autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Ananas flambat in rom cu inghetata de vanilie si sirop de portocale

Autor: carmita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: carmita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 februarie 2013

Ingrediente
1 ananas potrivit, , 1 păstaie de vanilie, , 3 linguri zahar zahăr, , 20 gr unt unt, , 4 linguri rom, , sucul de la 2-3 portocale, , inghetata de vanilie, , frunze de menta, , coacaze struguri

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Curatam si pregătim ananasul .

Taiem in 3-4 felii groase şi scoatem partea lemnoasa din mijloc.

Se pune untul in tigaie , iar dupa ce s-a topit se adauga ananasul felii .

Se presara zaharul si se lasa sa se caramelizeze.

Adaugam rom si flambam..

Se toarnă suc de portocale peste el si pastaia de vanilie .

Se fierbe tot pe flacara mica, umezind ananasul din cand in cand.

Odată ce am obţinut un sos de sirop legat, si ananasul

s-a fiert ,dam deoparte.

Prezentare şi aranjament:

Puneti o felie de ananas, în mijlocul unei farfurii si acoperiti cu sos.

Pune o lingura de inghetata de vanilie pe partea de sus a acesteia.

Adauga un strugure de coacaze ,pastaia de vanilie şi frunze de mentă,ca decor .

Serviti acest desert cald.

Pofta buna !!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ananas flambat in rom cu inghetata de vanilie si sirop de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinte cu branza dulce

Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre

3 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Dulciuri diverse
Spirale de biscuiti cu banane

Spirale de biscuiti cu banane

Pentru blat biscuitii se sfarama fin, apa, zaharul, untul si cacao se fierb intr-un ibric, la foc

28 voturi    9 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

    Un desert minunat ! *****

  • Adriana B

    Adriana B (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Arata foarte bine!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Un deliciu...

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 ananas potrivit
  • 1 păstaie de vanilie
  • 3 linguri zahar zahăr
  • 20 gr unt unt
  • 4 linguri rom
  • sucul de la 2-3 portocale
  • inghetata de vanilie
  • frunze de menta
  • coacaze struguri

Raporteaza reteta

Retete
de carmita
Mancare de bame

Mancare de bame

Saram,piperam pulpele si le punem putin la prajit , adaugam ceapa,bamele congelate ,sosul de rosii

48 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de urzici

Piure de urzici

Spalam urzicile in mai multe ape , le oparim si le punem la fiert timp de 20 min.Dupa ce au fiert

18 voturi    9 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu parizer si legume

Tarta cu parizer si legume

Pregatim un aluat din : -o cutie de crema de branza de 150 gr (eu am folosit de la Apetito ,cu ceapa

6 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Aperitive

Lia Maria (Chef de cuisine)

Un desert minunat ! *****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ciambelle- Gogosi italiene Ciambelle- Gogosi italiene

Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare. In

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Negresa-varianta mea