autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Amestec din legume pentru iarna

Autor: isabella (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: isabella (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 septembrie 2010

Ingrediente
1 kg morcov (se poate pune si jumatate din cantitate insa eu prefer sa predomine aceasta leguma ), 500 g ceapa, 250 g rosii mature, 350 gr telina radacina, 350 g patrunjel radacina, o bucata mare de pastarnac, 2 felii usturoi, 8 frunze busuioc proaspat, o legatura de patrunjel verde, 3 frunze de salvie, 500 g sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se spala legumele, se curata apoi se lasa la zvantat cateva ore , puse pe un servet absorbant . Dupa zvantare se trec radacinoasele prin masina de tocat carne . Verdeata se toaca marunt cu cutitul . Intr-un castron incapator , se amesteca toate componentele impreuna cu sarea . Lasati sa se aseze 24 ore , amestecand uneori .
A doua zi puneti compozitia in borcane de sticla si inchideti cu capace etans . Se tin intr-o camara racoroasa .

Din aceasta cantitate de legume mi-au iesit cinci borcane .
Daca ti-a placut reteta noastra "Amestec din legume pentru iarna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Conopida pentru iarna

Conopida pentru iarna

Conopida se rupe in buchetele si se pune in apa care fierbe, cu sare. Lasam sa dea cateva clocote. Strecuram

9 voturi    17 comentarii
15 min
Conserve si muraturi
Dulceata de pepene galben cu ghimbir

Dulceata de pepene galben cu ghimbir

Intr-un bol se pun cubuletele de pepene galben, zeama de lamaie , zaharul si ghimbirul curatat si

1 vot    1 comentariu
40 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Silvia Holotiuc , 23 septembrie 2013

    Bun, si ce se poate face cu acest amestec de legume? Se tine in vitrina precum bibeloul?

  • Fara foto

    isabella (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2010

    O felie de usturoi este un ''catel '' de usturoi :)

  • alina84mrc

    alina84mrc (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2010

    Felii de usturoi? ce inseamna?

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 kg morcov (se poate pune si jumatate din cantitate insa eu prefer sa predomine aceasta leguma )
  • 500 g ceapa
  • 250 g rosii mature
  • 350 gr telina radacina
  • 350 g patrunjel radacina
  • o bucata mare de pastarnac
  • 2 felii usturoi
  • 8 frunze busuioc proaspat
  • o legatura de patrunjel verde
  • 3 frunze de salvie
  • 500 g sare

Raporteaza reteta

Retete
de isabella
Rosii in suc propriu

Rosii in suc propriu

Rosiile se spala , se oparesc in apa clocotita pentru circa 30 secunde . Se scot cu o spatula , se

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sirop de macese, ideal pentru imunitate

Sirop de macese, ideal pentru imunitate

Macesele se fierb in apa circa 15 minute dupa care se scot cu o spatula si se zdrobesc foarte bine

30 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Sucuri si compoturi de fructe
Sirop de cirese amare, antioxidant natural

Sirop de cirese amare, antioxidant natural

Ciresele amare se spala, se separa de codite, se zdrobesc bine cu mainile, se adauga apa amestecand

15 voturi    1 comentariu
2h
Sucuri si compoturi de fructe

isabella (Chef de cuisine)

O felie de usturoi este un ''catel '' de usturoi :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

1 vot    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Rosii cu telina si ardei iute pentru ciorbe