autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Anghinare a la nicoise

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 bulbi mici de anghinare, , 3 rosii, , 100 g masline, , 2 cepe, , 1 catel de usturoi, , 3 linguri ulei de masline, , zeama de la o lamaie, , 3 fire de rozmarin, , sare, , piper.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Rupeti tijele bulbilor de anghinare, indepartati frunzele ofilite si partea superioara a bulbilor si taiati-i, apoi, in sferturi.
Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Opariti rosiile, curatati-le de pielita, taiati-le in 4 si puneti-le deoparte. (Daca vreti, indepartati semintele.)
Incingeti uleiul intr-o tigaie si caliti circa 3 minute, ceapa si usturoiul. Adaugati rosiile si lasati-le sa se caleasca, si ele, inca 5 minute.
Puneti apoi in tigaie sferturile de anghinare si rozmarinul si adaugati zeama de lamaie si 250 ml de apa. Sarati, piperati si lasati sa fiarba - la foc mic si fara capac - aproximativ 20 de minute, pana ce zeama a scazut la jumatate. Cu 5 minute inainte de a lua legumele de pe foc, adaugati si maslinele. Anghinarea a la nicoise se serveste calduta sau rece, ornata cu rozmarin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Anghinare a la nicoise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Friptura de curcan cu legume la cuptor

Friptura de curcan cu legume la cuptor

Se pune la fiert carnea de curcan in 3 litri apa rece cu putina sare, zaharul, 1 morcov, ceapa, pastarnacul

33 voturi    14 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete pane

Vinete pane

Intr-un castron mai mare se amesteca faina, ouale, uleiul, piperul, cimbrul, drojdia, patrunjelul

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    Imi place !

Dificultate

Medie

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 bulbi mici de anghinare
  • 3 rosii
  • 100 g masline
  • 2 cepe
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • zeama de la o lamaie
  • 3 fire de rozmarin
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Spanac cu orez