autor:

Sima Delia

» » Mancaruri cu carne

Ardei cu tărhană

Autor: Sima Delia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sima Delia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 august 2012

Ingrediente
4 ouă, 500 gr făină, 500 gr carne de porc sau pui, 10 ardei galbeni, 2 cepe, 200 ml ulei, 500 ml sos de tomate, sare, piper, vegenta, o legătură de țelină

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Prepararea tărhanei:
3 ouă și 500 gr de făină cu puțină sare se frământă
până devine un aluat vârtos, apoi se dă prin răzătoare și se lasă la uscat pe un prosop.

Prepararea compoziției pentru ardei:
Se călește într-o oală o ceapă, apoi se adaugă tărhana și se călește cam 10 minute, apoi se ia de pe foc și se adaugă carnea de porc sau pui tăiată cubulețe mărunte și se adaugă și un ou bătut, apoi se amestecă toate și se adaugă sare, piper și vegeta după gust. Cu această compoziție se umple ardeii.

Prepararea sosului:
Se călește o ceapă cu puțin ulei și se adaugă sosul de tomate cu o lingură de faină, puțină sare și piper.
După ce s-au umplut ardeii se așează intr-o oală, dar înainte se pun frunzele de țelină mărunțite, apoi se adaugă sosul și se completează cu apă până sunt acoperiți, ca să poată să fiarbă bine.
Se servesc cu sosul in care s-au fiert.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei cu tărhană" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui cu garnitura de legume

Piept de pui cu garnitura de legume

Pieptul de pui se curata de pielita si se taie felii subtiri, ca pentru snitele, insa fara a-l mai

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
PUI CU ARDEI COPT

PUI CU ARDEI COPT

Ardeii se coc. Ceapa se taie marunt si se caleste in unt. Se adauga faina si dupa 5 minute torni

8 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 august 2012

    O mancare foarte ingenioasa,nu am auzit pana acum de tarhana sau de ardei umpluti cu asa ceva !

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 august 2012

    Cu siguranta sunt grozavi acesti ardei umpluti, imi plac !

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 23 august 2012

    delicios de-a dreptul..

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 august 2012

      E interesanta reteta. In Ardeal, se fac razalai, cred ca este sinonim pt tarhanei, iar ciorba de ardei umpluti se face cu zarzavat si putin orez.

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 22 august 2012

      Interesanta reteta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 500 gr făină
  • 500 gr carne de porc sau pui
  • 10 ardei galbeni
  • 2 cepe
  • 200 ml ulei
  • 500 ml sos de tomate
  • sare
  • piper
  • vegenta
  • o legătură de țelină

Raporteaza reteta

Retete
de Sima Delia
Lecio

Lecio

Roșiile ardeii și ceapa se taie mărunt și se pun intr-o oală în care se pune puțin ulei, apoi

8 voturi    6 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Snitele crocante

Snitele crocante

carnea se bate pentru snitel si se condimenteaza, apoi se bate oul in care se adauga 2 linguri de

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O mancare foarte ingenioasa,nu am auzit pana acum de tarhana sau de ardei umpluti cu asa ceva !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
RASOL CU CARTOFI