autor:

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat pentru tarta

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Ingrediente
225 g faina, 1/2 lingurita sare, 65 g unt racit si taiat cubulete, 65 g untura racita si taiata cubulete, 1-2 linguri apa rece, 2 oua

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Pune faina si sarea intr-un castron. Aadauga cuburile de unt si untura. Amesteca foarte bine pina cind aluatul capata aspetul unor firimituri. Aduaga apa, ouale si framinta. Pune aluatul pe o suprafata unsa cu ulei si framinta de citeva ori.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pentru tarta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • 225 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 65 g unt racit si taiat cubulete
  • 65 g untura racita si taiata cubulete
  • 1-2 linguri apa rece
  • 2 oua

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine dietetica fara faina Paine dietetica fara faina

Incalzim cuptorul la 180 de grade C, coacere  sus jos si nu turbo.Pregatim o tava de chec o tapetam cu hartie de copt. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Chifle cu branza dulce si chimion