autor:

Anca E. Voicu

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei de post

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 februarie 2015

Ingrediente
1 kg ardei rosii (sunt mai dulci decat cei albi),, 2 cepe,, 1 morcov,, 1 cana mare cu orez (orezul trebuie spalat in 4-5 ape),, 2 linguri bulion,, 1 lingurita cu varf de faina,, ulei,, patrunjel dupa gust,, sare si piper (dupa gust), 4-5 rosii &ndash din care vom face capacele pentru ardei

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Punem putin ulei la incins (cam 2 linguri) si taiem marunt cele 2 cepe, apoi radem morcovul. Cand s-a incins uleiul, calim pentru aprox 5 minute ceapa, adaugam orezul, apoi le acoperim cu apa.



Le lasam sa fiarba cam 5 minute, dupa care le dam deoparte si le lasam la racit. Intre timp, curatam ardeii de cotoare, ii spalam, ii umplem cu orez si le punem capacele din rosii.



Punem ardeii intr-o cratita cu aprox 50 ml ulei pentru a-i praji putin, apoi adaugam apa mai mult de jumatate din cratita si se fierbe totul la foc mic. Cand este aproape gata, punem 2 linguri de bulion peste ardei. Apoi facem un sos intr-o cescuta din 1 lingurita cu varf de faina si putina apa, o amestecam si o punem prin strecuratoare (pentru a evita cocoloasele) peste ardei. Amestecam bine sa se omogenizeze sosul.



Lasam 2-3 clocote, sa se ingroase sosul. Dupa ce luam focul, decoram cu patrunjel tocat marunt.



Portii: La o cana mare cu orez ies cam 10 ardei umpluti. Dar depinde si de marimea ardeilor. Daca va ramane orez, puteti umple si cateva rosii!



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei umpluti de post

Ardei umpluti de post

Orezul se lasa cu apa fierbinte 10minute apoi se spala bine. Se caleste ceapa taiata marunt in uleiul

16 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Ardei umpluti cu quinoa la Slow Cooker Crock-Pot – de post

Ardei umpluti cu quinoa la Slow Cooker Crock-Pot – de post

1. Taiem capacele ardeilor si ii curatam de seminte. Intr-un bol combinam quinoa, fasolea, pasta

0 voturi    0 comentarii
4h 20 min
Slow Cooking

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Crina , 06 noiembrie 2017

    Foarte buni ,gustosi si usor de preparat.

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg ardei rosii (sunt mai dulci decat cei albi),
  • 2 cepe,
  • 1 morcov,
  • 1 cana mare cu orez (orezul trebuie spalat in 4-5 ape),
  • 2 linguri bulion,
  • 1 lingurita cu varf de faina,
  • ulei,
  • patrunjel dupa gust,
  • sare si piper (dupa gust)
  • 4-5 rosii &ndash din care vom face capacele pentru ardei

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Crina

Foarte buni ,gustosi si usor de preparat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Bors cu cartofi acrit cu corcoduse verzi