autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei copti cu smantana

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
ardei, ceapa, smintana, sare, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

123 voturi

Mod de preparare

Se coc un kg de ardei gras(galbeni si rosii sau chiar gogosari), se curata si se rup bucati cu mana, dupa care se pun intr-un castron. Intr-o cratita se rumensc 2 cepe in putin ulei, peste ceapa se pun bucatile de ardei copt cu o 250 ml. de apa si se da intr-un clocot; se poate adauga o lingurita de concentrat de supa de legume. Separat, se face un amestec de 250-500 g de smantina cu o lingura, doua de faina si apa (se face de consistenta unui sos), care se toarna peste amestecul de ardei cu ceapa, care clocoteste. Se amesteca incontinuu, sa nu se prinda, maxim 10 minute. Se poate orna cu verdeata(marar sau patrunjel), pe farfurie.
Se poate servi cald sau rece
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copti cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui cu ardei copti si smantana

Pui cu ardei copti si smantana

Spalam aripioarele, le taiem varfurile si le punem la prajit cu putin ulei. Presaram putina sare. Coacem

45 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ardei copti cu smantana

Ardei copti cu smantana

Ardeii se coc si se curata de seminte si apoi de coaja. Se toaca felii subtiri si se calesc la foc

27 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Paul D. , 22 octombrie 2013

    Într-o zi de toamnă, prin 95-96, treceam pe sub fereastra deschisă a unei case de lângă Parcul Carol şi am simţit mirosul minunat al unei mâncări indefinite. Mi-am dat seama că era una din mâncărurile preferate ale copilăriei, dar pur şi simplu nu-mi aminteam care era aceea. Câteva zile la rând nu mi-a ieşit din minte acea mireasmă îmbătătoare, apoi, dintr-odată mi-am amintit: gogoşarii copţi, cu smântână ai mamei, cu sosul lor roşu, dulce-acrişor, serviţi, neapărat, cu mămăliguţă! De atunci, când îmi doresc ceva bun, îmi dau nevasta la o parte din faţa aragazului şi îmi pregătesc singur această adevărată delicatesă! Important: mărarul nu trebuie să lipsească niciodată din sos!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 august 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    bebelusha , 18 august 2009

    Yumyy .. ce bun iese :X:X

Dificultate

Redusa

Timp

1h

123 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Paul D.

Într-o zi de toamnă, prin 95-96, treceam pe sub fereastra deschisă a unei case de lângă Parcul Carol şi am simţit mirosul minunat al unei mâncări indefinite. Mi-am dat seama că era una din mâncărurile preferate ale copilăriei, dar pur şi simplu nu-mi aminteam care era aceea. Câteva zile la rând nu mi-a ieşit din minte acea mireasmă îmbătătoare, apoi, dintr-odată mi-am amintit: gogoşarii copţi, cu smântână ai mamei, cu sosul lor roşu, dulce-acrişor, serviţi, neapărat, cu mămăliguţă! De atunci, când îmi doresc ceva bun, îmi dau nevasta la o parte din faţa aragazului şi îmi pregătesc singur această adevărată delicatesă! Important: mărarul nu trebuie să lipsească niciodată din sos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele frantuzesti Chiftele frantuzesti

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Mancare de ciuperci cu galuste de faina