Ingrediente
3kg ardei capia, 1l otet de vin 9grade, 1/2kg zahar, 2l apa de izvor, 4linguri cu virf sare grunjoasa, boabe de piper, foi de dafin, frunze de telina verde
Dificultate: Medie | Timp: 2h
96 voturi
Mod de preparare
Se pregateste o moare din apa, otet, sare, piper, foi dafin, care se da in clocot.
Se introduc pe rind ardeii, tinadu-i in moarea clocotita, intorcandu-i pe o parte si alta pina isi schimba putin culoarea. Asa se procedeaza cu toata cantitatea de ardei. Inainte de a-i introduce in moarea fiarta se inteapa fiecare ardei in partea de sus si de jos (pentru a-si lua moarea cit trebuie).
Se aseaza in borcane, se toarna, moarea peste ei, fierbinte, nu se leaga imdiat ci dupa ce se mai completeaza cu lichidul respectiv (poate fi si rece). Deasupra si la fundul borcanului se pun frunze de telina verde.
Prica daniela , 25 septembrie 2016
As încerca si eu ,dar care sunt cantitățile ?
Iuliana Tarnoveanu , 30 septembrie 2015
Va multumesc domnule Pop Constantin pentru apreciere-m-as bucura daca ati pregati o parte din retetele postate de mine in acest site.
Pop Constantin , 29 septembrie 2015
super tare retetele!!!!!!!!!!!!!!!!!
Iuliana Tarnoveanu , 16 octombrie 2014
Multumesc Adela,asa este ,sunt foarte buni!
Adela Molesitu , 15 octombrie 2014
am incercat sunt foarte buni incercati
Iuliana , 10 septembrie 2013
Mariana,zaharul se poate pune sau nu la aceasta reteta .Depinde de gustul fiecaruia.Succes!
Iuliana Tarnoveanu , 09 septembrie 2013
Ardei capia pentru iarna conservati "ca la mama acasa", foarte buni!
Mariana , 08 septembrie 2013
unde este zaharul din reteta?
iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2011
Lucia ,ma bucur sa fii inspirata din aceasta reteta astept sa-mi scrii cum ti-au iesit!
Lucia (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2011
am pus si eu anul acesta... sunt curioasa cum au iesit... precis deliciosi :) Multzumesc de retzeta!
constanta proca (Chef de cuisine) , 17 mai 2010
O bunatate !
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009
SUNT FOARTE BUNI
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 august 2009
Anul acesta am sa fac si eu dupa aceasta reteta.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 august 2009
Cred ca sunt deliciosi.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 mai 2009
Eu pastrez in congelator ardeiul capia copt.Se pastreaza bine si am toata iarna.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 martie 2009
Eu adaug si frunza de visin la toate muraturile; da un gust foarte bun.
Iulian , 05 decembrie 2008
Da se pastreaza fara conservant. Secretu este sa pui borcanu cu fundu in sus sa nu primeasca aer. Spor la pus de muraturi.
scirlete , 23 octombrie 2008
Se pastreaza peste iarna fara conservant sau sterilizare.