autor:

gabriela bacila

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat pentru foietaj

Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 octombrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 octombrie 2007

Ingrediente
ulei, apa, faina, untura, sare

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

125 voturi

Mod de preparare

aluatul I :
7 linguri ulei,10 liguri apa si faina cit cuprinde.se face un aluat care sa poata fi intins.
aluatul II :
2 linguri untura se amesteca cu 7 linguri faina.faina puneti cit sa se poata intinde cu lingura.
se intinde aluatul I si peste el se intinde cu lingura aluatul II.se impacheteaza si se intinde din nou.se repeta operatia de citeva ori,apoi se da la rece 30 minute.
se fac doua foi.pentru cremsnit se coc foile pe dosul tavii.pentru placinta cu mere,brinza,varza,cartofi sau ceapa ,foile se pun in tava necoapte.aluatul poate fi folosit si pentru saleuri sau cornuri umplute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pentru foietaj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Aluat fraged, foietaj (pentru Saratele, Branzoici, Placinte etc.) cu branza Philadelphia

Aluat fraged, foietaj (pentru Saratele, Branzoici, Placinte etc.) cu branza Philadelphia

Ingredientele se amesteca si aluatul obtinut se pune la frigider timp de 20 minute. Se intinde

27 voturi    5 comentarii
30 min
Prajituri
Gogosi pufoase cu smantana

Gogosi pufoase cu smantana

450 gr faina se pun in castron ,se face un gol in mijloc si se pune drojdia faramitata si putin zahar,

44 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ioana-alexandra Drimba , 23 august 2013

    imi place!

  • Fara foto

    Cili , 23 octombrie 2009

    Da,doar ca nu o sa mai fie asa de fraged ca si cu untura.

  • Fara foto

    gabi c. , 02 octombrie 2009

    untura se poate inlocui cu untul sau margarina?

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

125 voturi

Ingrediente

  • ulei
  • apa
  • faina
  • untura
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de gabriela bacila
Crema de ciocolata

Crema de ciocolata

Se amesteca untul sau margarina cu nutella .cind s-au omogenizat se adauga cele 2 lunguri de cacao

12 voturi    0 comentarii
15 min
Torturi
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Burta, osul de vita si genunchiul de vitel se oparesc o jumatate de ora. Apa se arunca. Apoi, se

31 voturi    7 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ardei iuti murati

Ardei iuti murati

Ardeii se spala si se aseaza in borcane.in fiecare borcan se pune o treime otet,1 lingurita de zahar,sare

29 voturi    2 comentarii
30 min
Conserve si muraturi

Cili

Da,doar ca nu o sa mai fie asa de fraged ca si cu untura.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine indiana cu iaurt