Prepararea tărhanei:
3 ouă și 500 gr de făină cu puțină sare se frământă
până devine un aluat vârtos, apoi se dă prin răzătoare și se lasă la uscat pe un prosop.
Prepararea compoziției pentru ardei:
Se călește într-o oală o ceapă, apoi se adaugă tărhana și se călește cam 10 minute, apoi se ia de pe foc și se adaugă carnea de porc sau pui tăiată cubulețe mărunte și se adaugă și un ou bătut, apoi se amestecă toate și se adaugă sare, piper și vegeta după gust. Cu această compoziție se umple ardeii.
Prepararea sosului:
Se călește o ceapă cu puțin ulei și se adaugă sosul de tomate cu o lingură de faină, puțină sare și piper.
După ce s-au umplut ardeii se așează intr-o oală, dar înainte se pun frunzele de țelină mărunțite, apoi se adaugă sosul și se completează cu apă până sunt acoperiți, ca să poată să fiarbă bine.
Se servesc cu sosul in care s-au fiert.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii