autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Conserve si muraturi

Aperitiv cu ciuperci de câmp

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 iulie 2010

Ingrediente
ciuperci de câmp, sare, dafin, boabe de piper, oţet, ulei, Obs. cantităţile variază, depinde câte ciuperci ai.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Reţeta originală:
Se folosesc ciuperci mici, cu interiorul roz, care se prepară în ziua în care se culeg. Se curăţa de pieliţă şi se spală.
Se pun într-o cratiţă goală, se pune sare potrivit, câteva foi de dafin, boabe de piper. Se pune capac şi se pun la fiert. Se lasa până scade zeama.(sa rămână doar cât să nu se ardă)
Se amestecă 2 părţi de apă , 1 parte de oţet şi se toarnă în cratiţă ( în aşa fel încât sa AJUNGĂ PESTE TOATE când se pun în borcane. Se fierbe.
Se pune ulei peste ele în cratiţă. Mai dăm câteva clocote. Se pun în borcane fierbinţi, apoi în cârpe(ca la bulion). Eu le fierb în cuptor sa fiu mai sigură.
Lânga telemea, astea sunt delicioase!

Reţeta adaptată:
Acum am făcut cu gălbiori, că asta am avut. Am mai aruncat din apa lăsată, după ce i-am pus o oră în cuptor să fiarbă. Am adăugat oţetul peste apa din ciuperci si apoi am fiert pe aragaz, neacoperit. Am dat căteva clocote cu oţetul, apoi am pus o cana de ulei si am clocotit bine iar. potriviţi sarea dupa gust. Am pus dafin, boabe de piper, la urmă şi vreo 3 fire de frunze de ţelină si o ramură de cimbru(le-am scos apoi). Mi-a ramas vreun litru de suc după ce am pus în borcane!.
După cum se vede din poze, am umplut cratiţa de 8l cu ciuperci, care au scazut când le-am scos din cuptor. Am aruncat apoi multa apă că au fost apoase rău. Am pus 1l de oţet de Seini.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu ciuperci de câmp" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi

28 voturi    17 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari traditionali

Gogosari traditionali

Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand

52 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2011

    Am mâncat din ele acum lânga friptură! Ce deliciu! Cu telemea sau caşcaval, la fel! Şi un pahar de vin sec de Jidvei!

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Se poate face cu orice fel de ciuperci. Cu ce ai pus in poză, Sidy, adică ciuciuleţi, se face o zacusca super! O sa scriu şi reţeta aia ca nu am mai făcut-o de mult...din lipsa de ciuciuleţi! Adelina

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Un aperitiv deosebit!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 25 iulie 2010

      crfed ca-i........... foarte buna .O voi face si eu .Dar oare nu se poate face si cu ciuperci de cultura? eu nu gasesc acolo unde locuiesc ciupercile noastre

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      Hmmmm ce bune trebuiesc sa fie Adelino.... Bravo tie...iarna cred ca sunt delicioase. La noi la ciupercutele acelea cu interior roz li se spune bureti de roua.....

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      Cred ca se pot pune si nefierte. Asa cred eu.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      De salvat .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • ciuperci de câmp
  • sare
  • dafin
  • boabe de piper
  • oţet
  • ulei
  • Obs. cantităţile variază
  • depinde câte ciuperci ai.

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

128 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)

Am mâncat din ele acum lânga friptură! Ce deliciu! Cu telemea sau caşcaval, la fel! Şi un pahar de vin sec de Jidvei!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1