Andive la cuptor

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Andive la cuptor

Ingrediente

  • Pt 2 persoane:
  • 3 andive mari
  • 12 felii de jambon crud afumat
  • 6 crenvursti de fff buna calitate
  • 200 g piept ardelenesc taiat in dreptunghiuri mici
  • 200g cascaval ras
  • 50g unt
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1/2 pachet aluat foitaj(aluat frantuzesc)
  • o forma rotunda de copt(de preferat in ceramica sau sticla )

Mod de preparare

Se sterg andivele cu un prosop curat(NU SE SPALA!!!! caci devin amare)

Se taie in doua si se indeparteaza cotorul ,caci e amar

Se incinge o tigaie ,se topeste untul si se prajesc andivele ,stropite cu zeama de lamaie, timp de 10 min (sa devina un pic caramelizate) .

Se lasa sa se raceasca in tigaie

Pe o farfurie se aseaza doua felii de jambon(vezi foto)

Pe ele se aseaza cam o jumate de andiva deasupra se pune un crenvurst si o lingura de piept ardelenesc

Se ruleaza si se pune in forma rotunda

Se prepara astfel 6 rulouri

Rulourile se acopera cu cateva frunze de andive prajite si se presara cu cascavalul ras si se acopêra cu aluatul de foitaj ca si cum am face un capac

Se coace la th 6(220° sau foc mediu)timp de 30 min (sau pana devine aurie crusta de aluat

Se scoate din cuptor si se lasa sa se odihneasca 10 min inainte de a servi

Se serveste alaturi de o salata verde sau cu smantana fierbinte

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise