autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Andive la gratin

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
3/4 kg. de andive, unt, sare, zeama de la o jumatate de lamaie, 1/2 lingura de faina, o ceasca de lapte, 2-3 linguri de smantana, 2 linguri de parmezan ras, pesmet

Dificultate: Redusa Timp: 3h

2 voturi

Mod de preparare

Pentru 6 persoane se aleg cam 3/4 kg. de andive, toate albe. Se curata de frunzele galbene, se taie putin la varf si se reteaza din coada. Se spala in mai multe ape reci bine, sa nu ramana nisip printre frunze. Se unge cu o lingura de unt o cratita potrivit de mare, in care sa incapa andivele asezate unele langa altele. Se pun in cratita, se presara sare, se adauga 3-4 linguri de apa, zeama de la o jumatate de lamaie si inca o lingura de unt deasupra. Se pune intai vreo cateva minute pe foc iute, pan apa da in clocot, se acopera perfect si se da la cuptor. Trebuie sa fiarba inabusit cam o ora, la foc mic, astfel ca in acest timp sa nu trebuiasca sa mai adaugam apa si nici sa se arda andivele pe fund. Se face un sos alb din jumatate lingura de unt cu 1/2 lingura de faina. Se stinge cu o ceasca de lapte. Se tine putin sa fiarba, dar sa nu se ingroase, sa ramana ca o smantana. Daca trebuie, se mai pune lapte. Cand e gata, se amesteca cu 2-3 linguri de smantana, si cu 2 linguri de parmezan ras si se toarna peste andive, incetul cu incetul. Se presara cu parmezan, amestecat cu pesmet, se stropeste cu unt. Se da la cuptor iute, vreun sfert de ora, pana se rumeneste deasupra. Sosul alb se poate inlocui cu smantana amestecata cu un praf de faina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Andive la gratin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gratin de andive cu jambon

Gratin de andive cu jambon

Andivele se fierb in apa cu sare, cca 20-30 minute, pina cind furculita intra cu usurinta in ele,

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Vinete umplute

Vinete umplute

Se taie vinetele pe jumatate, se scoate miezul cu ajutorul unei linguri si apoi se oparesc. Cand

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mariana-sofia kosa (Bucatar sef) , 23 iunie 2012

    Cine si-ar putea pierde 3 ore langa niste andive?????

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    Merita incercata

Dificultate

Redusa

Timp

3h

2 voturi

Ingrediente

  • 3/4 kg. de andive
  • unt
  • sare
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1/2 lingura de faina
  • o ceasca de lapte
  • 2-3 linguri de smantana
  • 2 linguri de parmezan ras
  • pesmet

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

mariana-sofia kosa (Bucatar sef)

Cine si-ar putea pierde 3 ore langa niste andive?????

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Vinete umplute