autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

American Pancakes

Autor: Cara (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cara (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2010

Ingrediente
400 gr faina, 500 gr lapte, 4 oua, 3 lingurite rase praf copt, 1/2 lingurita rasa bicarbonat, un varf sare, 5 linguri zahar, zahar vanilat, 6 linguri ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul si zaharul si apoi dam prin sita amestecul obtinut.Separam albusurile da galbenusuri. Albusurile le mixam, galbenusurile le mixam (dar nu mult,cam 3 minute) cu un varf de sare.
Laptele il amestecam cu uleiul si il adaugam galbenusurilor,adaugam mixul de lapte si galbenusuri peste faina,amestecam bine bine si adaugam la sfarsit albusurile bat amestecand de jos in sus cu blandete.Rezulta un aluat mai dens dar cu o consistenta pufoasa (gen pandispan).
Incingem o tigaie teflonata bine de tot si o ungem cu un cubulet de unt dupa care stregem cu un servetel tot untul din tigaie. Acest lucru il facem pentru a obtine o culoare uniforma. Daca ramane untul in tigaie suprafata va arata ca cea de clatite adica cu pete maronii. Opertia aceasta nu o facem decat o data si anume la inceput cand ne apucam de prajit pancakes-urile.
In centrul tigaii incinse adugam cu ajutorul uni polonic aluatul . Dupa ce l-am turnat intigaie nu ii atingem in nici un caz suprafata. El se va intinde de unul singur atat cat va fi nevoie(maxim 10 cm diametru). In momentul in care apar primele bulbucute iar suprafata isi pierde luciul,intoarcem pancakesul.Le prajim in felul acesta pe toate.

Se servesc cu sirop de artar, miere, zahar pudra, sos de ciocolata,etc. Eu le-am servit cu sos de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "American Pancakes" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort de morcovi cu crema de mascarpone si lamaie

Tort de morcovi cu crema de mascarpone si lamaie

Ungeti cu unt o tava cu pereti detasabili. Amestecati untul cu zaharul pana se formeaza o crema usoara.

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Caramele din lapte condensat

Caramele din lapte condensat

Luati cutia de lapte condensat si puneti-o la foc, golind-o de continut intr-o craticioara mai maricica,

17 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • fluturash

    fluturash (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2010

    super bune,am incercat si mi-au placu foarte mult.

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Reteta super;imi place ca ai scris cum se prajesc. Multumim,Cara!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    super bune,felicitari!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Foarte bine arata,felicitari*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Super bune!!!merçi pt. retetã:)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Super bune...Imi plac tare mult...Te mai asteptam cu retete la fel de bune...Pupici

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Foarte gustoase!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Draga Cara, Bun venit ! in randul gustosilor. Felicitari pentru aceasta reteta foarte gustoasa si foarte frumos prezentata. *****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Sunt foarte bune.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 500 gr lapte
  • 4 oua
  • 3 lingurite rase praf copt
  • 1/2 lingurita rasa bicarbonat
  • un varf sare
  • 5 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • 6 linguri ulei

Raporteaza reteta

fluturash (Chef de cuisine)

super bune,am incercat si mi-au placu foarte mult.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Grea de ciocolata cu stafide si nuca