Ingrediente
750g.antricot vita,, 2-3 morcovi,, 2 teline potrivite,, 2-3 cepe,, 250g. varza alba,, 100g.rosii,, 150g.pasta de rosii,, 1 legatura patrunjel,, 1 capatana usturoi,, 1 lingura otet,, 2 foi de dafin,, 1 fir cimbru,, 100ml. ulei,, 500g.cartofi,, 5 linguri smantana,pentru servit,, sare,, piper
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
2 voturi
Mod de preparare
1.Se transeaza antricotul si se bat feliile de carne pentru a le intinde putin.Se tavalesc prin faina si se prajesc in 50ml. ulei ,timp de 3 minute, pe ambele parti, la foc mare.Se scot feliile de carne din tigaie si se aseaza intr-un vas cu 2 foi de dafin, un fir de cimbru,sare si piper.Se toarna atata apa cat sa acopere carnea si se fierbe acoperit o ora si jumatate.Se adauga 1/2 din cantitatea de pasta de rosii si cateva picaturi de otet si se continua fierberea timp de 10 minute.
2.Se curata , se spala si se taie julien legumele.Se amesteca cu sare, piper , cateva picaturi de otet, 50ml. ulei, rosiile taiate cuburi , restul de pasta de rosii si se fierb cu sosul de pe feliile de carne timp de 30 minute.Se adauga patrunjelul tocat si se ia de pe foc.
3.Feliile de carne se servesc cu legumele asezate deasupra pe fiecare felie.Se orneaza cu cate o jumatate de rosie oparita si curatata de pielita ,peste care se toarna 1 lingura de smantana.
4.Preparatul se serveste cu garnitura de cartofi natur si un vin alb sec.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009
Cred ca e delicioasa...
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009
Deja mi-e foameeeeeeeeeeeeeee.
flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009
O idee buna pentru urmatorul fel de mancare.Multumesc.