autor:

Maria Namoloiu

» » Prajituri

Analele istoriei

Autor: Maria Namoloiu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 februarie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Namoloiu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 februarie 2006

Ingrediente
140g margarina, 400g zahar, 70g faina, 4 oua, 150g nuca macinata, 100g unt, 2 linguri cacao

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

13 voturi

Mod de preparare

140g margarina se freaca cu 180g zahar farin. Se adauga 140g nuca macinata; 70g faina si 4 albusuri batute spuma. Se coace intr-o tava unsa si tapetata la 175°C (foc mediu) si se incearca cu scobitoare cand e gata. Se scoate din cuptor si se stinge cuptorul.
Peste prajitura fierbinte se toarna compozitia: 4 galbenusuri frecate cu 120g zahar. Se pune in cuptorul stins pana face crusta.
Cand s-a racit, se unge cu crema: 100g zahar, 2 linguri de cacao si 100g unt frecat. Se presara cu nuca macinata. Se taie dreptunghiuri subtiri si lungi cam cat degetul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Analele istoriei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose cu cacao si nuca

Briose cu cacao si nuca

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat alburusile spuma. Separat se face un sirop din zahar

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Bananen Shoko Kuchen ( Prajitura cu ciocolata si banane )

Bananen Shoko Kuchen ( Prajitura cu ciocolata si banane )

Curatam 3 banane si le mixam pentru a face un piure fin (putem sa le pasam si cu furculita ). Intr-un

19 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • anamaria zaharia

    anamaria zaharia (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    de aratat arata foarte bine si apetisanta numai ca are un nume ciudat

  • Maria Namoloiu

    Maria Namoloiu (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

    Nu stiu, sincera sa fiu. Asa se numea din copilarie. Posibil sa vina numele de la straturile prajiturii, asa cum se scrie istoria in stanci.

  • Fara foto

    monica , 28 decembrie 2009

    de ce "analele istoriei" ?

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      Chiar interesanta reteta.Imi place, o salvez.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Imi plac retele tale Maria. Sunt super, pacat ca nu am suficient timp sa la incerc pe toate.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

13 voturi

Ingrediente

  • 140g margarina
  • 400g zahar
  • 70g faina
  • 4 oua
  • 150g nuca macinata
  • 100g unt
  • 2 linguri cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Namoloiu
Zuccotto

Zuccotto

1. O tava mare se acopera cu hartie de copt. Cuptorul se incalzeste la 175gradeC. Pentru blatul

30 voturi    11 comentarii
4h
Torturi
Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)

Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)

Se rade branza sau se striveste cu furculita. Se adauga iaurtul, ouale batute, bicarbonatul, sarea

33 voturi    5 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
DONAUWELLE - Valurile Dunarii

DONAUWELLE - Valurile Dunarii

Blatul: Untul/margarina se bate spuma cu mixerul. Se adauga treptat zaharul si ouale pana devine

43 voturi    17 comentarii
1h
Prajituri

anamaria zaharia (Chef de cuisine)

de aratat arata foarte bine si apetisanta numai ca are un nume ciudat

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Pr�jitura chinezeasc�