autor:

Georgeta Nedelcu

» » Aperitive

Aperitiv din legume

Autor: Georgeta Nedelcu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgeta Nedelcu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 mai 2014

Ingrediente
2 legături de ceapă verde,, 3 cepe mari uscate,, 300 g brânză sărată,, o cutie sau un borcan cu ciuperci,, 2 ardei graşi,, 2 legături de mărar,, 1 morcov mare,, 10 ouă,, delicat sau sare,, 2 căpăţâni mari de usturoi şi 200 g smântână

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:



Curăţăm legumele şi le spălăm bine. Ceapa uscată o tocăm mărunt şi o călim în ulei, până devine aurie, apoi adăugăm o ceşcuţă cu apă şi o lăsăm până se evaporă. Peste ceapă adăugăm morcovul dat pe răzătoarea mică şi ardeii graşi tocaţi mărunt. Lăsăm 2-3 minute ca să se înmoaie, apoi dăm tigaia la o parte şi o lăsăm să se răcească. Când s-a răcit, turnăm conţinutul într-un castron mare.



Tocăm ceapa verde mărunt şi o adăugăm peste compoziţia de mai suse. Ciupercile le punem într-o strecurătoare la scurs, brânza şi usturoiul le dăm pe răzătoarea mică, mărarul îl tocăm mărunt şi le adăugăm pe toate în castron. Punem 8 ouă din cele 10, delicat după gust şi amestecăm totul foarte bine.



Ungem tava sau tăvile (eu am pus in 2 crăticioare fără mâner) cu ulei şi tapetăm cu făină, apoi turnăm compoziţia în tăvi. Batem câte un ou pentru fiecare tavă şi îl intindem peste compoziţie, apoi introducem tăvile în cuptorul încins în prealabil.



Lăsăm să se coacă timp de 15-20 minute, încercând din când în câd cu scobitoarea dacă preparatul nostru s-a copt. Când e rumenit şi conţinutul din tăvi nu se ia pe scobitoare, închidem focul şi scoatem tăvile din cuptor, lăsând aperitivul să se răcească în tăvi. După ce s-a răcit, preparatul se scoate pe un platou.



Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv din legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Pate de ficat vegetarian

Pate de ficat vegetarian

Vinetele se clatesc de sare si se pun pe o tava tapetata cu foaie de copt si se ung cu ulei de masline

3 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
San Jacobo de berenjena.

San Jacobo de berenjena.

Taiem vinata in rondele ,bagam in apa minerala ,lasam 30 minute. Scurgem bine,cu o hirtie de bucatarie

15 voturi    10 comentarii
45 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nadia Covaceanu , 22 mai 2014

    ce faci cu usturoiul si smantana ?

  • Georgeta Nedelcu

    Georgeta Nedelcu (Chef de cuisine) , 20 mai 2014

    Dacă ai şti cât e de bun, nu ai mai sta pe gânduri şi te-ai apuca să o faci. Szcces!

  • Alina_Chiticaru

    Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 19 mai 2014

    Arata delicios!

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 legături de ceapă verde,
  • 3 cepe mari uscate,
  • 300 g brânză sărată,
  • o cutie sau un borcan cu ciuperci,
  • 2 ardei graşi,
  • 2 legături de mărar,
  • 1 morcov mare,
  • 10 ouă,
  • delicat sau sare,
  • 2 căpăţâni mari de usturoi şi 200 g smântână

Raporteaza reteta

Retete
de Georgeta Nedelcu
Drob Talmoş-Balmoş

Drob Talmoş-Balmoş

Lintea o punem de seara pana dimineata la inmuiat. A doua zi o punem la fiert, apoi curatam si spalam ceapa uscata, morcovul,

3 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive
Musaca de legume cu carne tocată

Musaca de legume cu carne tocată

Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa, mararul si ardeii grasi. Morcovii si cartofii ii dăm pe

0 voturi    4 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Chiftele la cuptor din carne tocata de pui

Chiftele la cuptor din carne tocata de pui

Dam cartofii, telina si morcovii pe razatoarea mica, tocam patrunjelul marunt, ardeiul gras si ceapa.

1 vot    1 comentariu
45 min
Aperitive cu carne

Georgeta Nedelcu (Chef de cuisine)

Dacă ai şti cât e de bun, nu ai mai sta pe gânduri şi te-ai apuca să o faci. Szcces!

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Salata de vinete cu chimen