Pentru ciorbe se potriveste foarte bine un amestec care contine rosii, ardei si verdeturi, sub forma de bulion mai grosut, ca o pasta de rosii, ardei si verdeturi. Da un gust nemaipomenit ciorbelor.
Se curata gogosarii/ardeii de cotoare si seminte, iar rosiile de pielite. Se spala bine verdeturile si se sterg cu un prosop de bucatarie. Se toaca gogosarii/ardeii fideluta si se pun la calit in ulei. Dupa 10 minute, adaugati rosiile taiate cubulete si verdeturile tocate nu prea marunt. Lasati la calit inca 25-30 de minute la foc mic, apoi adaugati plicul de pikant fix, sare si piper dupa gust.
Intre timp pregatiti borcanele (cele mai indicate sunt pana in 330 g) sau sticlele, intr-o cratita cu putina apa pe fund, eventual pe un prosop de bucatarie, pusa la incins la foc mic. Cand s-au incins, umpleti-le cat mai bine cu amestecul pentru ciorbe, apoi strangeti bine capacele si dati-le la cuibul de perne pentru sterilizat, pana a doua zi. Amestecul pentru ciorbe este gata de dus in camara.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii