autor:

doru simona

» » Prajituri

Alvita cu miere

Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 noiembrie 2010

Ingrediente
* 5 albusuri, * 400 gr zahar tos, * 300 gr nuci (eu am pus doar o cescuta ca atat am avut si a iesit ff bun), * 300 gr miere, * 20 ml zeama lamaie, * 1 plic zahar vanilat, * un pachet foi napolitana

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Nucile le curatam de coji, se pun intr.o tava pe care o introducem in cuptor unde se lasa cam 10 min la foc mijlociu cu usa cuptorului deschisa.nucile nu tb sa se rumeneasca ci decat sa se prajeasca f putin. se freaca apoi intre palme ca sa pica toata coaja si o macinam. Intr.o cratita puitn mai mare cam de 3l albusurile se bat spuma tare apoi adaugam zaharul si zeama de lamaie (toate odata) si se bat in continuare cu telul in forma de para pe aragaz (se pune obligatoriu un disc mai gros pe flacara) timp de 10 min pana cand se intatreste bnine spuma ca pt bezele(sa isi mentina bine forma cand ridicam telul).In acest timp mierea cantarita direct intr.o craticioara de vreun litru , se pune pe foc mic sa se infierbante(atentie mare la miere ca fierbe repede ca o spuma ). Cand spuma este bine batuta, spuma de albusuri turnam mierea clocotita peste ea: se bate apoi cu telul cu toata forta cca 10 min, insistand pe fundul vasului ca sa nu se prinda, sa nu se arda. Compozitia se umfla ca o spuma moale deoarece miere subtiaza albusul care se va intinde ca o coarda; de aceea albusul tb sa se bata bine ca spuma sa se intareasca pana ce se va rupe coarda(sa nu se mai intinda) si.si va mentine forma(cand se ridica telul nu curge). In acel moment albusurile fiiind bine batut , se ia de pe foc adaugandu.se in compozitie zaharul vanilat si nuca macinata.se amesteca usor pana se incorporeaza bine. Compozitia calda se pune imediat peste foile de napolitana. eu am pus doar cate 2 foi cu umplutura. se pune ceva putin mai greu deasupra dar nu f greu ca sa nu iasa crema si se da la rece. Se pastreaza la rece si dupa 2-3 zile alvita se poate taia in bucati .Cand se taie se tine blatul sprijinit pe latura mai lunga si se va trece cu cutitul prin ambele foi deodata ca sa nu se preseze crema si sa iasa dintre foi. se taie doar cat se papa, se poate tine in loc uscat si racoros si cca 2 luni.
Daca ti-a placut reteta noastra "Alvita cu miere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie

Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie

Se separa galbenusurile de albusuri, iar albusurile se bat spuma. Se adauga apa si zaharul la albusuri

32 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu prune

Prajitura cu prune

Laptele se toarna intr-un castron, se amesteca cu 2 linguri zahar si se presara drojdia farimitata

19 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Florea Amelia , 13 noiembrie 2013

    super!!!!!!!

  • doru simona

    doru simona (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2010

    e ff buna

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2010

    Yumi,yumi...ce buna trebue sa fie...*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2010

      Absolut delicios!!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2010

      Foarte interesanta reteta si delicioasa!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • * 5 albusuri
  • * 400 gr zahar tos
  • * 300 gr nuci (eu am pus doar o cescuta ca atat am avut si a iesit ff bun)
  • * 300 gr miere
  • * 20 ml zeama lamaie
  • * 1 plic zahar vanilat
  • * un pachet foi napolitana

Raporteaza reteta

Retete
de doru simona
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Mai intai preparam cafeaua din 4 cescute de apa cu 4 masuri de cafea. Apoi o punem la racit. Frisca

12 voturi    7 comentarii
2h
Torturi
Prajitura cu visine si frisca

Prajitura cu visine si frisca

Blat: Albusurile se bat cu cele 3 linguri de apa fierbinte, pana devin spuma , se adauga treptat

10 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Salata de vinete

Salata de vinete

Vinetel se coc in cuptor, ca sa se faca mai putin fum si mai putina mizerie. Dupa coacere se lasa

7 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive

doru simona (Chef de cuisine)

e ff buna

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza dulce