autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Anghinare a la nicoise

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 bulbi mici de anghinare, , 3 rosii, , 100 g masline, , 2 cepe, , 1 catel de usturoi, , 3 linguri ulei de masline, , zeama de la o lamaie, , 3 fire de rozmarin, , sare, , piper.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Rupeti tijele bulbilor de anghinare, indepartati frunzele ofilite si partea superioara a bulbilor si taiati-i, apoi, in sferturi.
Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Opariti rosiile, curatati-le de pielita, taiati-le in 4 si puneti-le deoparte. (Daca vreti, indepartati semintele.)
Incingeti uleiul intr-o tigaie si caliti circa 3 minute, ceapa si usturoiul. Adaugati rosiile si lasati-le sa se caleasca, si ele, inca 5 minute.
Puneti apoi in tigaie sferturile de anghinare si rozmarinul si adaugati zeama de lamaie si 250 ml de apa. Sarati, piperati si lasati sa fiarba - la foc mic si fara capac - aproximativ 20 de minute, pana ce zeama a scazut la jumatate. Cu 5 minute inainte de a lua legumele de pe foc, adaugati si maslinele. Anghinarea a la nicoise se serveste calduta sau rece, ornata cu rozmarin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Anghinare a la nicoise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
VARZA DE BRUXELLES LA CUPTOR

VARZA DE BRUXELLES LA CUPTOR

Varza de Bruzelles se curata si se fierbe cu grija in apa cu sare si seminte de chimen.Se strecoara

21 voturi    15 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
CARTOFI CU CAS LA CUPTOR

CARTOFI CU CAS LA CUPTOR

Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in coaja. Intre timp se prepara branza, astfel:

1 vot    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer facial

- 15 %
119.99 lei
101.99 lei

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    Imi place !

Dificultate

Medie

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 bulbi mici de anghinare
  • 3 rosii
  • 100 g masline
  • 2 cepe
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • zeama de la o lamaie
  • 3 fire de rozmarin
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Iahnie de fasole cu praz Iahnie de fasole cu praz

Se pregateste fasolea cu o zi inainte: se alege de impuritati si se pune intr-un vas in apa suficienta astfel incat apa sa fie mai sus

1 vot    2 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura

Se curata spanacul, oprind numai frunzele sanatoase, apoi se spala in mai multe ape reci. Il scufundam in apa clocotita si lasam sa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Crema de dovlecel