1.Pieptul spălat bine se şterge bine cu un prosop, se freacă cu cimbru, piper şi sare şi se unge cu ulei de măsline. Se dă la cuptor la temperatură maximă vreme de 15 minute, să se închidă porii. Apoi se coboară temperatura la 180 de grade încă 30-40 minute până se pătrunde bine (dar să nu devină uscat, vreti să aibă exteriorul crocant, interiorul trebuie să fie fraged). Se scoate pe un platou şi se inveleşte cu folie de plastic.
2.Garnitura de sfeclă se poate pregăti în avans. Sfecla întreagă se coace în cuptor 20 de minute, se feliază fin (carpaccio), apoi se freacă cu sare, oţet şi o lingurită de hrean ras.
3.Feliaţi pieptul de curcan. Se aranjează frumos pe platou, înconjurat de sfeclă, se stropeşte cu un sos la alegere (poate fi sos tartar, sau un sos picant –noi am folosit o cremă de usturoi copt şi chili) şi se poate servi cald sau rece. Un vin bun pentru a acompania această reţetă este Pinot Noir, sau un Chardonnay dacă preferaţi alb.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii