autor:

autor

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat pentru cornulete

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
300 g faina, 200 g unt, 200 g smantana, putina sare

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

159 voturi

Mod de preparare

Se framanta faina cu untul sau margarina, se adauga smantana.


Se formeaza un aluat moale si se lasa la rece cateva ore.


Se pot face cornulete cu branza, saratele sau cornulete dulci (cu rahat, nuca sau gem) care se pudreaza cu zahar.

-->
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Cipolline

Se face un aluat din toate ingredientele. Dupa ce aluatul e crescut se pune circa 250 gr unt in aluatul

3 voturi    1 comentariu
1h
Aluaturi si Foietaje

Paine de casa

Se framanta un aluat potrivit din toate ingredientele(15-20 min, sau la aparatul de facut paine). Se

9 voturi    3 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine):

    Foarte fraged aluatul,acum am scos cornuletele din cuptor si sunt delicioase.Felicitari pentru reteta.....

  • Iuliana Matei

    Iuliana Matei (Chef de cuisine):

    Aluatul a iesit foarte fraged, l-am lasat 2 ore la frigider.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gheorghe Sapasu , 24 ianuarie 2015

    imi.place

  • Fara foto

    Simona Talaba , 19 ianuarie 2014

    fara drojdie?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Cornuletele sunt o bunatate.

    • Fara foto

      DANA , 14 martie 2010

      sunt delicioase foarte fragede

    • Fara foto

      angy (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2009

      Nu am incercat niciodata sa fac cornulete,dar aceasta va fi prima reteta de cornulete care o voi pregati acum de craciun.

    • Fara foto

      anonim , 18 mai 2009

      Reteta de cornulete a iesit foarte buna caci am incercat-o si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

159 voturi

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 200 g smantana
  • putina sare

Raporteaza reteta

Aluat pentru foietaj

Aluatul de foietaj este un aluat care necesita mai multa atentie, pentru ca este migalos, si nu iese

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Placinta cu branza proaspata de vaci

Se dizolva drojdia in putina apa calduta si se amesteca cu cateva linguri faina.Se lasa la dospit

32 voturi    9 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Tochitura macelareasca cu cus-cus

Carnea o taiem cuburi cu latura de 3 cm, carnatii ii feliem, iar kaizerul il taiem fasii. Curatam

3 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

constanta proca (Chef de cuisine)

Cornuletele sunt o bunatate.

Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Bomboane de pom cu spanac

Bomboane de pom cu spanac

Scurgem bine spanacul si il calim in unt. Cat se racoreste spanacul calit amestecam branza de capra, maruntita, cu iaurtul, pana devine

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Aluat pentru foietaj

Aluat pentru foietaj

Aluatul de foietaj este un aluat care necesita mai multa atentie, pentru ca este migalos, si nu iese daca in camera e o temperature

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje