autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Anghinare a la nicoise

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 bulbi mici de anghinare, , 3 rosii, , 100 g masline, , 2 cepe, , 1 catel de usturoi, , 3 linguri ulei de masline, , zeama de la o lamaie, , 3 fire de rozmarin, , sare, , piper.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Rupeti tijele bulbilor de anghinare, indepartati frunzele ofilite si partea superioara a bulbilor si taiati-i, apoi, in sferturi.
Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Opariti rosiile, curatati-le de pielita, taiati-le in 4 si puneti-le deoparte. (Daca vreti, indepartati semintele.)
Incingeti uleiul intr-o tigaie si caliti circa 3 minute, ceapa si usturoiul. Adaugati rosiile si lasati-le sa se caleasca, si ele, inca 5 minute.
Puneti apoi in tigaie sferturile de anghinare si rozmarinul si adaugati zeama de lamaie si 250 ml de apa. Sarati, piperati si lasati sa fiarba - la foc mic si fara capac - aproximativ 20 de minute, pana ce zeama a scazut la jumatate. Cu 5 minute inainte de a lua legumele de pe foc, adaugati si maslinele. Anghinarea a la nicoise se serveste calduta sau rece, ornata cu rozmarin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Anghinare a la nicoise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui cu garnitura de legume

Pui cu garnitura de legume

Se spala bine copanele de pui, se parlesc si se asaza in tava cu ulei. Adaugam condimente si vin,

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita cu soia boabe

Tocanita cu soia boabe

Soia spalata se pune intr-un vas cu apa sa se imnoaie de seara;a doua zi se scurge apa si se pune

9 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    Imi place !

Dificultate

Medie

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 bulbi mici de anghinare
  • 3 rosii
  • 100 g masline
  • 2 cepe
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • zeama de la o lamaie
  • 3 fire de rozmarin
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Musaca greceasca