autor:

Anca E. Voicu

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei de post

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 februarie 2015

Ingrediente
1 kg ardei rosii (sunt mai dulci decat cei albi),, 2 cepe,, 1 morcov,, 1 cana mare cu orez (orezul trebuie spalat in 4-5 ape),, 2 linguri bulion,, 1 lingurita cu varf de faina,, ulei,, patrunjel dupa gust,, sare si piper (dupa gust), 4-5 rosii &ndash din care vom face capacele pentru ardei

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Punem putin ulei la incins (cam 2 linguri) si taiem marunt cele 2 cepe, apoi radem morcovul. Cand s-a incins uleiul, calim pentru aprox 5 minute ceapa, adaugam orezul, apoi le acoperim cu apa.



Le lasam sa fiarba cam 5 minute, dupa care le dam deoparte si le lasam la racit. Intre timp, curatam ardeii de cotoare, ii spalam, ii umplem cu orez si le punem capacele din rosii.



Punem ardeii intr-o cratita cu aprox 50 ml ulei pentru a-i praji putin, apoi adaugam apa mai mult de jumatate din cratita si se fierbe totul la foc mic. Cand este aproape gata, punem 2 linguri de bulion peste ardei. Apoi facem un sos intr-o cescuta din 1 lingurita cu varf de faina si putina apa, o amestecam si o punem prin strecuratoare (pentru a evita cocoloasele) peste ardei. Amestecam bine sa se omogenizeze sosul.



Lasam 2-3 clocote, sa se ingroase sosul. Dupa ce luam focul, decoram cu patrunjel tocat marunt.



Portii: La o cana mare cu orez ies cam 10 ardei umpluti. Dar depinde si de marimea ardeilor. Daca va ramane orez, puteti umple si cateva rosii!



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei umpluti cu orez (preparat de post)

Ardei umpluti cu orez (preparat de post)

Se spala ardeii pentru umplut, se scot cotoarele (care se pastreaza!) si se scutura bine de seminte. Intr-o

35 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Retete de post
Ardei umpluti de post

Ardei umpluti de post

Orezul se lasa cu apa fierbinte 10minute apoi se spala bine. Se caleste ceapa taiata marunt in uleiul

16 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg ardei rosii (sunt mai dulci decat cei albi),
  • 2 cepe,
  • 1 morcov,
  • 1 cana mare cu orez (orezul trebuie spalat in 4-5 ape),
  • 2 linguri bulion,
  • 1 lingurita cu varf de faina,
  • ulei,
  • patrunjel dupa gust,
  • sare si piper (dupa gust)
  • 4-5 rosii &ndash din care vom face capacele pentru ardei

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu carne de porc Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca de vinete rapida