autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

ALUAT FRANTUZESC CU BRANZA SI SOFRAN

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
240 mi lapte batut, 160 gr zahar ars, 2 oua, 3 cesti faina, , Umplutura:, 1 kg brânza dulce (ricotta sau alta brânza dulce si moale), 2-3 stamine de sofran,, dizolva te În apa calduta, 1 ou, 3 linguri zahar tos, 1 galbenus (pentru uns), scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se pune in vasul mixerului (sau in blender) laptele batut si zaharul si se mixeaza 3 minute, cu viteza medie. Se adauga câte putin ouale si faina pâna se obtine un aluat foarte moale. Se ung cu unt cateva forme de tarta (4 cm inaltime) si se captusesc cu aluatul.
1, Se pune in forme umplutura de branza dulce. Se unge cu galbenus. Se unge cu galbenus, se presara putina scortisoara si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius 30 minute. Dupa ce tartele s-au racit, se scot din forme. Se servesc reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "ALUAT FRANTUZESC CU BRANZA SI SOFRAN" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

99 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Saratele cu cascaval

Saratele cu cascaval

Drojdia se freaca cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga sarea si laptele. Intr-un castron se

43 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 240 mi lapte batut
  • 160 gr zahar ars
  • 2 oua
  • 3 cesti faina
  • Umplutura:
  • 1 kg brânza dulce (ricotta sau alta brânza dulce si moale)
  • 2-3 stamine de sofran,
  • dizolva te În apa calduta
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar tos
  • 1 galbenus (pentru uns)
  • scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de secara la o gustare de seara