Aluat pentru tarta

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g faina alba
  • 100 g unt
  • 100 ml apa
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Se aranjeaza faina in forma de gramajoara ,in varful ei punem untul inmuiat la temperatura camerei si un praf de sare.

Amestecam si adaugam treptat apa.

Framanatam repede toate ingredientele pana obtinem un aluat de consistenta medie.

Aluatul rezultat il invelim in folie alimentara si il punem timp de 1 ora la frigider,dupa 1 ora poate fi folosit.

TIPS : Ungi aluatul cu un ou batut inainte de al introduce la cuptor asa vei obtine o tarta cu aspect auriu .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise