Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul si zaharul si apoi dam prin sita amestecul obtinut.Separam albusurile da galbenusuri. Albusurile le mixam, galbenusurile le mixam (dar nu mult,cam 3 minute) cu un varf de sare.
Laptele il amestecam cu uleiul si il adaugam galbenusurilor,adaugam mixul de lapte si galbenusuri peste faina,amestecam bine bine si adaugam la sfarsit albusurile bat amestecand de jos in sus cu blandete.Rezulta un aluat mai dens dar cu o consistenta pufoasa (gen pandispan).
Incingem o tigaie teflonata bine de tot si o ungem cu un cubulet de unt dupa care stregem cu un servetel tot untul din tigaie. Acest lucru il facem pentru a obtine o culoare uniforma. Daca ramane untul in tigaie suprafata va arata ca cea de clatite adica cu pete maronii. Opertia aceasta nu o facem decat o data si anume la inceput cand ne apucam de prajit pancakes-urile.
In centrul tigaii incinse adugam cu ajutorul uni polonic aluatul . Dupa ce l-am turnat intigaie nu ii atingem in nici un caz suprafata. El se va intinde de unul singur atat cat va fi nevoie(maxim 10 cm diametru). In momentul in care apar primele bulbucute iar suprafata isi pierde luciul,intoarcem pancakesul.Le prajim in felul acesta pe toate.
Se servesc cu sirop de artar, miere, zahar pudra, sos de ciocolata,etc. Eu le-am servit cu sos de ciocolata.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii