autor:

Maria Namoloiu

» » Prajituri

Analele istoriei

Autor: Maria Namoloiu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 februarie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Namoloiu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 februarie 2006

Ingrediente
140g margarina, 400g zahar, 70g faina, 4 oua, 150g nuca macinata, 100g unt, 2 linguri cacao

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

13 voturi

Mod de preparare

140g margarina se freaca cu 180g zahar farin. Se adauga 140g nuca macinata; 70g faina si 4 albusuri batute spuma. Se coace intr-o tava unsa si tapetata la 175°C (foc mediu) si se incearca cu scobitoare cand e gata. Se scoate din cuptor si se stinge cuptorul.
Peste prajitura fierbinte se toarna compozitia: 4 galbenusuri frecate cu 120g zahar. Se pune in cuptorul stins pana face crusta.
Cand s-a racit, se unge cu crema: 100g zahar, 2 linguri de cacao si 100g unt frecat. Se presara cu nuca macinata. Se taie dreptunghiuri subtiri si lungi cam cat degetul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Analele istoriei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chocolate Crinkles

Chocolate Crinkles

Cand am vazut aceste “fursecuri” la Laura Adamache, pot sa spun ca a fost dragoste la

12 voturi    3 comentarii
30 min
Prajituri
Chouxe a la creme

Chouxe a la creme

Se pune la fiert apa +untul+1 lingurita zahar si un praf de sare.Cand s-a topit untul si fierbe apa,

12 voturi    12 comentarii
2h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • anamaria zaharia

    anamaria zaharia (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    de aratat arata foarte bine si apetisanta numai ca are un nume ciudat

  • Maria Namoloiu

    Maria Namoloiu (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

    Nu stiu, sincera sa fiu. Asa se numea din copilarie. Posibil sa vina numele de la straturile prajiturii, asa cum se scrie istoria in stanci.

  • Fara foto

    monica , 28 decembrie 2009

    de ce "analele istoriei" ?

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      Chiar interesanta reteta.Imi place, o salvez.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Imi plac retele tale Maria. Sunt super, pacat ca nu am suficient timp sa la incerc pe toate.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

13 voturi

Ingrediente

  • 140g margarina
  • 400g zahar
  • 70g faina
  • 4 oua
  • 150g nuca macinata
  • 100g unt
  • 2 linguri cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Namoloiu
Zuccotto

Zuccotto

1. O tava mare se acopera cu hartie de copt. Cuptorul se incalzeste la 175gradeC. Pentru blatul

30 voturi    11 comentarii
4h
Torturi
Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)

Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)

Se rade branza sau se striveste cu furculita. Se adauga iaurtul, ouale batute, bicarbonatul, sarea

34 voturi    5 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
DONAUWELLE - Valurile Dunarii

DONAUWELLE - Valurile Dunarii

Blatul: Untul/margarina se bate spuma cu mixerul. Se adauga treptat zaharul si ouale pana devine

44 voturi    17 comentarii
1h
Prajituri

anamaria zaharia (Chef de cuisine)

de aratat arata foarte bine si apetisanta numai ca are un nume ciudat

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

2 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu branza de vaci la cuptor