autor:

Doina  Varga

» » , , , Retete de Pasti, Aperitive, Aperitive, Aperitive

Aperitiv cu ficatei de pui si oua (mini drob)

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 octombrie 2009

Ingrediente
500 g ficatei de pui, 2 cepe rosii (2 legaturi ceapa verde), 150 g ciuperci champignon, 12-18 oua, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, 2 linguri smantana, 7-8 felii branza topita (cascaval), 10 ml ulei, 1 lingurita ketchup, 2 lingurte faina, 2 lingurite pesmet, unt cat o nuca, 1 peperoni, sare, piper. 1 praf de cimbru

Dificultate: Medie Timp: 1h 25 min

93 voturi

Mod de preparare

Se spala bine ficateii si se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Se lasa sa clocoteasca 5-6 minute, se strecoara si se lasa sa se racoreasca.
Tocati marunt cepele si ciupercile si puneti-le la calit intr-o tigaie antiaderenta in ulei. Adaugati peperoni tocat, ketchup, sare si piper si caliti pana scade zeama.
Tocati marunt ficatul si adaugati in castron aproape toata verdeata tocata, ceapa si ciupercile calite, 2-3 oua, smantana, faina, pesmetul si condimentati.
Ungeti 7-8 canite si castronele cu unt, presarati in ele verdeata tocata si peperoni tocat cat mai marunt si puneti in cateva dintre ele cate un ou crud (daca doriti puteti pune in toate). Deasupra completati cu compozitia de ficat, dar nu umpleti canitele si castronele, mai lasati loc pentru cate un ou crud, pentru care faceti o mica adancitura, iar pe celelalte puneti cate o felie de branza topita si cascaval. Puteti pune cate o feliuta de branza topita sau cascaval si peste cele cu ou, daca doriti.
Acoperiti fiecare recipient cu folie de aluminiu, apoi introduceti-le la cuptor intr-o tava mai inalta in care ati pus apa pana la 3/4 din inaltimea canitelor. Lasati la cuptor la foc mediu aproximativ 45 minute. Cand s-au inchegat ouale de deasupra este gata.
Scoateti tava din cuptor, indepartati folia si lasati sa se raceasca. Cu un cutitas desprindeti usor mini-droburile din canite si intoarceti-le pe farfurii sau pe un platou. Garnisiti cu felii morcov fiert, peperoni, castraveti, usturoi, gogosari acri si frunze de verdeata.
E un deliciu. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu ficatei de pui si oua (mini drob)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Oua umplute

Oua umplute

Se iau ouale si cu varful de la cutit si se in forma de coltisori la mijlocul oului. Cu galbenusul

0 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Oua coapte in cartofi

Oua coapte in cartofi

Cu aceasta reteta va voi demonstra ca ouale pot fi servite cu putin ingeniozitate si la masa de pranz,

10 voturi    1 comentariu
2h
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 32 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Carmen , 28 septembrie 2016

    Inainte de-a gati cu ficat , in general , lasati ficatul intr-un castron cu lapte, va fi mult mai gustos si nu sec!

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2010

    Felicitari pentru tot ceea ce faceti!

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

    Nu exista pe acest site preparate mai desavarsite si mai frumos prezentate decat cele ale doamnei Doina Varga. Ii multumesc pentru toate retetele dumneaei, pe care le apreciez in mod deosebit, si ii urez mult succes in continuare.

    • Eugenia Bogdan

      Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 19 august 2010

      Este gozava reteta ta si este f frumos prezentata.Felicitari!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Un aperitiv foarte gustos!

    • valy

      valy (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

      Doina felicitarile mele !!!!!!Eu sint bucatar de meserie dar unde muncesc nu este cu specific rominesc .I-mi pare nespus de mult ca nu am posibilitatea sa demonstrez preparatele noastre care sint de o bunatate rara....Multumesc mult pentru retetele tale minunate....

    • Fara foto

      Kiwi , 16 iunie 2010

      Mai lucrează la prezentarea produsului final în farfurie.

    • Fara foto

      sofia (Maestru bucatar) , 10 aprilie 2010

      aoleu ma innebunesti cu retetele astea....super bune....deschide un restaurant ceva.....

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2010

      Super !

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      Foarte frumos si mie imi place sa ma joc in timp ce gatesc.

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Foarte buna reteta. Imi place cum te-ai jucat in timpul prepararii. Sunt foarte aspectoase si sunt mult mai digerabile decat cele de miel(asta dupa parerea mea ca nu sunt adepta carnii de miel)

    • Fara foto

      ramona , 03 februarie 2010

      foarte bun bun bun bun bun bun nu e bun

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      Super prezentarea.super reteta,ce mai totul la supelativ,felicitari.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Trebuie sa fie foarte gustos.

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Intersant modul de preparare si dispunere in boluri a compozitiei!

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      interesanta reteta,merita incercata.felicitari.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      ce frumos arata ,felicitari am sa-l incerc si eu

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      O reteta inedita si un foarte bun preparat, de efect, mai ales pentru mese festive. Prezentarea este superba, felicitari!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Foarte interesanta reteta.Felicitari !

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

      Multumesc mult. Mariana, ce surpriza placuta mi-ai facut de sarbatori.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      e exact ca un drob si e foarte gustos!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Am făcut şi e foarte bună!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Multumesc mult. Ma bucur ca va place.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2009

      Superba prezentarea draga Doinita,felicitari.

    • Fara foto

      angy (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2009

      ca si prezentare arata bine,cred ca este si gustos!felicitari!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2009

      Super, Doina! O să fac şi eu de aceste sărbători!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      Multumes, multumesc.

    • Fara foto

      Gingirica (Bucatar sef) , 03 noiembrie 2009

      Foarte interesanta reteta. Felicitari.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      Multumesc mult.

    • Fara foto

      Cely , 01 noiembrie 2009

      Felicitari pentru prezentare si pentru reteta. Ingenios

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2009

      Un deliciu...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 25 min

93 voturi

Ingrediente

  • 500 g ficatei de pui
  • 2 cepe rosii (2 legaturi ceapa verde)
  • 150 g ciuperci champignon
  • 12-18 oua
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 linguri smantana
  • 7-8 felii branza topita (cascaval)
  • 10 ml ulei
  • 1 lingurita ketchup
  • 2 lingurte faina
  • 2 lingurite pesmet
  • unt cat o nuca
  • 1 peperoni
  • sare
  • piper. 1 praf de cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Carmen

Inainte de-a gati cu ficat , in general , lasati ficatul intr-un castron cu lapte, va fi mult mai gustos si nu sec!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Ochiuri cu cascaval la cuptor