Autor:
Vekas (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 23 iunie 2008
Ingrediente
1kg.andive,, 200g.unt,, 100g.faina,, 150g.smantana,, 50g.cascaval,, 100g.pesmet,, sare
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
1.Andivele, curatate si spalate, se aseaza una langa alta,intr-o cratita unsa cu unt ,se presara cu sare , se adauga 4 linguri apa si 100g.unt.Se pun la foc iute pana dau in clocot , se acopera vasul si se dau la cuptor sa fiarba la foc mic.
2.Din restul de unt, faina , lapte si sare se prepara un sos Bechamel(sos alb),la care se adauga smantana si se toarna peste andive.Se presara cu cascaval ras amestecat cu pesmet si se da vasul la cuptor pentru inca 15 minute.
Se servesc cu un vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "ANDIVE GRATINATE" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte.
Se
8 voturi
1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm.
Pentru inceput pregatim
1 vot
0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
constanta proca (Chef de cuisine) , 17 august 2010
Imi place !