autor:

FABIO

» » , , , Aperitive, Aperitive, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Arancini gustosi

Autor: FABIO (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 11 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: FABIO (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 11 mai 2009

Ingrediente
500gr orez de buna calitate, 100gr mazare in conserva, 300gr carne tocata de vita, 50 ml ulei extra virgin, 1 ceapa medie, 1 catel usturoi, 1 ligurita capere, 1 lingura plina pasta de tomate, 250cl vin alb 5 oua proaspete, 1 lingura parmezan, sare, piper, lingurita nucsoara,i lingurita rosmarin praf, dupa gust, pesmet, ule de floare pentru prejt.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala, punem la fiert 1,5 lt de apa si 200 cl vin si adaugam orezul la fiert. Intre timp luam o cratita, punem ulei la incalzit si calim ceapa taiata julien si usturoiul tocat marunt, adaugam carnea, saram piperam si lasam la prajt. O data prajta carnea il trecem intr-un castron mare. Verificam orezul daca este fiert, altfel adaugam inca 200cl apa, sau vin, strecuram bine orezul si il punem in castron cu carnea, adaugam mazarele, capere, pasta de rosii, nucsoara, rozmarin, parmezan si amestecam bine totul si lasam amestecul sa se raceasca.



Odata racit adaugam 3 oua intregi si amestecam bine bine. Cu ajutorul unui linguri din amestec, facem niste bile de marimea unui clementine, putin mai mari, bine presate, pina la terminarea aluatului. Intr-o cratita punem abundent ulei la incalzit, intr-un castronel batem cele doua oua care ne-au remas si umplem cu pesmet o farfurie adinca.



Luam cit o bila si o trecem prin ou, pesmet si o punem la prajt, pina devine de culoare maroniu. Se servesc calzi sau reci. Pofta buna.



(nt). Aceasta reteta puteti sa o modificati, adica in loc de carnea sa puneti legume bio pentru vegetarieni sau la cine ii plac legumele. Se pot condimenta cu kethcup/maioneza/sos remulade.
Daca ti-a placut reteta noastra "Arancini gustosi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
SUFLEU DE CONOPIDA

SUFLEU DE CONOPIDA

Se spala conopida, se pune la fiert apa cu zarzavatul si cand a fiert se adauga bucatelele de conopida

10 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi gratinati la cuptor

Cartofi gratinati la cuptor

Se curata cartofii si se taie cubulete. Se pun la prajit cateva minute, cat sa se inmoaie, nu sa

23 voturi    16 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Cred ca sunt tare gustosi.Ai votul meu,felicitari pentru reteta,merita testata.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Delicios

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    Tare gustosi...

    • Fara foto

      Raimondo-Mario , 16 ianuarie 2010

      Am mancat si eu ... de curand. F. Buni!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      Foarte buni arancini!

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Foarte interesanta combinatia.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Ft buni arancini, si gustosi!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      Cred ca este foarte gustos acest preparat,felicitari pentru prezentare,corectitudine,claritate.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 500gr orez de buna calitate
  • 100gr mazare in conserva
  • 300gr carne tocata de vita
  • 50 ml ulei extra virgin
  • 1 ceapa medie
  • 1 catel usturoi
  • 1 ligurita capere
  • 1 lingura plina pasta de tomate
  • 250cl vin alb 5 oua proaspete
  • 1 lingura parmezan
  • sare
  • piper, lingurita nucsoara,i lingurita rosmarin praf
  • dupa gust
  • pesmet
  • ule de floare pentru prejt.

Raporteaza reteta

Retete
de FABIO
Amorosi al tonno

Amorosi al tonno

Punem paste la fiert si intre timp intr-o cratita mare punem la incalzit ulei, adaugam usturoi zdrobit,

0 voturi    4 comentarii
30 min
Paste si pizza
Linguine cu fructe de mare

Linguine cu fructe de mare

Intr-o cratita, punem la incalzit uleilu, adaugam usturoi tocat si oregano, lasam sa se prajasca

9 voturi    3 comentarii
25 min
Paste si pizza
File de somon in verde

File de somon in verde

Intr-o tava de iena asezati fileuri de somon, condimentati cu arome pentru peste, ulei evo si punetile

1 vot    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu peste

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Cred ca sunt tare gustosi.Ai votul meu,felicitari pentru reteta,merita testata.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Cartofi cu parmezan in vasul roman