Aperitiv cu gogosari

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Gogosari de marime potrivita,
  • otet din vin,
  • zahar,
  • ulei,
  • un catel de usturoi pentru fiecare gogosar,
  • sare.

Mod de preparare

Se spala gogosarii si se scot cu atentie cotoarele cu seminte. In ficare gogosar se pune un praf de sare si se lasa cam o jumatate de ora dupa care se adauga cate o lingurita de zahar, o lingurita de otet din vin, o lingurita de ulei si un catel de usturoi tocat. Gogosarii se asaza intr-o tava si se baga la cuptor cam o jumatate de ora atat cat sa se inmoaie. Se scot si se acopera cu un prosop de bucatarie pana se racesc un pic dupa care se aseaza in borcane de 700 de gr. unul peste altul presati cat se poate ca sa nu se rupa. Prin presare lichidul rezultat acopera toti gogosarii.Mie imi intra 5 bucati intr-un borcan. Borcanele se strang bine si se fierb in baie marina 20 min. din momentul cand a inceput sa fiarba.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise