Andive inabusite cu ciuperci si piept de pui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Andive inabusite cu ciuperci si piept de pui

Ingrediente

  • 3 andive proaspete (500 g)
  • 1 piept de pui
  • 5-6 ciuperci champignon mai mari
  • 2 peperoni rosu/verde
  • 1 lamaie
  • unt cat o nuca
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 albitura (patrunjel, pastarnac, felie de telina)
  • 30 ml ulei
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura otet
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita mustar
  • 2 lingurite baza pentru mancaruri (pui,ciuperci)
  • 1 lingurita de zahar
  • 150-200 ml smantana slaba (12%) sau iaurt
  • cateva frunze de salata verde (creata)
  • 4-5 masline
  • cateva fire patrunjel verde
  • muraturi (1 castravete, 1/2 gogosar)
  • sare, piper, condimente pentru friptura

Mod de preparare

Acum 40 de ani cand locuiam cu parintii in Bucuresti, andivele erau la moda, la fel ca puii de balta, raci, scoici si mama mea gatea mult salata de andive. Am luat si eu acum cateva zile si am preparat o mancarica de andive pe gustul meu. Tot schepsisul e sa nu devina amare.

Puneti pieptul de pui la fiert, in 2 litri de apa rece, impreuna cu ceapa, morcovul, albitura, 1 lingurita baza pentru mancaruri si putina sare, cine mai doreste. Din zeama puteti face o supa. Lasati sa fiarba la foc mic, cu capac, 30 minute.

Intre timp, preparati andivele. Andivele nu se bag in apa, pentru ca devin amare, se sterg cu un servet, se taie in doua si se indeparteaza cotorul. Se stropesc cu zeama de la o jumatate de lamaie, se pudreaza cu un praf de sare, apoi se pun la calit intr0 tigaie antiaderenta, in unt, la foc mic. Prajiti-le cate 4-5 minute pe fiecare parte, pana se inmoaie putin, apoi puneti pe fiecare jumatate de andiva felii de ciuperci, feliute de peperoni (indepartati semintele) si pudrati-le cu baza pentru mancaruri. Lasati-le la inabusit, la foc mic cu capac, inca 7-8 minute, pana se inmoaie.

Pana se inabuse andivele, pregatiti un platou, pe care asezati salata verde, asezonata cu un dressing preparat din ulei de masline, otet, sare, 1/2 lingurita de zahar, condimente. Intre timp preparati sosul picant dulce acrisor astfel: puneti intr-un castronel mustar, galbenus, sare, piper, 1/2 lingurita de zahar, amestecati cu uleiul (cu un tel sub forma de para), adaugati zeama de la o jumatate de lamaie (otet daca mai este nevoie) si smantana. (vezi video)

Se scoate pieptul de pui din oala in care a fiert, se indeparteaza pielea, eventual osul si se taie cubulete sau fasiute subtiri. Asezati pe platou andivele, radial sau sub forma de spic, cu feliile de ciuperci si peperoni deasupra si stropiti cu untul ramas in tigaie. Asezati langa andive carnea de pui, peste care turnati putin sos dulce-acrisor, restul se aseaza alaturi, intr-o sosiera.

Decorati platoul cu verdeata, fasiute de gogosar, felii subtiri de castravete murat, morcov fiert (cu puiul) feliat, masline, etc. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Friptura de porc cu legume la cuptor

Friptura de porc cu legume la cuptor

Reteta de friptura de porc cu legume la cuptor. Friptura de porc la cuptor reteta simpla si usor de facut. Reteta de pulpa de...

Friptura de porc cu legume la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise