autor:

Doina  Varga

» » Conserve si muraturi

Amestec pentru ciorbe de pus in camara

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 noiembrie 2010

Ingrediente
# 2,5-3 kg gogosari si/sau ardei kapia rosu, # 2,5 kg rosii bine coapte, # 2 legaturi patrunjel, # 2 legaturi frunze de telina, # 3-4 legaturi de leustean, # 350-400 ml ulei, # 1 plic pikant fix, # sare, piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 2h

25 voturi

Mod de preparare

Pentru ciorbe se potriveste foarte bine un amestec care contine rosii, ardei si verdeturi, sub forma de bulion mai grosut, ca o pasta de rosii, ardei si verdeturi. Da un gust nemaipomenit ciorbelor.
Se curata gogosarii/ardeii de cotoare si seminte, iar rosiile de pielite. Se spala bine verdeturile si se sterg cu un prosop de bucatarie. Se toaca gogosarii/ardeii fideluta si se pun la calit in ulei. Dupa 10 minute, adaugati rosiile taiate cubulete si verdeturile tocate nu prea marunt. Lasati la calit inca 25-30 de minute la foc mic, apoi adaugati plicul de pikant fix, sare si piper dupa gust.
Intre timp pregatiti borcanele (cele mai indicate sunt pana in 330 g) sau sticlele, intr-o cratita cu putina apa pe fund, eventual pe un prosop de bucatarie, pusa la incins la foc mic. Cand s-au incins, umpleti-le cat mai bine cu amestecul pentru ciorbe, apoi strangeti bine capacele si dati-le la cuibul de perne pentru sterilizat, pana a doua zi. Amestecul pentru ciorbe este gata de dus in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amestec pentru ciorbe de pus in camara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ketchup de rosii si ardei rosii

Ketchup de rosii si ardei rosii

Se spala ardeii grasi si peperoni si se taie bucati mai mari, indepartand bine semintele si se pun

44 voturi    12 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Castraveti picanti  cu sfecla rosie in saramura

Castraveti picanti cu sfecla rosie in saramura

Spalam bine castravetii , le taiem capetele si ii feliem nu foarte subtiri . Sfecla rosie o curatam

2 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

25 voturi

Ingrediente

  • # 2,5-3 kg gogosari si/sau ardei kapia rosu
  • # 2,5 kg rosii bine coapte
  • # 2 legaturi patrunjel
  • # 2 legaturi frunze de telina
  • # 3-4 legaturi de leustean
  • # 350-400 ml ulei
  • # 1 plic pikant fix
  • # sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

129 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Castraveciori dupa reteta bulgareasca