autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei copti cu smantana

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
ardei, ceapa, smintana, sare, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

122 voturi

Mod de preparare

Se coc un kg de ardei gras(galbeni si rosii sau chiar gogosari), se curata si se rup bucati cu mana, dupa care se pun intr-un castron. Intr-o cratita se rumensc 2 cepe in putin ulei, peste ceapa se pun bucatile de ardei copt cu o 250 ml. de apa si se da intr-un clocot; se poate adauga o lingurita de concentrat de supa de legume. Separat, se face un amestec de 250-500 g de smantina cu o lingura, doua de faina si apa (se face de consistenta unui sos), care se toarna peste amestecul de ardei cu ceapa, care clocoteste. Se amesteca incontinuu, sa nu se prinda, maxim 10 minute. Se poate orna cu verdeata(marar sau patrunjel), pe farfurie.
Se poate servi cald sau rece
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copti cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei copti cu smantana

Ardei copti cu smantana

Ardeii se coc si se curata de seminte si apoi de coaja. Se toaca felii subtiri si se calesc la foc

27 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei copti, cu sos de smantana la cuptor

Ardei copti, cu sos de smantana la cuptor

Se coc ardeii si se lasa jumate de ora cu sare peste ei, dupa care se curata de pielita. Se dau

5 voturi    7 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Paul D. , 22 octombrie 2013

    Într-o zi de toamnă, prin 95-96, treceam pe sub fereastra deschisă a unei case de lângă Parcul Carol şi am simţit mirosul minunat al unei mâncări indefinite. Mi-am dat seama că era una din mâncărurile preferate ale copilăriei, dar pur şi simplu nu-mi aminteam care era aceea. Câteva zile la rând nu mi-a ieşit din minte acea mireasmă îmbătătoare, apoi, dintr-odată mi-am amintit: gogoşarii copţi, cu smântână ai mamei, cu sosul lor roşu, dulce-acrişor, serviţi, neapărat, cu mămăliguţă! De atunci, când îmi doresc ceva bun, îmi dau nevasta la o parte din faţa aragazului şi îmi pregătesc singur această adevărată delicatesă! Important: mărarul nu trebuie să lipsească niciodată din sos!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 august 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    bebelusha , 18 august 2009

    Yumyy .. ce bun iese :X:X

Dificultate

Redusa

Timp

1h

122 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Paul D.

Într-o zi de toamnă, prin 95-96, treceam pe sub fereastra deschisă a unei case de lângă Parcul Carol şi am simţit mirosul minunat al unei mâncări indefinite. Mi-am dat seama că era una din mâncărurile preferate ale copilăriei, dar pur şi simplu nu-mi aminteam care era aceea. Câteva zile la rând nu mi-a ieşit din minte acea mireasmă îmbătătoare, apoi, dintr-odată mi-am amintit: gogoşarii copţi, cu smântână ai mamei, cu sosul lor roşu, dulce-acrişor, serviţi, neapărat, cu mămăliguţă! De atunci, când îmi doresc ceva bun, îmi dau nevasta la o parte din faţa aragazului şi îmi pregătesc singur această adevărată delicatesă! Important: mărarul nu trebuie să lipsească niciodată din sos!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei si rosii umplute, la cuptor Dovlecei si rosii umplute, la cuptor

Dovlecei spalati si stersi se taie la capete, apoi se taie in doua bucati egale.Se curata de miez, ajutandu-ne de o lingurita fara a

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Dovlecei pane Dovlecei pane

Dovleceii spalati se taie in doua, pe latime, apoi fiecare jumatate feliata pe lungime, se pudreaza cu sare si se lasa sa se scurga

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Cartofi noi cu sos de usturoi si de marar