autor:

Maria Namoloiu

» » Prajituri

Analele istoriei

Autor: Maria Namoloiu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 februarie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Namoloiu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 februarie 2006

Ingrediente
140g margarina, 400g zahar, 70g faina, 4 oua, 150g nuca macinata, 100g unt, 2 linguri cacao

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

13 voturi

Mod de preparare

140g margarina se freaca cu 180g zahar farin. Se adauga 140g nuca macinata; 70g faina si 4 albusuri batute spuma. Se coace intr-o tava unsa si tapetata la 175°C (foc mediu) si se incearca cu scobitoare cand e gata. Se scoate din cuptor si se stinge cuptorul.
Peste prajitura fierbinte se toarna compozitia: 4 galbenusuri frecate cu 120g zahar. Se pune in cuptorul stins pana face crusta.
Cand s-a racit, se unge cu crema: 100g zahar, 2 linguri de cacao si 100g unt frecat. Se presara cu nuca macinata. Se taie dreptunghiuri subtiri si lungi cam cat degetul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Analele istoriei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort de biscuiti

Tort de biscuiti

Se pune laptele pe foc intr-o oala, separat se amesteca faina cu cacaoa, zaharul si se pun peste

2 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Strudel  cu dovleac

Strudel cu dovleac

Dovleacul se amesteca cu cele 2 pliculete de zahar cu scortisoara,zaharul vanilat si cele 100 grame

15 voturi    2 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • anamaria zaharia

    anamaria zaharia (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    de aratat arata foarte bine si apetisanta numai ca are un nume ciudat

  • Maria Namoloiu

    Maria Namoloiu (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

    Nu stiu, sincera sa fiu. Asa se numea din copilarie. Posibil sa vina numele de la straturile prajiturii, asa cum se scrie istoria in stanci.

  • Fara foto

    monica , 28 decembrie 2009

    de ce "analele istoriei" ?

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      Chiar interesanta reteta.Imi place, o salvez.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Imi plac retele tale Maria. Sunt super, pacat ca nu am suficient timp sa la incerc pe toate.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

13 voturi

Ingrediente

  • 140g margarina
  • 400g zahar
  • 70g faina
  • 4 oua
  • 150g nuca macinata
  • 100g unt
  • 2 linguri cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Namoloiu
Zuccotto

Zuccotto

1. O tava mare se acopera cu hartie de copt. Cuptorul se incalzeste la 175gradeC. Pentru blatul

30 voturi    11 comentarii
4h
Torturi
Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)

Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)

Se rade branza sau se striveste cu furculita. Se adauga iaurtul, ouale batute, bicarbonatul, sarea

33 voturi    5 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
DONAUWELLE - Valurile Dunarii

DONAUWELLE - Valurile Dunarii

Blatul: Untul/margarina se bate spuma cu mixerul. Se adauga treptat zaharul si ouale pana devine

43 voturi    17 comentarii
1h
Prajituri

anamaria zaharia (Chef de cuisine)

de aratat arata foarte bine si apetisanta numai ca are un nume ciudat

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Poale-n brau Poale-n brau

Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Chocolate Mud Cake fara gluten