autor:

ana catalina focsa

» » Mancaruri cu carne

Anghinare cu pancetta

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 02 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 02 aprilie 2010

Ingrediente
5 anghinare, 1 lamaie, 100 gr pancetta, 3-4 catei de usturoi, oregano, 1 lingurita de faina alba, ulei de masline extra virgin, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Incepem cu prepararea anghinarelor care necesita rapiditate si un pic de timp.Inainte de a pregati anghinarele taiem lamaia pe jumatate pt a stropi imediat aceste legume cu zeama de lamaie dupa ce le-am taiat.Taiem pe jumatate leguma si eliminam frunzele superioare pana ajungem la frunzulitele mai tinere si fragede.Cu ajutorul unei lingurite de cafea eliminam \"puful\" din interior.Eu le-am taiat din nou pe jumatate ,dar este optional.Nu uitam sa le frecam cu lamaia imediat dupa ce le-am curatat ,altfel se vor innegri.Punem apa cu sare ,zeama de lamaie si un pic de faina alba intr-o oala ,in care o sa fierbem anghinarele.Le vom fierbe timp de 30-40 minute la oala normala sau 10 minute la oala cu presiune.Cand s-au fiert le punem la scurs si le rezervam.In aceeasi oala(fara apa) sau intr-o alta tigaie,turnam uleiul,usturoiul tocat marunt,pancetta ,oregano si anghinarele fierte si scurse de apa.Lasam sa se caleasca totul bine cca 5 minute la foc potrivit,amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn,dar cu grija sa nu se rupa legumele.Se serveste la masa.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Anghinare cu pancetta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
TOCANITA PORC CU VIN ROSU SI CORIANDRU

TOCANITA PORC CU VIN ROSU SI CORIANDRU

Carnea de porc se spala,se zvanta si se taie cubulete. Ceapa tocata marunt se caleste in ulei de

14 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Budinca de cartofi cu piept de pui

Budinca de cartofi cu piept de pui

Un preparat foarte gustos atunci cand nu stii ce sa faci cu pieptul de pui ramas de la un pui facut

4 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Foarte frumos, nu am mancat niciodata.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010

    Nu am gatit niciodata anghinare, deoarece nu stiam cum sa procedez cu ele; doar am mancat si sunt foarte gustoase. Multumesc pentru descrierea ta amanuntita .Am salvat reteta. Felicitari, si arata foarte apetisant!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2010

    O reteta super gustoasa...,iar prezentarea este de nota 10...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2010

      Felicitari pentru reteta ,nu am probat niciodata anghinarele gatite,numai am probat una din paella si era buna,......cu siguranta reteta ta este gustoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 5 anghinare
  • 1 lamaie
  • 100 gr pancetta
  • 3-4 catei de usturoi
  • oregano
  • 1 lingurita de faina alba
  • ulei de masline extra virgin
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

103 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

4 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte frumos, nu am mancat niciodata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
Carne de porc în sos caramel