autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

ALUAT FRANTUZESC CU BRANZA SI SOFRAN

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
240 mi lapte batut, 160 gr zahar ars, 2 oua, 3 cesti faina, , Umplutura:, 1 kg brânza dulce (ricotta sau alta brânza dulce si moale), 2-3 stamine de sofran,, dizolva te În apa calduta, 1 ou, 3 linguri zahar tos, 1 galbenus (pentru uns), scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se pune in vasul mixerului (sau in blender) laptele batut si zaharul si se mixeaza 3 minute, cu viteza medie. Se adauga câte putin ouale si faina pâna se obtine un aluat foarte moale. Se ung cu unt cateva forme de tarta (4 cm inaltime) si se captusesc cu aluatul.
1, Se pune in forme umplutura de branza dulce. Se unge cu galbenus. Se unge cu galbenus, se presara putina scortisoara si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius 30 minute. Dupa ce tartele s-au racit, se scot din forme. Se servesc reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "ALUAT FRANTUZESC CU BRANZA SI SOFRAN" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Scones cu capșuni (fara gluten)

Scones cu capșuni (fara gluten)

Pentru ca astazi am avut oaspeti de seama, se cerea sa fac ceva bun, sa servim alaturi de ceșcuța

1 vot    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj dulce cu fructe uscate

Foietaj dulce cu fructe uscate

Se intinde foietajul si se unge bine cu lapte condensat.Se aseaza in pozitie verticala(al meu are

48 voturi    20 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 240 mi lapte batut
  • 160 gr zahar ars
  • 2 oua
  • 3 cesti faina
  • Umplutura:
  • 1 kg brânza dulce (ricotta sau alta brânza dulce si moale)
  • 2-3 stamine de sofran,
  • dizolva te În apa calduta
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar tos
  • 1 galbenus (pentru uns)
  • scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Piinicele parfumate