Autor:
Corina (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 10 aprilie 2009
Ingrediente
● 150 ml apa calda, ● jumatate lingurita zahar, ● 1 lingurita drojdie uscata, ● 250 gr faina, ● 3 linguri ulei de masline, ● 1 lingurita sare
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
1. Se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu o lingura faina, 3-4 linguri apa calda si zaharul, pana se face ca o pasta. Se acopera si se lasa pana se umfla si face spuma.
2. Intr-un castron se puna faina, in mijlocul ei se toarna amestecul de drojdie, uleiul, sarea si se amesteca, pentru a forma un aluat moale si elastic. Daca e necesar se adauga si restul de apa. Se framanta bine, lasandu-se acoperit la dospit pana isi mareste volumul.
Se poate lasa si la frigider de pe o zi pe alta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pizza" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Punem intr-un lighean apa, laptele caldut, uleiul si amestecam bine;apoi adaugam zaharul, sarea si
16 voturi
0 comentarii
1h 50 min
Se pune faina intr-n bol si facem un orificiu unde se pune drojdie si zahar, se toarna jumatate din
10 voturi
9 comentarii
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate