Se coc ardeii in mod foarte rapid (doar atat incat sa-i putem decoji dar pulpa nu trebuie sa fie coapta).
Se pun intr-o punga sau intr-un vas cu capac cu putina sare si se lase asa sa transpire cam 15\'. In acest fel se vor curata foarte usor.
Intre timp punem o oala cu apa pentru fiert orezul si punem ceapa la calit cu putin ulei.
Dupa 2-3 min se adauga rosia taiata cubulete si lasam sa se prajeasca la foc mic.Cand fierbe apa adaugam adaugam orezul. Il scurgem cam 3-4 minute inainte de timpul indicat pe pachet. Se scurge de de apa se adauga peste ceapa si rosia calita, se adauga verdeata taiata, parmezanul si branza taiata cubulete. Se amesteca si se stinge focul.
Acum ne ocupam de ardei se curata frumos de toate rezidurile arse s i se taie capacelul deasupra unui castron pentru a recupera apa continuta in interior (foarte gustoasa). Cu ajutorul unei site (de ceai) strecuram apa de vegetatie in compozitia de orez evitand astfel semintele.
Umplem ardeii si-i depozitam intr-o cratita cu un deget de apa pe fund, cateva cubulete de rosi (puse deoparte) frunze de telina si sare. Se pot coace pe gas (daca aveti o cretita mai inalta cu capac) sau la cuptor.
Eu i-am lasat pe foc 15\' si alte 10\' in cuptorul incins sa se gratineze putin.Sunt foarte buni si deosebiti de ardei umpluti cruzi.
Daca nu aveti prea mult timp puteti coace ardeii cu o zi inainte conservandu-i la frigi!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii