Punem putin ulei la incins (cam 2 linguri) si taiem marunt cele 2 cepe, apoi radem morcovul. Cand s-a incins uleiul, calim pentru aprox 5 minute ceapa, adaugam orezul, apoi le acoperim cu apa.
Le lasam sa fiarba cam 5 minute, dupa care le dam deoparte si le lasam la racit. Intre timp, curatam ardeii de cotoare, ii spalam, ii umplem cu orez si le punem capacele din rosii.
Punem ardeii intr-o cratita cu aprox 50 ml ulei pentru a-i praji putin, apoi adaugam apa mai mult de jumatate din cratita si se fierbe totul la foc mic. Cand este aproape gata, punem 2 linguri de bulion peste ardei. Apoi facem un sos intr-o cescuta din 1 lingurita cu varf de faina si putina apa, o amestecam si o punem prin strecuratoare (pentru a evita cocoloasele) peste ardei. Amestecam bine sa se omogenizeze sosul.
Lasam 2-3 clocote, sa se ingroase sosul. Dupa ce luam focul, decoram cu patrunjel tocat marunt.
Portii: La o cana mare cu orez ies cam 10 ardei umpluti. Dar depinde si de marimea ardeilor. Daca va ramane orez, puteti umple si cateva rosii!
Pofta buna!
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii