autor:

anca

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Andive la cuptor

Autor: anca (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 14 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anca (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 14 decembrie 2010

Ingrediente
Pt 2 persoane:, 3 andive mari, 12 felii de jambon crud afumat, 6 crenvursti de fff buna calitate, 200 g piept ardelenesc taiat in dreptunghiuri mici, 200g cascaval ras, 50g unt, zeama de la 1/2 lamaie, 1/2 pachet aluat foitaj(aluat frantuzesc), o forma rotunda de copt(de preferat in ceramica sau sticla )

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

17 voturi

Mod de preparare

Se sterg andivele cu un prosop curat(NU SE SPALA!!!! caci devin amare)
Se taie in doua si se indeparteaza cotorul ,caci e amar
Se incinge o tigaie ,se topeste untul si se prajesc andivele ,stropite cu zeama de lamaie, timp de 10 min (sa devina un pic caramelizate) .
Se lasa sa se raceasca in tigaie
Pe o farfurie se aseaza doua felii de jambon(vezi foto)
Pe ele se aseaza cam o jumate de andiva deasupra se pune un crenvurst si o lingura de piept ardelenesc
Se ruleaza si se pune in forma rotunda
Se prepara astfel 6 rulouri
Rulourile se acopera cu cateva frunze de andive prajite si se presara cu cascavalul ras si se acopêra cu aluatul de foitaj ca si cum am face un capac
Se coace la th 6(220° sau foc mediu)timp de 30 min (sau pana devine aurie crusta de aluat
Se scoate din cuptor si se lasa sa se odihneasca 10 min inainte de a servi
Se serveste alaturi de o salata verde sau cu smantana fierbinte
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Andive la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Andive la cuptor

Andive la cuptor

Intr-o tigaie (care sa mearga si la cuptor) mai inalta punem uleiul la incins, adaugam rosiile taiate

0 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute cu dovlecel si ciuperci

Vinete umplute cu dovlecel si ciuperci

Se curata coaja de pe vinete din loc in loc in fasii subtiri. Se taie drept capatul de la codita,

21 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 iulie 2012

    Bune cu siguranta!

  • Fara foto

    franceza (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2010

    Bravo Anca!Eu tocmai mancam varza murata cand am dat de reteta ta;ai ghicit,sunt acasa!!!Sa-ti traiasca andivele,o fac si eu de Sf.Vasile

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2010

    Aromate si apetisante!*****

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2010

      Delicioasa immmmmmm bravo arata bine!!!!!!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2010

      Nota maxima ! pentru aceast minunat si gustos preparat. Felicitari! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

17 voturi

Ingrediente

  • Pt 2 persoane:
  • 3 andive mari
  • 12 felii de jambon crud afumat
  • 6 crenvursti de fff buna calitate
  • 200 g piept ardelenesc taiat in dreptunghiuri mici
  • 200g cascaval ras
  • 50g unt
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1/2 pachet aluat foitaj(aluat frantuzesc)
  • o forma rotunda de copt(de preferat in ceramica sau sticla )

Raporteaza reteta

Retete
de anca
Turta cu pui si legume

Turta cu pui si legume

Se coc ardeii, se curata de seminte si de coaja,se taie julien(lamele fine). Se curata ceapa, se

14 voturi    11 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tarta cu ciocolata

Tarta cu ciocolata

Incalziti cuptorul la 220°. Intr-o tava rotunda sau patrata , de marime mijlocie,unsa cu unt ,etalati

10 voturi    2 comentarii
35 min
Dulciuri diverse
Cafea surprinzatoare!

Cafea surprinzatoare!

Fierbeti apa ,cand a clocotit adaugati piperul si sarea. Trageti de pe foc si adaugati cafeaua

20 voturi    9 comentarii
10 min
Cafele si ceaiuri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Bune cu siguranta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de miel ardeleneasca Ciorba de miel ardeleneasca

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Varza de bruxelle