autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat pentru tarta

Autor: ANDREEA DRUGAN (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 21 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ANDREEA DRUGAN (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 21 iunie 2011

Ingrediente
200 g faina alba, 100 g unt, 100 ml apa, 1 praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Se aranjeaza faina in forma de gramajoara ,in varful ei punem untul inmuiat la temperatura camerei si un praf de sare.

Amestecam si adaugam treptat apa.

Framanatam repede toate ingredientele pana obtinem un aluat de consistenta medie.

Aluatul rezultat il invelim in folie alimentara si il punem timp de 1 ora la frigider,dupa 1 ora poate fi folosit.

TIPS : Ungi aluatul cu un ou batut inainte de al introduce la cuptor asa vei obtine o tarta cu aspect auriu .
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pentru tarta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Clatite cu cas si cascaval

Clatite cu cas si cascaval

Cernem faina intrun vas, facem o adancitura in mijlocul fainei, unde adaugam ouale amestecate cu

14 voturi    3 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Pasteis de urdã (traditional portughez)

Pasteis de urdã (traditional portughez)

1)Se intind foile. Cu ajutorul unui pahar sau formã, se decupeazã cerculete. 2)Creme de Pateleiro: Se

8 voturi    6 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 200 g faina alba
  • 100 g unt
  • 100 ml apa
  • 1 praf de sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine impletita