autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Andive cu sos bechamel şi parmezan ras

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2005

Ingrediente
250 g andive, un pahar sos Bechamelle, 50 g parmezan ras, Pentru sos (ingrediente pentru 1 kg): 80 g faina, 1 I lapte, 80 g unt, 10 g sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se spală andivele, se curăţă şi se pun într-o cratiţă, unsa cu unt. Se adaugă puţină apă cu suc de lămâie şi sare, şi se lasă pe foc până ce apa începe să clocotească. Apoi se stropesc cu unt şi se dau la cuptor, acoperite cu un capac timp de o oră, ca să fiarbă înăbuşit. Când andivele s-au înmuiat, se scot pe un platou şi deasupra se toarnă sosul şi apoi, se presara parmezan ras.
Pentru sos: Făina se dizolvă în puţin lapte rece. Restul de lapte se pune la fiert la foc potrivit, se adaugă 1/2 din cantitatea de unt, făina şi sarea, amestecând cu telul în continuu pentru a nu se forma cocoloaşe. Compoziţia se fierbe 30 de minute, după care se strecoară, se controlează gustul şi se adaugă restul de unt pentru a nu se prinde crustă. Se menţine la cald, se foloseşte ca bază la alte sosuri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Andive cu sos bechamel şi parmezan ras" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Omleta cu de toate

Omleta cu de toate

Taiati rosia cubulete si o puneti intr-un bol,dupa taiati ardeiul gras si cel iute si ii puneti peste

1 vot    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole boabe in stil toscan

Fasole boabe in stil toscan

Se tine fasolea la inmuiat in apa rece(de obicei eu o tin de seara pana dimineata)Se pune la fiert,se

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 250 g andive
  • un pahar sos Bechamelle
  • 50 g parmezan ras
  • Pentru sos (ingrediente pentru 1 kg): 80 g faina
  • 1 I lapte
  • 80 g unt
  • 10 g sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica de vara cu copanele Mancarica de vara cu copanele

Pulpele se curata si se spala, apoi se cresteaza, dupa care se pun in tigaie cu putin ulei sa se rumeneasca. Legumele curatate si spalate,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Orez cu legume