autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Amarettini

Autor: Szemcsy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 13 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Szemcsy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 13 mai 2010

Ingrediente
1 albus, 100 g zahar, 1 plic zahar vanilat Bourbon de la Dr. Oetker, 1 lingura Amaretto (lichior de migdale), 100 g migdale maruntite fara coaja, Pentru pudrare: zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Se unge tava si se captuseste cu hartia de copt. Se preincalzeste cuptorul.
Cuptor electric: 150 ºC
Cuptor cu aer cald: 130 ºC
2.Se bate spuma albusul de ou la viteza cea mai mare a mixerului. Se incorporeaza, turnand putin cate putin, zaharul, zaharul vanilat si Amaretto (folosind tot treapta cea mai mare a mixerului). Se amesteca migdalele.
3.Masa obtinuta se toarna intr-un spritz cu manson de diametrul 6 mm. Cu ajutorul spritzului se formeaza in tava “bobite” de 1 cm. Se introduce tava la cuptor, in partea de jos a acestuia.
4.Amarettini se lasa la copt circa 30 minute (pentru fiecare tava)
5.Dupa coacere, Amarettini se scot din tava cu hartia de copt si se pun pe un gratar de bucatarie. Se pudreaza cu zahar pudra cat sunt calzi. Dupa ce s-au racit se indeparteaza hartia de copt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amarettini" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de nuci verzi

Dulceata de nuci verzi

Se vor folosi nuci crude, care au inca partea lemnoasa. Se va pregati un vas cu apa rece si suc de

2 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cheesecake la pahar

Cheesecake la pahar

Se zdrobesc biscuitii impreuna cu nucile si se repartizeaza in cele 4 pahare. Intr-un castron se

2 voturi    1 comentariu
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

    Sunt de fapt niste bezele gustoase.

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 albus
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon de la Dr. Oetker
  • 1 lingura Amaretto (lichior de migdale)
  • 100 g migdale maruntite fara coaja
  • Pentru pudrare: zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Szemcsy
Tort Valentine

Tort Valentine

Tai fructele pe jumătate. Tapetezi forma de tort cu pişcoturi uşor înmuiate în lapte. Amesteci

1 vot    0 comentarii
20 min
Torturi
Lebede pe lac

Lebede pe lac

Fierbe apa cu uleiul pănă dă într-un clocot, apoi pune făina şi un praf de sare, ia vasul de

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Clatite din cartofi

Clatite din cartofi

Curăţă cartofii şi dă-i pe răzătoarea kică. Amestecă-i cu oul bătut, făină, apă minerală,

4 voturi    9 comentarii
30 min
Aperitive
Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Sunt de fapt niste bezele gustoase.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gateau au chocolat