autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Antreuri cu sunca

Autor: Mia N. (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 14 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mia N. (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 14 martie 2009

Ingrediente
500 g. aluat pentru foitaj 100g kaizer afumat 100g sunca presata 200g cascaval busuioc ghimbir macinat piper sare 1 rosie 1 galbenus de ou pentru uns.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se taie cubulețe șunca și cașcavalul ,iar kaizerul se taie fâșii. Roșia se curața de pielița și de semințe și se taie foarte mărunt. Frunzele de busuios se toaca fin.

Apoi se întinde pe planșetă aluatul de foitaj și se taie pătrate cu o latura de 8/8 cm și forme rotunde cu diametrul de 7 cm. Într-un colt al fiecărui pătrat de aluat se așează care o fâșie de kaizer, deasupra se pun câteva cubulețe de cașcaval, câteva cubulețe de roșii, se presară sare, piper, busuioc, ghimbir, apoi se rulează ca la cornulețe, cu umplutura în interior. Se ung cu gălbenuș și se așează într-o tavă, pe hârtie speciala de copt.

Pe formele rotunde de aluat se așează cubulețe de șuncă, roșii și cașcaval, condimentându-se după dorință, și se ung deasupra cu gălbenuș. Se așează în tava alături de cornulețele picante.

Tava se pune în cuptor, la foc potrivit, timp de 30 de minute. Se servesc calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Antreuri cu sunca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia

23 voturi    18 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Retese (placinte) cu branza Focsani

Retese (placinte) cu branza Focsani

Am framantat 1 kg de faina, cu 60 de grame de drojdie proaspata si cam 600 ml de apa (aici e greu

7 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 500 g. aluat pentru foitaj 100g kaizer afumat 100g sunca presata 200g cascaval busuioc ghimbir macinat piper sare 1 rosie 1 galbenus de ou pentru uns.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine Foccacia