Reţeta originală:
Se folosesc ciuperci mici, cu interiorul roz, care se prepară în ziua în care se culeg. Se curăţa de pieliţă şi se spală.
Se pun într-o cratiţă goală, se pune sare potrivit, câteva foi de dafin, boabe de piper. Se pune capac şi se pun la fiert. Se lasa până scade zeama.(sa rămână doar cât să nu se ardă)
Se amestecă 2 părţi de apă , 1 parte de oţet şi se toarnă în cratiţă ( în aşa fel încât sa AJUNGĂ PESTE TOATE când se pun în borcane. Se fierbe.
Se pune ulei peste ele în cratiţă. Mai dăm câteva clocote. Se pun în borcane fierbinţi, apoi în cârpe(ca la bulion). Eu le fierb în cuptor sa fiu mai sigură.
Lânga telemea, astea sunt delicioase!
Reţeta adaptată:
Acum am făcut cu gălbiori, că asta am avut. Am mai aruncat din apa lăsată, după ce i-am pus o oră în cuptor să fiarbă. Am adăugat oţetul peste apa din ciuperci si apoi am fiert pe aragaz, neacoperit. Am dat căteva clocote cu oţetul, apoi am pus o cana de ulei si am clocotit bine iar. potriviţi sarea dupa gust. Am pus dafin, boabe de piper, la urmă şi vreo 3 fire de frunze de ţelină si o ramură de cimbru(le-am scos apoi). Mi-a ramas vreun litru de suc după ce am pus în borcane!.
După cum se vede din poze, am umplut cratiţa de 8l cu ciuperci, care au scazut când le-am scos din cuptor. Am aruncat apoi multa apă că au fost apoase rău. Am pus 1l de oţet de Seini.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii