autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat pentru tarta

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Ingrediente
225 g faina, 1/2 lingurita sare, 65 g unt racit si taiat cubulete, 65 g untura racita si taiata cubulete, 1-2 linguri apa rece, 2 oua

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Pune faina si sarea intr-un castron. Aadauga cuburile de unt si untura. Amesteca foarte bine pina cind aluatul capata aspetul unor firimituri. Aduaga apa, ouale si framinta. Pune aluatul pe o suprafata unsa cu ulei si framinta de citeva ori.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pentru tarta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cosulete cu cascaval by Laura Laurentiu

Cosulete cu cascaval by Laura Laurentiu

Se dizolva drojdia in putin lapte cald la care s-a adaugat 1 lingura de zahar, se pun si 2-3 linguri

6 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Strudel Branza/Mere

Strudel Branza/Mere

Daca aveti chef de ceva bun, dar nu si timp sa stati in bucatarie va recomand acest preparat. Este

3 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • 225 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 65 g unt racit si taiat cubulete
  • 65 g untura racita si taiata cubulete
  • 1-2 linguri apa rece
  • 2 oua

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Chifle impletite a la Elisa