Ingrediente
1 kg ardei, 2 baghete feliate, 1/2 kg rosii chery, 1/2 kg ridichi, salata verde, 2 vinete, 2castraveti ,masline, 2 ceape, 2 ardei kapia, 50gr paprika dulce si iute, 1 ou fiert, 100gr maioneza, 1 pateu vegetal, 1pachet unt, 1/2 kg branza dulce, 200gr branza sarata, 1cutie icre peste, 1/2 kg cabanos, lebede:, 150ml ulei, 300 ml apa, 200 g faina, 9 oua mai mici, sare
Dificultate: Medie | Timp: 5h
12 voturi
Mod de preparare
pateul se freaca bine cu un galbenus fiert si 200gr unt ,se adauga sare si piper dupa gust.Se pune cu sprita pe feliile de bagheta.
crema branza :
400gr branza dulce se amesteca cu sare,piper,un pic de lapte daca e prea tare,o ceapa mica rasa,1lingurita paprica dulce si un pic iute daca avem,optional 2 linguri de smantana ptr a lega compozitia. Cu aceasta pasta umplem gogoselele si lebedele.
crema de branza sarata:
telemeau o radem,o amestecam cu 100gr branza dulce,,piper,un pic de ceapa rasa,si unt 100gr.Umplem ardeii kapia,apoi ii taiem felii si ardeii grasi
crema vinete:
vinetele le coacem,le tocam cu un pic de ceapa si maioneza din comert,sare si piper.Crema o ungem pe feliile de bagheta taiate in jumatate.
cabanosul il taiem bucatele de 10cm,il crestam la capete si il prajim
castravetii ii cutratam ,ii taiem felii si ii ornam cu pasta de branza,la fel si ridichile
lebedele si gogoselele:
uleiul, apa si sarea se pun la fiert,cand clocoteste adaugam faina si amestecam energic pana se dezlipeste de pe vas. Lasam la rece 1 ora si adaugam ouale batute bine.Pe o hartie pergement,facem cu sprita inimioare ,cerculete si cifra 2 care va fi gatul lebedei.Le c oacem la foc iute cca 10 min pana cresc si se rumenesc.Dupa ce s-au racit bine,taiem gogoselele in 2 la fel si inimioarele,le umplem cu ce creme dorim.Pentru lebede putem taia capacul in doua pe oblic si astfel oblinem 2 aripioare,baza inimioarei o umplem cu creme,fixam gatul(cifra 2)si montam capacul sau aripile.