autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Ardei copti umpluti cu mujdei si pui

Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2011

Ingrediente
4 ardei, rosii si portocalii, 2 catei de usturoi, curatati si tocati, 4 linguri de ulei de floarea-soarelui, 150 g piept de pui dezosat, fara piele, patrunjel proaspat, tocat marunt, sare, piper negru, proaspat macinat, cascaval, ras, frunze proaspete de patrunjel, pentru ornat, frunze de salata, pentru servit, paine cu coaja crocanta, pentru servit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Va propun o reteta interesanta, simpla, plina de aroma si absolut delicioasa, in care ardeii sunt copti si preparati intr-un mod mai putin obisnuit pentru ceea ce se gateste de obicei in casele noastre.
In loc de pui se pot folosi si bucati de file de peste, creveti sau carne slaba de porc (cotlet, muschi file sau muschiulet).

Se incinge cuptorul la 180 °C (gradatia MEDIU).
Se toaca usturoiul marunt. Se piseaza cu sare pana se obtine o pasta omogena. Se transfera mixtura intr-un castron. Se pipereaza. Se adauga uleiul treptat, amestecand, pana se obtine o emulsie.

Se spala ardeii, se sterg bine, se taie in jumatate, prin cotor, si se curata bine de seminte. Se feliaza carnea la 5-6 mm grosime, feliile fiind taiate astfel ca sa poate incapea, cate doua, in jumatatile de gogosari.

Se asaza jumatatile de ardei pe o tava de copt unsa cu putin ulei, cu partea taiata in sus. Se imparte mujdeiul intre cele 8 jumatati. Se sareaza si se pipereaza. Se coc 30-40 de minute, in mijlocul cuptorului.

Se scoate tava din cuptor, se asaza in interiorul jumatatilor de ardei cate doua felii de pui. Peste acestea se pune patrunjel. Se reia coacerea 10-12 minute, sau pana cand carnea este facuta. Se transfera jumatatile de ardei pe farfurii individuale, incalzite, alaturi de salata asezonata cu sare si piper si stropita cu putin otet si ulei de masline. Se presara ardeii cu cascaval ras si se orneaza cu frunze de patrunjel. Se servesc alaturi de paine cu coaja crocanta si un vin alb, sec si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copti umpluti cu mujdei si pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Ceapa se taie splzisori si se caleste in putin ulei.Se adauga fasiile ( pasta) de ardei, piperul,

24 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
TOCANITA DE CARTOFI CU CABANOS

TOCANITA DE CARTOFI CU CABANOS

Intro cratita, punem uleiul la incins, adaugam ceapa taiata marunt, calim pana devine sticloasa,

3 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 4 ardei
  • rosii si portocalii
  • 2 catei de usturoi
  • curatati si tocati
  • 4 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • 150 g piept de pui dezosat
  • fara piele
  • patrunjel proaspat
  • tocat marunt
  • sare
  • piper negru
  • proaspat macinat
  • cascaval
  • ras
  • frunze proaspete de patrunjel
  • pentru ornat
  • frunze de salata
  • pentru servit
  • paine cu coaja crocanta
  • pentru servit

Raporteaza reteta

Retete
de Radu Popovici
Risotto cu legume

Risotto cu legume

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un prez special,

1 vot    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Piept de rata cu chutney de cirese