APERITIV CU PESTE - GABRIELA

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg file peste alb congelat ( cod )
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 2 legaturi marar
  • 4 linguri ulei masline( sau in amestec)
  • 2-3 rosii
  • condimente de peste

Mod de preparare

Se spala, se taie ceapa si usturoiul in bucati de 3-4 cm si impreuna cu uleiul se pun pe foc imtr-o cratita timp de 10-15 min;

Se ia un vas tip YENA, eventual dreptunghiular,si se asterne pe fundul vasului ceapa si usturoiul distuite;

Se aseaza pestele decongelat, spalat, intreg sau bucati de 3-4 cm( pe latime );

Se pun condimentele;

Se pune apa cat sa acopere pestele;

Se baga vasul la cuptor pentru 30 min;

Cand este aproape gata, se scoate vasul din cuptor si se pun cele doua legaturi de marar intr-un strat, peste care se pun feliile de rosii si se mai baga la cuptor pentru 20 min;

Se poate servi cald pentru o masa usoara de seara, sau rece ca si aperitiv;

Ca si garnitura se poate servi cu cuscus sau orez Basmati

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Rulada de miel umpluta cu legume

Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.

Rulada de miel umpluta cu legume
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor