autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat pentru tarta

Autor: ANDREEA DRUGAN (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 21 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ANDREEA DRUGAN (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 21 iunie 2011

Ingrediente
200 g faina alba, 100 g unt, 100 ml apa, 1 praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Se aranjeaza faina in forma de gramajoara ,in varful ei punem untul inmuiat la temperatura camerei si un praf de sare.

Amestecam si adaugam treptat apa.

Framanatam repede toate ingredientele pana obtinem un aluat de consistenta medie.

Aluatul rezultat il invelim in folie alimentara si il punem timp de 1 ora la frigider,dupa 1 ora poate fi folosit.

TIPS : Ungi aluatul cu un ou batut inainte de al introduce la cuptor asa vei obtine o tarta cu aspect auriu .
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pentru tarta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Chifle cu branza dulce si chimion

Chifle cu branza dulce si chimion

Se amesteca faina cu sarea. Se face un loc in mijloc se pune drojdia, zaharul untul topit si un pic

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Masala Dosa (lipii umplute cu cartofi)

Masala Dosa (lipii umplute cu cartofi)

Din faina alba si cea de malai, oua, 1 ardei iute maruntit, sare si zahar facem un aluat ca pentru

6 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 200 g faina alba
  • 100 g unt
  • 100 ml apa
  • 1 praf de sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Spirale crocante