autor:

Doina  Varga

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Andive inabusite cu ciuperci si piept de pui

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 august 2010

Ingrediente
3 andive proaspete (500 g), 1 piept de pui, 5-6 ciuperci champignon mai mari, 2 peperoni rosu/verde, 1 lamaie, unt cat o nuca, 1 morcov, 1 ceapa, 1 albitura (patrunjel, pastarnac, felie de telina), 30 ml ulei, 1 lingura ulei de masline, 1 lingura otet, 1 galbenus, 1 lingurita mustar, 2 lingurite baza pentru mancaruri (pui,ciuperci), 1 lingurita de zahar, 150-200 ml smantana slaba (12%) sau iaurt, cateva frunze de salata verde (creata), 4-5 masline, cateva fire patrunjel verde, muraturi (1 castravete, 1/2 gogosar), sare, piper, condimente pentru friptura

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Acum 40 de ani cand locuiam cu parintii in Bucuresti, andivele erau la moda, la fel ca puii de balta, raci, scoici si mama mea gatea mult salata de andive. Am luat si eu acum cateva zile si am preparat o mancarica de andive pe gustul meu. Tot schepsisul e sa nu devina amare.
Puneti pieptul de pui la fiert, in 2 litri de apa rece, impreuna cu ceapa, morcovul, albitura, 1 lingurita baza pentru mancaruri si putina sare, cine mai doreste. Din zeama puteti face o supa. Lasati sa fiarba la foc mic, cu capac, 30 minute.
Intre timp, preparati andivele. Andivele nu se bag in apa, pentru ca devin amare, se sterg cu un servet, se taie in doua si se indeparteaza cotorul. Se stropesc cu zeama de la o jumatate de lamaie, se pudreaza cu un praf de sare, apoi se pun la calit intr0 tigaie antiaderenta, in unt, la foc mic. Prajiti-le cate 4-5 minute pe fiecare parte, pana se inmoaie putin, apoi puneti pe fiecare jumatate de andiva felii de ciuperci, feliute de peperoni (indepartati semintele) si pudrati-le cu baza pentru mancaruri. Lasati-le la inabusit, la foc mic cu capac, inca 7-8 minute, pana se inmoaie.
Pana se inabuse andivele, pregatiti un platou, pe care asezati salata verde, asezonata cu un dressing preparat din ulei de masline, otet, sare, 1/2 lingurita de zahar, condimente. Intre timp preparati sosul picant dulce acrisor astfel: puneti intr-un castronel mustar, galbenus, sare, piper, 1/2 lingurita de zahar, amestecati cu uleiul (cu un tel sub forma de para), adaugati zeama de la o jumatate de lamaie (otet daca mai este nevoie) si smantana. (vezi video)
Se scoate pieptul de pui din oala in care a fiert, se indeparteaza pielea, eventual osul si se taie cubulete sau fasiute subtiri. Asezati pe platou andivele, radial sau sub forma de spic, cu feliile de ciuperci si peperoni deasupra si stropiti cu untul ramas in tigaie. Asezati langa andive carnea de pui, peste care turnati putin sos dulce-acrisor, restul se aseaza alaturi, intr-o sosiera.
Decorati platoul cu verdeata, fasiute de gogosar, felii subtiri de castravete murat, morcov fiert (cu puiul) feliat, masline, etc. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Andive inabusite cu ciuperci si piept de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de gulii umplute

Ciorba de gulii umplute

Morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel curatate si spalate, se taie cubulete mici si se pun

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de fasole verde

Mancare de fasole verde

Se curata legumele si se taie cubulete, morcovii i-am dat pe razatoare si i-am pus pe foc la calit.Dupa

2 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Simona_Tripon

    Simona_Tripon (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2013

    Tocami m-am ridicat de la masa! A fost foarte bun! Bravo! Multumesc pentru reteta!

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 25 august 2010

    Draga Doina,ai un stil nemaipomenit de convingere;pe mine,cel putin,m-ai convins.Sint sigura ca e o mincare f.buna,care merita incercata.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 25 august 2010

    Ft interesanta imi place reteta!

    • maddy

      maddy (Chef de cuisine) , 25 august 2010

      dar de ce peperoni in loc de ardei iute?in italia peperoni inseamna ardei gras si peperoncini-ardei iute

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 august 2010

      Nu am gãtit niciodatã cu andive... M-ai convins!!!aratã tare bine:)

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 23 august 2010

      Doinita, mereu ne rasfeti cu retetele tale deosebite, bine prezentate. Doar sa-ti cumperi tot ce-ti trebuie si sa le faci.

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 23 august 2010

      Câtă artă! Nu poţi teleporta o porţie?!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 23 august 2010

      Câtă artă! Nu poţi teleporta o porţie?!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 august 2010

      Imi plac andivele tare mult.O asa combinatie nu am incercat,dar dupa cum arata sigur o sa incerc.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 august 2010

      Cred ca e un deliciu. Frumoasa prezentare.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • 3 andive proaspete (500 g)
  • 1 piept de pui
  • 5-6 ciuperci champignon mai mari
  • 2 peperoni rosu/verde
  • 1 lamaie
  • unt cat o nuca
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 albitura (patrunjel
  • pastarnac
  • felie de telina)
  • 30 ml ulei
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura otet
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita mustar
  • 2 lingurite baza pentru mancaruri (pui,ciuperci)
  • 1 lingurita de zahar
  • 150-200 ml smantana slaba (12%) sau iaurt
  • cateva frunze de salata verde (creata)
  • 4-5 masline
  • cateva fire patrunjel verde
  • muraturi (1 castravete
  • 1/2 gogosar)
  • sare
  • piper
  • condimente pentru friptura

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Simona_Tripon (Chef de cuisine)

Tocami m-am ridicat de la masa! A fost foarte bun! Bravo! Multumesc pentru reteta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles

Se amesteca int-un bol sosul de soia, melasa de rodie, mierea, uleiul de masline, boiaua afumata, piperul cayenne, coaja rasa de la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Dovlecei umpluti cu piept de pui si teci de fasole