autor:

Sima Delia

» » Mancaruri cu carne

Ardei cu tărhană

Autor: Sima Delia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sima Delia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 august 2012

Ingrediente
4 ouă, 500 gr făină, 500 gr carne de porc sau pui, 10 ardei galbeni, 2 cepe, 200 ml ulei, 500 ml sos de tomate, sare, piper, vegenta, o legătură de țelină

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Prepararea tărhanei:
3 ouă și 500 gr de făină cu puțină sare se frământă
până devine un aluat vârtos, apoi se dă prin răzătoare și se lasă la uscat pe un prosop.

Prepararea compoziției pentru ardei:
Se călește într-o oală o ceapă, apoi se adaugă tărhana și se călește cam 10 minute, apoi se ia de pe foc și se adaugă carnea de porc sau pui tăiată cubulețe mărunte și se adaugă și un ou bătut, apoi se amestecă toate și se adaugă sare, piper și vegeta după gust. Cu această compoziție se umple ardeii.

Prepararea sosului:
Se călește o ceapă cu puțin ulei și se adaugă sosul de tomate cu o lingură de faină, puțină sare și piper.
După ce s-au umplut ardeii se așează intr-o oală, dar înainte se pun frunzele de țelină mărunțite, apoi se adaugă sosul și se completează cu apă până sunt acoperiți, ca să poată să fiarbă bine.
Se servesc cu sosul in care s-au fiert.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei cu tărhană" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca

Musaca

Musacaua este o mancare foarte usor de facut si foarte gustoasa. Sunt mai multe variante care circula

11 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Strogonof cu cimbru de câmp (Strogonof com tomilho)

Strogonof cu cimbru de câmp (Strogonof com tomilho)

1)Condimenteazã carnea tãiatã fâsiute cu sare si piper. Pune la prãjit carnea in 1 dl ulei

4 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 august 2012

    O mancare foarte ingenioasa,nu am auzit pana acum de tarhana sau de ardei umpluti cu asa ceva !

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 august 2012

    Cu siguranta sunt grozavi acesti ardei umpluti, imi plac !

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 23 august 2012

    delicios de-a dreptul..

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 august 2012

      E interesanta reteta. In Ardeal, se fac razalai, cred ca este sinonim pt tarhanei, iar ciorba de ardei umpluti se face cu zarzavat si putin orez.

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 22 august 2012

      Interesanta reteta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 500 gr făină
  • 500 gr carne de porc sau pui
  • 10 ardei galbeni
  • 2 cepe
  • 200 ml ulei
  • 500 ml sos de tomate
  • sare
  • piper
  • vegenta
  • o legătură de țelină

Raporteaza reteta

Retete
de Sima Delia
Lecio

Lecio

Roșiile ardeii și ceapa se taie mărunt și se pun intr-o oală în care se pune puțin ulei, apoi

7 voturi    6 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Snitele crocante

Snitele crocante

carnea se bate pentru snitel si se condimenteaza, apoi se bate oul in care se adauga 2 linguri de

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O mancare foarte ingenioasa,nu am auzit pana acum de tarhana sau de ardei umpluti cu asa ceva !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Snitele crocante