Se sterg andivele cu un prosop curat(NU SE SPALA!!!! caci devin amare)
Se taie in doua si se indeparteaza cotorul ,caci e amar
Se incinge o tigaie ,se topeste untul si se prajesc andivele ,stropite cu zeama de lamaie, timp de 10 min (sa devina un pic caramelizate) .
Se lasa sa se raceasca in tigaie
Pe o farfurie se aseaza doua felii de jambon(vezi foto)
Pe ele se aseaza cam o jumate de andiva deasupra se pune un crenvurst si o lingura de piept ardelenesc
Se ruleaza si se pune in forma rotunda
Se prepara astfel 6 rulouri
Rulourile se acopera cu cateva frunze de andive prajite si se presara cu cascavalul ras si se acopêra cu aluatul de foitaj ca si cum am face un capac
Se coace la th 6(220° sau foc mediu)timp de 30 min (sau pana devine aurie crusta de aluat
Se scoate din cuptor si se lasa sa se odihneasca 10 min inainte de a servi
Se serveste alaturi de o salata verde sau cu smantana fierbinte
Pofta buna!
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii