autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Anghinare umpluta

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Ingrediente
6 portii, 6 capatani de anghinare prospete/la conserva/congelate, 4 linguri orez, 1 1/2 linguri menta, tocata marunt, 3 cepe de primavara, tocate marunt, 1 ceapa obisnuita de marime medie, rasa fin, 1 lingura vin alb, 7 linguri iaurt (scurs), 1 ou mare, zeama de la o lamâie mare, 1 ceasca ulei de masline, sare, piper veerde, proaspat macinat

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

1. Se încinge uleiul de masline într-o cratita mica si se caleste ceapa de primavara 2-3 minute. Se pune orezul, se amesteca si se adauga vinul si trei linguri de apa. Se pune capacul si se fierbe înabusit 7 minute. Se pune jumatate din menta, se amesteca, apoi se stinge focul lasând cratita pe ochiul aragazului sa mai fiarba înabusit un timp.
2. Se cojeste anghinarea pâna la frunzele foarte fragede. Cu un cutit cu vârful ascutit se înlatura frunzulitele mov si perii din miezul anghinarei spre a se forma o cavitate. Se pune anghinarea intr-un castron cu apa in care s-au adaugat inainte zeama de lamâie si o lingura de sare.
3. Se scoate fiecare anghinare din castron si se freaca peste tot cu o lamâie taiata in doua, apoi cavitatea se umple cu orezul fiert.
4. Se Încinge 1/2 ceasca ulei de masline Într-o cratita si se caieste ceapa rasa fara sa se rumeneasca. Pe fundul cratitei se pune anghinarea in cerc, se adauga o ceasca de apa, se pune capacul si se lasa sa fiarba Înabusit 12 minute.
5. Anghinarea si sucul se transfera intr-un vas de sticla rezistenta la foc. Se ia un castron si se bate iaurtul cu ouale si mult piper verde. Acest sos se toarna peste anghinare si se baga in cuptorul preincalzit la 180 C. Se lasa in cuptor 30 de minute.
6.Se serveste fierbinte, presarata cu multa menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Anghinare umpluta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci de legume cu ghimbir

Ghiveci de legume cu ghimbir

Se alege o cratita mare in care se pune uleiul la incalzit, adaugam ceapa taiata solzisori si o calim

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Mod de preparare: Cantitatea legumelor este in functie de fiecare . Cu cat folosim mai multe legume

12 voturi    16 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 6 portii
  • 6 capatani de anghinare prospete/la conserva/congelate
  • 4 linguri orez
  • 1 1/2 linguri menta
  • tocata marunt
  • 3 cepe de primavara
  • tocate marunt
  • 1 ceapa obisnuita de marime medie
  • rasa fin
  • 1 lingura vin alb
  • 7 linguri iaurt (scurs)
  • 1 ou mare
  • zeama de la o lamâie mare
  • 1 ceasca ulei de masline
  • sare
  • piper veerde
  • proaspat macinat

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Ghiveci de vara