autor:

autor

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat fraged

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Aluat: 420 g.faina, 2 galbenuse, o lingura si jumatate rom, o lingura si jumatate smintina, apa minerala la temperatura camerei 280 g. osinza, 3 linguri faina, sucul de la o lamiie

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

33 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat din ingredientele de aluat. Se framinta, se bate cu sucitorul sau se loveste de planseta. Osinza se amesteca cu cele 3 linguri de faina, si sucul de lamiie. Se fac trei cocoloase.

Aluatul se intinde pe planseta, iar deasupra se intinde uniform grasimea. Se impatureste si se da la rece 1 ora. Aceasta operatiune se face de trei ori. Daca se fac chifle, se taie cu un cutit fierbinte. Pentru foile de cremes se intind foi subtiri.

Se coc la foc iute.
Se face un aluat din ingredientele de aluat. Se framinta, se bate cu sucitorul sau se loveste de planseta. Osinza se amesteca cu cele 3 linguri de fai
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat fraged" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje
Aluat fraged pentru burekitas

Aluat fraged pentru burekitas

Aluatul se face la robotul de bucatarie in pulsuri pana se aduna aluatul; se inveleste in celofan

9 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa

Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa

Aluatul: Intr-un bol amestecam untul, smantana, zaharul si galbenusul. Adaugam praful de copt,

13 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

33 voturi

Ingrediente

  • Aluat: 420 g.faina
  • 2 galbenuse
  • o lingura si jumatate rom
  • o lingura si jumatate smintina
  • apa minerala la temperatura camerei 280 g. osinza
  • 3 linguri faina
  • sucul de la o lamiie

Raporteaza reteta

Aluat pentru foietaj

Aluat pentru foietaj

Aluatul de foietaj este un aluat care necesita mai multa atentie, pentru ca este migalos, si nu iese

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Se dizolva drojdia in putina apa calduta si se amesteca cu cateva linguri faina.Se lasa la dospit

32 voturi    9 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje
Tochitura macelareasca cu cus-cus

Tochitura macelareasca cu cus-cus

Carnea o taiem cuburi cu latura de 3 cm, carnatii ii feliem, iar kaizerul il taiem fasii. Curatam

3 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Bomboane de pom cu spanac

Bomboane de pom cu spanac

Scurgem bine spanacul si il calim in unt. Cat se racoreste spanacul calit amestecam branza de capra, maruntita, cu iaurtul, pana devine

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Aluat pentru foietaj

Aluat pentru foietaj

Aluatul de foietaj este un aluat care necesita mai multa atentie, pentru ca este migalos, si nu iese daca in camera e o temperature

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje