autor:

Cely Snijec

» » Conserve si muraturi

Ardei copti la borcan

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Ingrediente
5 kg ardei grasi mari, 1/2 l otet, 2 l apa, 100 ml ulei, 2 linguri miere de albine sau 3 linguri zahar, 2,5 linguri sare pentru muraturi (la un litru lichid, o lingura de sare), boabe de piper, de mustar, boabe de ienibahar,5 foi de dafin

Dificultate: Redusa Timp: 3h

127 voturi

Mod de preparare

Se coc ardeii, se presara cu sare,se lasa acoperiti pana se racesc cat sa se poata curata.Se curata de coaja si de cotor,se lasa a scurs.Asezi ardeii scursi foarte bine, in borcane pana la curbura borcnului.
Baitzul: otzetul,apa,uleiul, mierea, sarea si condimentele se dau la fiert. Cand clocoeste baitzul, se toarna in borcane,se lasa cateva minute, Daca e nevoie, mai adaugi pana la umplerea borcanului. Capsezi, dai imediat la cuptorul incins pentru 20 minute. Lasi sa se raceasca in cuptor. Iarna ai salata de ardei minunata alaturi de o friptura.Se pastreaza foarte bine in beci, camara sau frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copti la borcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ardei copti la borcan

Ardei copti la borcan

Coaceti ardeii, dupa care ii curatati de coaja deasupra unei cratite ca sa curga lichidul din ei

165 voturi    29 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Ardei copti la borcan

Ardei copti la borcan

Se culeg ardeii si se spala.Flory ii frige pe o plita groasa la foc de lemne asa le da o aroma deosebita.Dupa

38 voturi    14 comentarii
3h 40 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    Au iesit deliciosi.

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine):

    Am pus ardei copti la borcan conform acestei retete .Eu ii puneam la congelator,dar punindu-i in borcane mai pun alte legume acolo.Arata bine,sper ca vor tine pe iarna si ce sa zic,inca o data mersi Cely si spor la conserve!

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Itco Mihaela , 25 septembrie 2013

    o sa incerc si eu sa il pun dupa reteta ta.Sper sa fie buni.oO sa va zic dupaia cum sunt

  • Fara foto

    suna bn si par sa fie deliciosi , 25 septembrie 2013

    o sa incerc si eu

  • Fara foto

    Martina Bacescu , 14 septembrie 2013

    nu stiu cumsunt dar sper sa imi placa

    • Fara foto

      Cristiana Marton , 03 septembrie 2013

      multumesc...sunt nevoita sa pun la borcane anul asta!

    • Fara foto

      Verman Vladimir , 28 august 2013

      Sunt nemai pomenit de buni, mai ales kapia.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

      Cred ca sunt tare gustosi.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      Sunt f. buni ardeii copti pusi dupa reteta ta.Mersi si poopici!

    • Fara foto

      Cely , 05 octombrie 2009

      Pentru salata, sunt mult mai buni la borcan decat congelati. In lus nu mai e nevoie sa asteptati decongelarea. Se pot manca in orice clipa.Merita sa incercati, nu o sa va para rau. La fel se poate proceda si cu ardei kapia.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Reteta este foarte buna intr-adevar.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Obisnuiesc sa-i pastrez la congelator,dar o sa incerc sa-i conserv si dupa reteta ta...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      E super reteta ,de obicei eu ii pun la congelator.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      K, am gasit si reteta ce ma interesa. Ms mult! Si spor la treaba!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

127 voturi

Ingrediente

  • 5 kg ardei grasi mari
  • 1/2 l otet
  • 2 l apa
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri miere de albine sau 3 linguri zahar
  • 2,5 linguri sare pentru muraturi (la un litru lichid
  • o lingura de sare)
  • boabe de piper, de mustar
  • boabe de ienibahar,5 foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

suna bn si par sa fie deliciosi

o sa incerc si eu

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

0 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    19 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Gogosari cu struguri