autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Aluatul de cozonac (briose)

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru circa 500 g): 250 g faina, , 125 g unt, , 3 oua, , 10 g drojdie proaspata, , 25 g zahar pudra, , 1 lingurita sare.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Pregatiti aluatelul (maiaua): inmuiati drojdia in 2 linguri cu apa calduta. Adaugati 50 g de faina, amestecati, acoperiti vasul cu un servet si lasati aluatelul sa creasca, circa 30 de minute, la loc cald (25°C).
Puneti restul de faina pe planseta, faceti la mijloc o gropita si turnati in ea sarea si zaharul, topite in prealabil intr-o jumatate de lingura cu apa. Adaugati 1 ou, amestecati si framantati aluatul, incorporand cele 2 oua ramase (unul cate unul) si la sfarsit aluatelul. (Aluatul trebuie sa fie suplu si sa luceasca.) Faceti din el o bila, acoperiti-l cu un stergar si lasati-l sa creasca 2 ore intr-un loc caldut, la adapost de curent.
Inmuiati untul cu furculita sau cu mixerul si incorporati-l in aluat, avand grija sa se amestece perfect. Faceti din nou o bila si tineti aluatul cel putin 3 ore la frigider sau pana a doua zi. Atentie: Pentru ca aluatul sa creasca repede, tineti-l pur si simplu intr-un loc caldut, langa un calorifer sau la gura cuptorului incalzit si pe urma stins. Framantati-l cu mana (minimum 10 minute) sau cu mixerul fixat la viteza mijlocie (tot circa 10 minute).
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluatul de cozonac (briose)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Merdenele cu branza

Merdenele cu branza

Aluatul de foietaj se scoate din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Intre timp

52 voturi    28 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornulete Fragede cu Rahat

Cornulete Fragede cu Rahat

1-Se freaca untul cu sarea si cu cele 2 lingurite de zahar pana devine cremos si moale. 2-Se adauga

15 voturi    4 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 500 g): 250 g faina
  • 125 g unt
  • 3 oua
  • 10 g drojdie proaspata
  • 25 g zahar pudra
  • 1 lingurita sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Turte umplute