autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei graşi umpluţi cu orez

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Ingrediente
12 bucăţi ardei graşi, 125 g orez, 150g ceapă, 200 ml ulei, 50 g bulion sau 500 g roşii, 2 legături pătrunjel verde sau mărar.

Dificultate: Medie Timp: 1h

19 voturi

Mod de preparare

Ceapa se taie mărunt şi se pune la călit într-o cratiţă cu ulei. Când ceapa se îngălbeneşte, se adaugă orezul ales, spălat si scurs de apă, lăsându-se să se prăjească 2-3 minute. Se stinge cu apă fierbinte în cantităţi de două ori mai mari decât orezul, se amestecă, se adaugă sare. După ce a dat în fiert, se ţine acoperit cu un capac pe foc moale sau se introduce în cuptor unde se lasă 15-20 minute. Între timp, se aleg ardeii graşi, li se taie câte un căpăcel din partea dinspre coadă, se spală, se curăţă bine de seminţe şi se crestează la capăt sau se taie puţin la vârf. Se umplu ardeii cu orezul potrivit de sare, eventual de piper, şi se mai adaugă jumătate din bulion şi verdeaţă (mărar şi pătrunjel proaspăt tăiate mărunt). Se ung ardeii cu ulei, se aşează într-o tavă unsă cu ulei şi printre ei se pun roşiile tăiate bucăţi, apoi se introduc în cuptor. Când încep să se rumenească, se adaugă sosul preparat din restul de bulion sau din suc de rosii amestecat cu o lingură de făină si subţiat cu apă caldă, apoi se lasă să fiarbă la foc moale circa 40 minute. Se servesc reci, însă se pot servi şi calzi cu smântână.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei graşi umpluţi cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei grasi umpluti cu orez

Ardei grasi umpluti cu orez

Se spală orezul în 2-3 ape şi se lasă la înmuiat în apă curată cu o oră înainte.

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Retete vegetariene
Friptura de curcan cu legume la cuptor

Friptura de curcan cu legume la cuptor

Se pune la fiert carnea de curcan in 3 litri apa rece cu putina sare, zaharul, 1 morcov, ceapa, pastarnacul

33 voturi    14 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Medie

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • 12 bucăţi ardei graşi
  • 125 g orez
  • 150g ceapă
  • 200 ml ulei
  • 50 g bulion sau 500 g roşii
  • 2 legături pătrunjel verde sau mărar.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Salata de vinete