autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei copti cu smantana

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
ardei, ceapa, smintana, sare, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

122 voturi

Mod de preparare

Se coc un kg de ardei gras(galbeni si rosii sau chiar gogosari), se curata si se rup bucati cu mana, dupa care se pun intr-un castron. Intr-o cratita se rumensc 2 cepe in putin ulei, peste ceapa se pun bucatile de ardei copt cu o 250 ml. de apa si se da intr-un clocot; se poate adauga o lingurita de concentrat de supa de legume. Separat, se face un amestec de 250-500 g de smantina cu o lingura, doua de faina si apa (se face de consistenta unui sos), care se toarna peste amestecul de ardei cu ceapa, care clocoteste. Se amesteca incontinuu, sa nu se prinda, maxim 10 minute. Se poate orna cu verdeata(marar sau patrunjel), pe farfurie.
Se poate servi cald sau rece
Se coc un kg de ardei gras(galbeni si rosii sau chiar gogosari), se curata si se rup bucati cu mana, dupa care se pun intr-un castron. Intr-o cratita
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copti cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei copti cu piept de pui si smantana

Ardei copti cu piept de pui si smantana

Ardeii grasi se coc, se curata de coaja si se lasa cu cotor. 2 cepe potrivite, le-am taiat marunt

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei copti cu smantana

Ardei copti cu smantana

Ardeii se coc si se curata de seminte si apoi de coaja. Se toaca felii subtiri si se calesc la foc

27 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Paul D. , 22 octombrie 2013

    Într-o zi de toamnă, prin 95-96, treceam pe sub fereastra deschisă a unei case de lângă Parcul Carol şi am simţit mirosul minunat al unei mâncări indefinite. Mi-am dat seama că era una din mâncărurile preferate ale copilăriei, dar pur şi simplu nu-mi aminteam care era aceea. Câteva zile la rând nu mi-a ieşit din minte acea mireasmă îmbătătoare, apoi, dintr-odată mi-am amintit: gogoşarii copţi, cu smântână ai mamei, cu sosul lor roşu, dulce-acrişor, serviţi, neapărat, cu mămăliguţă! De atunci, când îmi doresc ceva bun, îmi dau nevasta la o parte din faţa aragazului şi îmi pregătesc singur această adevărată delicatesă! Important: mărarul nu trebuie să lipsească niciodată din sos!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 august 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    bebelusha , 18 august 2009

    Yumyy .. ce bun iese :X:X

Dificultate

Redusa

Timp

1h

122 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

3 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi
Platou cu legume la gratar

Platou cu legume la gratar

Taiem dovleceii si vinetele in rondele groase de 5 mm. Curatam ardeii grasi de seminte si ii taiem

2 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Paul D.

Într-o zi de toamnă, prin 95-96, treceam pe sub fereastra deschisă a unei case de lângă Parcul Carol şi am simţit mirosul minunat al unei mâncări indefinite. Mi-am dat seama că era una din mâncărurile preferate ale copilăriei, dar pur şi simplu nu-mi aminteam care era aceea. Câteva zile la rând nu mi-a ieşit din minte acea mireasmă îmbătătoare, apoi, dintr-odată mi-am amintit: gogoşarii copţi, cu smântână ai mamei, cu sosul lor roşu, dulce-acrişor, serviţi, neapărat, cu mămăliguţă! De atunci, când îmi doresc ceva bun, îmi dau nevasta la o parte din faţa aragazului şi îmi pregătesc singur această adevărată delicatesă! Important: mărarul nu trebuie să lipsească niciodată din sos!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de stevie, macris si zeama de sunca Ciorba de stevie, macris si zeama de sunca

Punem sunca la fiert, in apa cu ingredientele mai sus mentionate si o fierbem bine de tot, pina intra furculita in ea. Curatam morcovul,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Chiftele din fasole Chiftele din fasole

Fasolea se lasa din ajun, intr-un vas cu apa, pentru a fierbe usor. Fasolea se fierbe impreuna cu un pastarnac, morcov, o ceapa si o

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive