autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Amestec din legume pentru iarna

Autor: isabella (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: isabella (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 septembrie 2010

Ingrediente
1 kg morcov (se poate pune si jumatate din cantitate insa eu prefer sa predomine aceasta leguma ), 500 g ceapa, 250 g rosii mature, 350 gr telina radacina, 350 g patrunjel radacina, o bucata mare de pastarnac, 2 felii usturoi, 8 frunze busuioc proaspat, o legatura de patrunjel verde, 3 frunze de salvie, 500 g sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se spala legumele, se curata apoi se lasa la zvantat cateva ore , puse pe un servet absorbant . Dupa zvantare se trec radacinoasele prin masina de tocat carne . Verdeata se toaca marunt cu cutitul . Intr-un castron incapator , se amesteca toate componentele impreuna cu sarea . Lasati sa se aseze 24 ore , amestecand uneori .
A doua zi puneti compozitia in borcane de sticla si inchideti cu capace etans . Se tin intr-o camara racoroasa .

Din aceasta cantitate de legume mi-au iesit cinci borcane .
Daca ti-a placut reteta noastra "Amestec din legume pentru iarna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de pere

Dulceata de pere

Spalam borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs, cu gura in jos pe un prosop curat. Luam

4 voturi    2 comentarii
4h
Conserve si muraturi
ARDEI IUTE DIN GRADINA LA BORCAN

ARDEI IUTE DIN GRADINA LA BORCAN

Am spalat si taiat ardei iuti. Intre timp am amestecat apa cu sare si am taiat si usturoiul marunt.

14 voturi    12 comentarii
20 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Silvia Holotiuc , 23 septembrie 2013

    Bun, si ce se poate face cu acest amestec de legume? Se tine in vitrina precum bibeloul?

  • Fara foto

    isabella (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2010

    O felie de usturoi este un ''catel '' de usturoi :)

  • alina84mrc

    alina84mrc (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2010

    Felii de usturoi? ce inseamna?

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 kg morcov (se poate pune si jumatate din cantitate insa eu prefer sa predomine aceasta leguma )
  • 500 g ceapa
  • 250 g rosii mature
  • 350 gr telina radacina
  • 350 g patrunjel radacina
  • o bucata mare de pastarnac
  • 2 felii usturoi
  • 8 frunze busuioc proaspat
  • o legatura de patrunjel verde
  • 3 frunze de salvie
  • 500 g sare

Raporteaza reteta

Retete
de isabella
Rosii in suc propriu

Rosii in suc propriu

Rosiile se spala , se oparesc in apa clocotita pentru circa 30 secunde . Se scot cu o spatula , se

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sirop de macese, ideal pentru imunitate

Sirop de macese, ideal pentru imunitate

Macesele se fierb in apa circa 15 minute dupa care se scot cu o spatula si se zdrobesc foarte bine

31 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Sucuri si compoturi de fructe
Sirop de cirese amare, antioxidant natural

Sirop de cirese amare, antioxidant natural

Ciresele amare se spala, se separa de codite, se zdrobesc bine cu mainile, se adauga apa amestecand

16 voturi    1 comentariu
2h
Sucuri si compoturi de fructe

isabella (Chef de cuisine)

O felie de usturoi este un ''catel '' de usturoi :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

71 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Dulceata de visine