drojdia se dizolva in cca 70 ml apa calda, si se amesteca cu 100 g faina, obtinind maiaua, peste care se pudreaza putina faina si se lasa la dospit 30 - 40 minute, la o temperatura de 30 - 40°C. Un ou se bate si se amesteca cu sare (10 - 15 g), se adauga 150 ml apa calda in care a fcst dizolvat zaharul si se framinta cu maiaua si cu restul de faina. Dupa incorporarea fainii, se adauga chimenul si, treptat, uleiul incalzit, framintindu-se pina ce se incorporeaza tot uleiul si aluatul se desprinde de pe peretii vasului, iar la suprafata apar bule de aer, apoi se lasa la dospit, cu vasul acoperit, cca 30 minute, la temperatura de 40-50°C. Aluatul dospit se intinde pe o planseta, unsa, cu ulei, intr-o foaie cu grosimea de cca 1 cm, apoi se taie in bucati cu dimensiunea de 1 cm/ 10 cm. Se asaza in tava unsa, se lasa sa creasca 10 - 15 minute, se ung cu ou batut la suprafata si se presara cu sare si chimen. Se introduc la cuptcr si se coc la temperatura moderata. Dupa coacere si racire se scot din tava si se asaza in vase pentru servit.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii