Reteta postata pe: 21 iunie 2011
Ingrediente
200 g faina alba, 100 g unt, 100 ml apa, 1 praf de sare
Dificultate: Redusa | Timp: 15 min
Mod de preparare
Se aranjeaza faina in forma de gramajoara ,in varful ei punem untul inmuiat la temperatura camerei si un praf de sare.
Amestecam si adaugam treptat apa.
Framanatam repede toate ingredientele pana obtinem un aluat de consistenta medie.
Aluatul rezultat il invelim in folie alimentara si il punem timp de 1 ora la frigider,dupa 1 ora poate fi folosit.
TIPS : Ungi aluatul cu un ou batut inainte de al introduce la cuptor asa vei obtine o tarta cu aspect auriu .
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pentru tarta" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta
37 voturi
17 comentarii
2h 30 min
Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie)
Se lucreaza doar cu furculita,
114 voturi
35 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate