Aluat pentru uscatele (minciunele)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Un ou intreg
  • 2 galbenusuri
  • 100 ml smintina
  • 30 g unt
  • 20 ml rom
  • un virf de cutit sare fina si faina cit cuprinde
  • 2-3 linguri cu rom.

Mod de preparare

Se obtine un aluat ca de taietei, putin mai moale, care se poate intinde in foaie, cu usurinta. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si, apoi, aluatul se framinta pe masa, ca si foaia de taitei, indoindu-l mereu sub podul palmei, de la margine inspre mijloc, ca sa se incorporeze cit mai mult aer. Cind este gata (daca se taie aluatul, se observa in interiorul lui basicute pline cu aer), se aduna aluatul ca o minge, se acopera cu un servet sau cu o foaie de

naylon, ca sa nu se usuce deasupra si se lasa sa se odihneasca 10 minute, ca sa devina mai elastic si sa poata intinde mai usor. Se intinde cu sucitorul, ca o foaie de taitei, cu grosimea unei muchii de cutit (2 mm). Se taie apoi cu ruleta (care are marginea ondulata) in fisii de 3 cm latime si 12-15 cm lungime; taieturile dintre bucati (fisii) se fac pe diagonala. Fiecarei fisii i se face cite o taietura la mijloc, cu lungimea de 3 cm, pe unde se scoate un capat, dind impresia unui nod. Dupa ce s-au pregatit toate, minciunelele se prajesc in

untdelemn. Intr-o cratita de 2 l se pune 1 l untdelemn si se lasa sa se infierbinte la foc mijlociu (insa nu direct pe flacara). La inceput, se pune o bucatica de aluat in grasime si daca aceasta se ridica , rumenita, inseamna ca se pot pune uscatelele (cite incap, neinghesuite). Se prajesc cite 2-3 minute pe ambele parti, pina cind se rumenesc putin. Se scot cu o andrea din sirma subtire, scurse bine de grasime, se pudreaza imediat cu zahar pudra si vanilina

si se servesc calde sau reci. Sint foarte fragede si crocante

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Salata de linte cu legume proaspete – reteta rapida, delicioasa si sanatoasa

Salata de linte cu legume proaspete – reteta rapida, delicioasa si sanatoasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de salata de linte cu legume proaspete, perfecta pentru un pranz usor sau o cina...

Salata de linte cu legume proaspete – reteta rapida, delicioasa si sanatoasa
Chiftelute in sos de rosii - reteta simpla si delicioasa

Chiftelute in sos de rosii - reteta simpla si delicioasa

Iti doresti o rețeta simpla si delicioasa pentru chifteluțe in sos de rosii? Ei bine, aceasta rețeta este atat de buna,...

Chiftelute in sos de rosii - reteta simpla si delicioasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise