autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

aperitiv ptr .bere

Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Ingrediente
350 g faina, , 10 g drojdie, , 2 oua, , 10 g zahar, , 50 ml ulei, , 20 g sare, , 10 g chimen.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

drojdia se dizolva in cca 70 ml apa calda, si se amesteca cu 100 g faina, obtinind maiaua, peste care se pudreaza putina faina si se lasa la dospit 30 - 40 minute, la o temperatura de 30 - 40°C. Un ou se bate si se amesteca cu sare (10 - 15 g), se adauga 150 ml apa calda in care a fcst dizolvat zaharul si se framinta cu maiaua si cu restul de faina. Dupa incorporarea fainii, se adauga chimenul si, treptat, uleiul incalzit, framintindu-se pina ce se incorporeaza tot uleiul si aluatul se desprinde de pe peretii vasului, iar la suprafata apar bule de aer, apoi se lasa la dospit, cu vasul acoperit, cca 30 minute, la temperatura de 40-50°C. Aluatul dospit se intinde pe o planseta, unsa, cu ulei, intr-o foaie cu grosimea de cca 1 cm, apoi se taie in bucati cu dimensiunea de 1 cm/ 10 cm. Se asaza in tava unsa, se lasa sa creasca 10 - 15 minute, se ung cu ou batut la suprafata si se presara cu sare si chimen. Se introduc la cuptcr si se coc la temperatura moderata. Dupa coacere si racire se scot din tava si se asaza in vase pentru servit.
Daca ti-a placut reteta noastra "aperitiv ptr .bere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
FUNDITE CU BRANZA

FUNDITE CU BRANZA

Intr-un castron se amesteca iaurtul, uleiul de masline, oul, branza , nucsoara, boiaua, drojdia dizolvata

5 voturi    10 comentarii
10 min
Aluaturi si Foietaje
Spirale cu chimen

Spirale cu chimen

Dezghețăm aluatul de foietaj. Întindem ușor cu sucitorul (pudrăm cu puțină făină). Ungem

2 voturi    1 comentariu
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 350 g faina
  • 10 g drojdie
  • 2 oua
  • 10 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 20 g sare
  • 10 g chimen.

Raporteaza reteta

Retete
de neacsu laura
prajitura cu visine

prajitura cu visine

se amesteca galbenusurile cu uleiul ca o maioneza si se baga la frigider pina batem albusurile.albusurile

1 vot    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
tort cu fructe.

tort cu fructe.

Blatul se realizeaza dupa metoda generala. Se imparte in trei foi, se insiropeaza si se umplu cu

5 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Oua vopsite

Oua vopsite

Iei ouale le speli foarte bine cu apa calda si detergent si le clatesti la fel de bine. Le pui la

4 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Gogosele umplute