autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat pentru tarta

Autor: ANDREEA DRUGAN (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 21 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ANDREEA DRUGAN (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 21 iunie 2011

Ingrediente
200 g faina alba, 100 g unt, 100 ml apa, 1 praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Se aranjeaza faina in forma de gramajoara ,in varful ei punem untul inmuiat la temperatura camerei si un praf de sare.

Amestecam si adaugam treptat apa.

Framanatam repede toate ingredientele pana obtinem un aluat de consistenta medie.

Aluatul rezultat il invelim in folie alimentara si il punem timp de 1 ora la frigider,dupa 1 ora poate fi folosit.

TIPS : Ungi aluatul cu un ou batut inainte de al introduce la cuptor asa vei obtine o tarta cu aspect auriu .
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pentru tarta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine traditionala rapida

Paine traditionala rapida

Pentru ca baghete am mai facut, azi m-am decis la o paine traditionala. E duminica, asa ca te invit

4 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa

Paine de casa

In 650 ml de apa calda dizolvam drojdia uscata impreuna cu o lingura de zahar tos. Amestecam bine. Cernem

60 voturi    32 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 200 g faina alba
  • 100 g unt
  • 100 ml apa
  • 1 praf de sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Spirale cu crema de unt