autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Aluatul de cozonac (briose)

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru circa 500 g): 250 g faina, , 125 g unt, , 3 oua, , 10 g drojdie proaspata, , 25 g zahar pudra, , 1 lingurita sare.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Pregatiti aluatelul (maiaua): inmuiati drojdia in 2 linguri cu apa calduta. Adaugati 50 g de faina, amestecati, acoperiti vasul cu un servet si lasati aluatelul sa creasca, circa 30 de minute, la loc cald (25°C).
Puneti restul de faina pe planseta, faceti la mijloc o gropita si turnati in ea sarea si zaharul, topite in prealabil intr-o jumatate de lingura cu apa. Adaugati 1 ou, amestecati si framantati aluatul, incorporand cele 2 oua ramase (unul cate unul) si la sfarsit aluatelul. (Aluatul trebuie sa fie suplu si sa luceasca.) Faceti din el o bila, acoperiti-l cu un stergar si lasati-l sa creasca 2 ore intr-un loc caldut, la adapost de curent.
Inmuiati untul cu furculita sau cu mixerul si incorporati-l in aluat, avand grija sa se amestece perfect. Faceti din nou o bila si tineti aluatul cel putin 3 ore la frigider sau pana a doua zi. Atentie: Pentru ca aluatul sa creasca repede, tineti-l pur si simplu intr-un loc caldut, langa un calorifer sau la gura cuptorului incalzit si pe urma stins. Framantati-l cu mana (minimum 10 minute) sau cu mixerul fixat la viteza mijlocie (tot circa 10 minute).
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluatul de cozonac (briose)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Branzoaice moldovenesti

Branzoaice moldovenesti

1.Faina se cerne intr-un bol adanc. 2.Drojdia se amesteca cu 2 linguri de lapte cald si 1 lingura

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pizza cu sunca, salam si branza

Pizza cu sunca, salam si branza

Mai intai ne ocupam de maia: Punem intr-un bol drojdia proaspata, zaharul si cateva linguri de

8 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 500 g): 250 g faina
  • 125 g unt
  • 3 oua
  • 10 g drojdie proaspata
  • 25 g zahar pudra
  • 1 lingurita sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu spanac, branza feta si orez