ANTRICOT CU LEGUME

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750g.antricot vita,
  • 2-3 morcovi,
  • 2 teline potrivite,
  • 2-3 cepe,
  • 250g. varza alba,
  • 100g.rosii,
  • 150g.pasta de rosii,
  • 1 legatura patrunjel,
  • 1 capatana usturoi,
  • 1 lingura otet,
  • 2 foi de dafin,
  • 1 fir cimbru,
  • 100ml. ulei,
  • 500g.cartofi,
  • 5 linguri smantana,pentru servit,
  • sare,
  • piper;

Mod de preparare

(5 portii):

1.Se transeaza antricotul si se bat feliile de carne pentru a le intinde putin.Se tavalesc prin faina si se prajesc in 50ml. ulei ,timp de 3 minute, pe ambele parti, la foc mare.Se scot feliile de carne din tigaie si se aseaza intr-un vas cu 2 foi de dafin, un fir de cimbru,sare si piper.Se toarna atata apa cat sa acopere carnea si se fierbe acoperit o ora si jumatate.Se adauga 1/2 din cantitatea de pasta de rosii si cateva picaturi de otet si se continua fierberea timp de 10 minute.

2.Se curata , se spala si se taie julien legumele.Se amesteca cu sare, piper , cateva picaturi de otet, 50ml. ulei, rosiile taiate cuburi , restul de pasta de rosii si se fierb cu sosul de pe feliile de carne timp de 30 minute.Se adauga patrunjelul tocat si se ia de pe foc.

3.Feliile de carne se servesc cu legumele asezate deasupra pe fiecare felie.Se orneaza cu cate o jumatate de rosie oparita si curatata de pielita ,peste care se toarna 1 lingura de smantana.

4.Preparatul se serveste cu garnitura de cartofi natur si un vin alb sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise