 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 05 noiembrie 2012

Ingrediente
350 gr faina, 200 gr unt moale, 2 galbenusuri, 1lingurita praf de copt, 250 gr branza moale de vaca sau urda, , ptr umplutura, cas putin sarat-300, 100 gr branza bulgareasca, 100gr branza vaca, 2albuse batute putin, 1lingura de zaatar-mirodenie care se adauga la labane, putina nucsoara, putina ceapa verde tocata marunt, 1lingura amidon de porumb

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Aluatul se face la robotul de bucatarie in pulsuri pana se aduna aluatul; se inveleste in celofan si se da la rece ptr cel putin o ora.

In timpul asta pregatim umplutura - amestecam branzeturile, adaugam albusurile batute, ceapa, nucsoara si zaatar si lingura de amidon si amestecam bine pana compozitia este omogena.

Dupa o ora se iau 2 foi de pergament - se taie aluatul in 2 parti egale si se pune prima bucata de aluat intre 2 foi de pergament si se intinde o foaie subtire de 5mm; se scot cu forma rotunda pe jumatate; se pune putina umplutura si se inchid bine.

Se aseaza pe o tava in care am pus o foaie de pergament se ung cu ou si se presoara cu susan .La fel se pregateste si cealalta foaie.

Se coc la 180 de grade 30 de minute sau pana sunt rumenite. Sunt foarte gustoase si aluatul acesta se potriveste si la umpluturi dulci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat fraged pentru burekitas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa

Paine de casa

In primul rand toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem faina intr-un lighean,si

2 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi pufoase cu smantana

Gogosi pufoase cu smantana

450 gr faina se pun in castron ,se face un gol in mijloc si se pune drojdia faramitata si putin zahar,

39 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 350 gr faina
  • 200 gr unt moale
  • 2 galbenusuri
  • 1lingurita praf de copt
  • 250 gr branza moale de vaca sau urda
  • ptr umplutura
  • cas putin sarat-300
  • 100 gr branza bulgareasca
  • 100gr branza vaca
  • 2albuse batute putin
  • 1lingura de zaatar-mirodenie care se adauga la labane
  • putina nucsoara
  • putina ceapa verde tocata marunt
  • 1lingura amidon de porumb

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Cozonac