autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Ananas flambat in rom cu inghetata de vanilie si sirop de portocale

Autor: carmita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: carmita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 februarie 2013

Ingrediente
1 ananas potrivit, , 1 păstaie de vanilie, , 3 linguri zahar zahăr, , 20 gr unt unt, , 4 linguri rom, , sucul de la 2-3 portocale, , inghetata de vanilie, , frunze de menta, , coacaze struguri

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Curatam si pregătim ananasul .

Taiem in 3-4 felii groase şi scoatem partea lemnoasa din mijloc.

Se pune untul in tigaie , iar dupa ce s-a topit se adauga ananasul felii .

Se presara zaharul si se lasa sa se caramelizeze.

Adaugam rom si flambam..

Se toarnă suc de portocale peste el si pastaia de vanilie .

Se fierbe tot pe flacara mica, umezind ananasul din cand in cand.

Odată ce am obţinut un sos de sirop legat, si ananasul

s-a fiert ,dam deoparte.

Prezentare şi aranjament:

Puneti o felie de ananas, în mijlocul unei farfurii si acoperiti cu sos.

Pune o lingura de inghetata de vanilie pe partea de sus a acesteia.

Adauga un strugure de coacaze ,pastaia de vanilie şi frunze de mentă,ca decor .

Serviti acest desert cald.

Pofta buna !!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ananas flambat in rom cu inghetata de vanilie si sirop de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada cu gem de caise

Rulada cu gem de caise

Am batut albusurile bezea impreuna cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile pe rand, mixand la viteza

2 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Dulciuri diverse
Cheesecake

Cheesecake

Faramitati bine biscuitii si amestecati cu untul topit. Intr-un castron amestecati branzeturile cu

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

    Un desert minunat ! *****

  • Adriana B

    Adriana B (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Arata foarte bine!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Un deliciu...

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 ananas potrivit
  • 1 păstaie de vanilie
  • 3 linguri zahar zahăr
  • 20 gr unt unt
  • 4 linguri rom
  • sucul de la 2-3 portocale
  • inghetata de vanilie
  • frunze de menta
  • coacaze struguri

Raporteaza reteta

Retete
de carmita
Mancare de bame

Mancare de bame

Saram,piperam pulpele si le punem putin la prajit , adaugam ceapa,bamele congelate ,sosul de rosii

48 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de urzici

Piure de urzici

Spalam urzicile in mai multe ape , le oparim si le punem la fiert timp de 20 min.Dupa ce au fiert

18 voturi    9 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu parizer si legume

Tarta cu parizer si legume

Pregatim un aluat din : -o cutie de crema de branza de 150 gr (eu am folosit de la Apetito ,cu ceapa

5 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Aperitive

Lia Maria (Chef de cuisine)

Un desert minunat ! *****

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Tort cu branza, biscuiti si fructe