autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Ardei copti umpluti cu mujdei si pui

Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2011

Ingrediente
4 ardei, rosii si portocalii, 2 catei de usturoi, curatati si tocati, 4 linguri de ulei de floarea-soarelui, 150 g piept de pui dezosat, fara piele, patrunjel proaspat, tocat marunt, sare, piper negru, proaspat macinat, cascaval, ras, frunze proaspete de patrunjel, pentru ornat, frunze de salata, pentru servit, paine cu coaja crocanta, pentru servit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Va propun o reteta interesanta, simpla, plina de aroma si absolut delicioasa, in care ardeii sunt copti si preparati intr-un mod mai putin obisnuit pentru ceea ce se gateste de obicei in casele noastre.
In loc de pui se pot folosi si bucati de file de peste, creveti sau carne slaba de porc (cotlet, muschi file sau muschiulet).

Se incinge cuptorul la 180 °C (gradatia MEDIU).
Se toaca usturoiul marunt. Se piseaza cu sare pana se obtine o pasta omogena. Se transfera mixtura intr-un castron. Se pipereaza. Se adauga uleiul treptat, amestecand, pana se obtine o emulsie.

Se spala ardeii, se sterg bine, se taie in jumatate, prin cotor, si se curata bine de seminte. Se feliaza carnea la 5-6 mm grosime, feliile fiind taiate astfel ca sa poate incapea, cate doua, in jumatatile de gogosari.

Se asaza jumatatile de ardei pe o tava de copt unsa cu putin ulei, cu partea taiata in sus. Se imparte mujdeiul intre cele 8 jumatati. Se sareaza si se pipereaza. Se coc 30-40 de minute, in mijlocul cuptorului.

Se scoate tava din cuptor, se asaza in interiorul jumatatilor de ardei cate doua felii de pui. Peste acestea se pune patrunjel. Se reia coacerea 10-12 minute, sau pana cand carnea este facuta. Se transfera jumatatile de ardei pe farfurii individuale, incalzite, alaturi de salata asezonata cu sare si piper si stropita cu putin otet si ulei de masline. Se presara ardeii cu cascaval ras si se orneaza cu frunze de patrunjel. Se servesc alaturi de paine cu coaja crocanta si un vin alb, sec si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copti umpluti cu mujdei si pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute din carne de pui

Chiftelute din carne de pui

Tocam carnea din piept de pui,o amestecam cu sare,piper roz proaspat macinat,o legatura de marar

18 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cartofi cu spinari de pui

Cartofi cu spinari de pui

Se taie cartofii, pe lungime, 1,5/1,5 cm., se asaza intr-o tava emailata, astfel incit sa acopera

5 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 27 %
299.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 4 ardei
  • rosii si portocalii
  • 2 catei de usturoi
  • curatati si tocati
  • 4 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • 150 g piept de pui dezosat
  • fara piele
  • patrunjel proaspat
  • tocat marunt
  • sare
  • piper negru
  • proaspat macinat
  • cascaval
  • ras
  • frunze proaspete de patrunjel
  • pentru ornat
  • frunze de salata
  • pentru servit
  • paine cu coaja crocanta
  • pentru servit

Raporteaza reteta

Retete
de Radu Popovici
Risotto cu legume

Risotto cu legume

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un prez special,

1 vot    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Foietaj cu carne