Ingrediente
ciuperci de câmp, sare, dafin, boabe de piper, oţet, ulei, Obs. cantităţile variază, depinde câte ciuperci ai.
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
3 voturi
Mod de preparare
Se folosesc ciuperci mici, cu interiorul roz, care se prepară în ziua în care se culeg. Se curăţa de pieliţă şi se spală.
Se pun într-o cratiţă goală, se pune sare potrivit, câteva foi de dafin, boabe de piper. Se pune capac şi se pun la fiert. Se lasa până scade zeama.(sa rămână doar cât să nu se ardă)
Se amestecă 2 părţi de apă , 1 parte de oţet şi se toarnă în cratiţă ( în aşa fel încât sa AJUNGĂ PESTE TOATE când se pun în borcane. Se fierbe.
Se pune ulei peste ele în cratiţă. Mai dăm câteva clocote. Se pun în borcane fierbinţi, apoi în cârpe(ca la bulion). Eu le fierb în cuptor sa fiu mai sigură.
Lânga telemea, astea sunt delicioase!
Reţeta adaptată:
Acum am făcut cu gălbiori, că asta am avut. Am mai aruncat din apa lăsată, după ce i-am pus o oră în cuptor să fiarbă. Am adăugat oţetul peste apa din ciuperci si apoi am fiert pe aragaz, neacoperit. Am dat căteva clocote cu oţetul, apoi am pus o cana de ulei si am clocotit bine iar. potriviţi sarea dupa gust. Am pus dafin, boabe de piper, la urmă şi vreo 3 fire de frunze de ţelină si o ramură de cimbru(le-am scos apoi). Mi-a ramas vreun litru de suc după ce am pus în borcane!.
După cum se vede din poze, am umplut cratiţa de 8l cu ciuperci, care au scazut când le-am scos din cuptor. Am aruncat apoi multa apă că au fost apoase rău. Am pus 1l de oţet de Seini.
marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 25 iulie 2010
crfed ca-i........... foarte buna .O voi face si eu .Dar oare nu se poate face si cu ciuperci de cultura? eu nu gasesc acolo unde locuiesc ciupercile noastre
Sidy (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010
Hmmmm ce bune trebuiesc sa fie Adelino.... Bravo tie...iarna cred ca sunt delicioase. La noi la ciupercutele acelea cu interior roz li se spune bureti de roua.....
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010
Cred ca se pot pune si nefierte. Asa cred eu.
Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010
De salvat .