autor:

narcisa costea

» » Aperitive

Aperitive

Autor: narcisa costea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: narcisa costea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 aprilie 2012

Ingrediente
1 kg ardei, 2 baghete feliate, 1/2 kg rosii chery, 1/2 kg ridichi, salata verde, 2 vinete, 2castraveti ,masline, 2 ceape, 2 ardei kapia, 50gr paprika dulce si iute, 1 ou fiert, 100gr maioneza, 1 pateu vegetal, 1pachet unt, 1/2 kg branza dulce, 200gr branza sarata, 1cutie icre peste, 1/2 kg cabanos, lebede:, 150ml ulei, 300 ml apa, 200 g faina, 9 oua mai mici, sare

Dificultate: Medie Timp: 5h

12 voturi

Mod de preparare

crema pateu:

pateul se freaca bine cu un galbenus fiert si 200gr unt ,se adauga sare si piper dupa gust.Se pune cu sprita pe feliile de bagheta.



crema branza :

400gr branza dulce se amesteca cu sare,piper,un pic de lapte daca e prea tare,o ceapa mica rasa,1lingurita paprica dulce si un pic iute daca avem,optional 2 linguri de smantana ptr a lega compozitia. Cu aceasta pasta umplem gogoselele si lebedele.



crema de branza sarata:

telemeau o radem,o amestecam cu 100gr branza dulce,,piper,un pic de ceapa rasa,si unt 100gr.Umplem ardeii kapia,apoi ii taiem felii si ardeii grasi



crema vinete:

vinetele le coacem,le tocam cu un pic de ceapa si maioneza din comert,sare si piper.Crema o ungem pe feliile de bagheta taiate in jumatate.



cabanosul il taiem bucatele de 10cm,il crestam la capete si il prajim



castravetii ii cutratam ,ii taiem felii si ii ornam cu pasta de branza,la fel si ridichile



lebedele si gogoselele:

uleiul, apa si sarea se pun la fiert,cand clocoteste adaugam faina si amestecam energic pana se dezlipeste de pe vas. Lasam la rece 1 ora si adaugam ouale batute bine.Pe o hartie pergement,facem cu sprita inimioare ,cerculete si cifra 2 care va fi gatul lebedei.Le c oacem la foc iute cca 10 min pana cresc si se rumenesc.Dupa ce s-au racit bine,taiem gogoselele in 2 la fel si inimioarele,le umplem cu ce creme dorim.Pentru lebede putem taia capacul in doua pe oblic si astfel oblinem 2 aripioare,baza inimioarei o umplem cu creme,fixam gatul(cifra 2)si montam capacul sau aripile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Aperitive cu clatite sarate

Aperitive cu clatite sarate

Pentru clatite, se amesteca intr-un vas toate ingredientele, se lasa sa se odihneasca 10 minute,

3 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri pentru copii
Aperitive de primavara

Aperitive de primavara

Dupa ce am asezat pe platou, in functie de imaginatia fiecaruia, feliile de sunca si castravetii

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Bya_Ralu

    Bya_Ralu (Chef de cuisine) , 05 august 2012

    tare bun

Dificultate

Medie

Timp

5h

12 voturi

Ingrediente

  • 1 kg ardei
  • 2 baghete feliate
  • 1/2 kg rosii chery
  • 1/2 kg ridichi
  • salata verde
  • 2 vinete
  • 2castraveti ,masline
  • 2 ceape
  • 2 ardei kapia
  • 50gr paprika dulce si iute
  • 1 ou fiert
  • 100gr maioneza
  • 1 pateu vegetal
  • 1pachet unt
  • 1/2 kg branza dulce
  • 200gr branza sarata
  • 1cutie icre peste
  • 1/2 kg cabanos
  • lebede:
  • 150ml ulei
  • 300 ml apa
  • 200 g faina
  • 9 oua mai mici
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de narcisa costea
Cozonac coronita

Cozonac coronita

aluatul: se pune faina pe masa de lucru,se face o gaura in mijloc,unde punem drojdia ,peste care

6 voturi    7 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Ciorba radauteana - original

Ciorba radauteana - original

Pentru ca sunt din Radauti,m-am gandit sa pun o reteta originala de ciorba radauteana,vazand cat

341 voturi    36 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
salata cruditati-coleslaw

salata cruditati-coleslaw

varza,morcovul,telina si prazul se rad sau se taie in robot,maricele,razatoarea de mere.Separat se

32 voturi    10 comentarii
30 min
Salate de legume
Bya_Ralu

Bya_Ralu (Chef de cuisine)

tare bun

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Oua posate in sos de rosii