Aluatul de cozonac (briose)

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 500 g): 250 g faina,
  • 125 g unt,
  • 3 oua,
  • 10 g drojdie proaspata,
  • 25 g zahar pudra,
  • 1 lingurita sare.

Mod de preparare

Pregatiti aluatelul (maiaua): inmuiati drojdia in 2 linguri cu apa calduta. Adaugati 50 g de faina, amestecati, acoperiti vasul cu un servet si lasati aluatelul sa creasca, circa 30 de minute, la loc cald (25°C).

Puneti restul de faina pe planseta, faceti la mijloc o gropita si turnati in ea sarea si zaharul, topite in prealabil intr-o jumatate de lingura cu apa. Adaugati 1 ou, amestecati si framantati aluatul, incorporand cele 2 oua ramase (unul cate unul) si la sfarsit aluatelul. (Aluatul trebuie sa fie suplu si sa luceasca.) Faceti din el o bila, acoperiti-l cu un stergar si lasati-l sa creasca 2 ore intr-un loc caldut, la adapost de curent.

Inmuiati untul cu furculita sau cu mixerul si incorporati-l in aluat, avand grija sa se amestece perfect. Faceti din nou o bila si tineti aluatul cel putin 3 ore la frigider sau pana a doua zi. Atentie: Pentru ca aluatul sa creasca repede, tineti-l pur si simplu intr-un loc caldut, langa un calorifer sau la gura cuptorului incalzit si pe urma stins. Framantati-l cu mana (minimum 10 minute) sau cu mixerul fixat la viteza mijlocie (tot circa 10 minute).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise