autor:

Anca E. Voicu

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei de post

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 februarie 2015

Ingrediente
1 kg ardei rosii (sunt mai dulci decat cei albi),, 2 cepe,, 1 morcov,, 1 cana mare cu orez (orezul trebuie spalat in 4-5 ape),, 2 linguri bulion,, 1 lingurita cu varf de faina,, ulei,, patrunjel dupa gust,, sare si piper (dupa gust), 4-5 rosii &ndash din care vom face capacele pentru ardei

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Punem putin ulei la incins (cam 2 linguri) si taiem marunt cele 2 cepe, apoi radem morcovul. Cand s-a incins uleiul, calim pentru aprox 5 minute ceapa, adaugam orezul, apoi le acoperim cu apa.



Le lasam sa fiarba cam 5 minute, dupa care le dam deoparte si le lasam la racit. Intre timp, curatam ardeii de cotoare, ii spalam, ii umplem cu orez si le punem capacele din rosii.



Punem ardeii intr-o cratita cu aprox 50 ml ulei pentru a-i praji putin, apoi adaugam apa mai mult de jumatate din cratita si se fierbe totul la foc mic. Cand este aproape gata, punem 2 linguri de bulion peste ardei. Apoi facem un sos intr-o cescuta din 1 lingurita cu varf de faina si putina apa, o amestecam si o punem prin strecuratoare (pentru a evita cocoloasele) peste ardei. Amestecam bine sa se omogenizeze sosul.



Lasam 2-3 clocote, sa se ingroase sosul. Dupa ce luam focul, decoram cu patrunjel tocat marunt.



Portii: La o cana mare cu orez ies cam 10 ardei umpluti. Dar depinde si de marimea ardeilor. Daca va ramane orez, puteti umple si cateva rosii!



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Aluat fraged de post cu ardei si vinete

Aluat fraged de post cu ardei si vinete

Punem ardei si vinetele la copt .Intre timp ne punem sa facem aluatul din compozitiile de mai sus.il

14 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Ardei umpluti-reteta de post

Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg ardei rosii (sunt mai dulci decat cei albi),
  • 2 cepe,
  • 1 morcov,
  • 1 cana mare cu orez (orezul trebuie spalat in 4-5 ape),
  • 2 linguri bulion,
  • 1 lingurita cu varf de faina,
  • ulei,
  • patrunjel dupa gust,
  • sare si piper (dupa gust)
  • 4-5 rosii &ndash din care vom face capacele pentru ardei

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Shakshuka cu vinete