autor:

Anonim

» » Mancaruri cu carne

Ardei copti umpluti

Autor: Anonim (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anonim (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 iulie 2008

Ingrediente
pentru 2 persoane:, , 4-5 ardei mari, grasi si carnosi, 200 g orez, 1 ceapa, 1 rosie mare, frunze de patrunjel, busuioc, telina, branza afumata (scamorzza), parmezan, ulei, sare, piper

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se coc ardeii in mod foarte rapid (doar atat incat sa-i putem decoji dar pulpa nu trebuie sa fie coapta).

Se pun intr-o punga sau intr-un vas cu capac cu putina sare si se lase asa sa transpire cam 15\'. In acest fel se vor curata foarte usor.

Intre timp punem o oala cu apa pentru fiert orezul si punem ceapa la calit cu putin ulei.

Dupa 2-3 min se adauga rosia taiata cubulete si lasam sa se prajeasca la foc mic.Cand fierbe apa adaugam adaugam orezul. Il scurgem cam 3-4 minute inainte de timpul indicat pe pachet. Se scurge de de apa se adauga peste ceapa si rosia calita, se adauga verdeata taiata, parmezanul si branza taiata cubulete. Se amesteca si se stinge focul.

Acum ne ocupam de ardei se curata frumos de toate rezidurile arse s i se taie capacelul deasupra unui castron pentru a recupera apa continuta in interior (foarte gustoasa). Cu ajutorul unei site (de ceai) strecuram apa de vegetatie in compozitia de orez evitand astfel semintele.

Umplem ardeii si-i depozitam intr-o cratita cu un deget de apa pe fund, cateva cubulete de rosi (puse deoparte) frunze de telina si sare. Se pot coace pe gas (daca aveti o cretita mai inalta cu capac) sau la cuptor.

Eu i-am lasat pe foc 15\' si alte 10\' in cuptorul incins sa se gratineze putin.Sunt foarte buni si deosebiti de ardei umpluti cruzi.

Daca nu aveti prea mult timp puteti coace ardeii cu o zi inainte conservandu-i la frigi!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copti umpluti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ardei umpluţi şi cartofi copţi pe disc

Ardei umpluţi şi cartofi copţi pe disc

Important: Discul, reprezintă cea mai sănătoasă alternativă la grătarul clasic deoarece împiedică

90 voturi    8 comentarii
1h
Retete la gratar
Ardei kapia copti umpluti cu ciuperci de padure

Ardei kapia copti umpluti cu ciuperci de padure

Ardeii se coc pe tabla sau pe flacara si se pun intr-un vas acoperit sa se abureasca,pentru a putea

5 voturi    7 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • pentru 2 persoane:
  • 4-5 ardei mari
  • grasi si carnosi
  • 200 g orez
  • 1 ceapa
  • 1 rosie mare
  • frunze de patrunjel
  • busuioc
  • telina
  • branza afumata (scamorzza)
  • parmezan
  • ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Vinete umplute la cuptor-specific tarilor arabe