Ceapa se taie mărunt şi se pune la călit într-o cratiţă cu ulei. Când ceapa se îngălbeneşte, se adaugă orezul ales, spălat si scurs de apă, lăsându-se să se prăjească 2-3 minute. Se stinge cu apă fierbinte în cantităţi de două ori mai mari decât orezul, se amestecă, se adaugă sare. După ce a dat în fiert, se ţine acoperit cu un capac pe foc moale sau se introduce în cuptor unde se lasă 15-20 minute. Între timp, se aleg ardeii graşi, li se taie câte un căpăcel din partea dinspre coadă, se spală, se curăţă bine de seminţe şi se crestează la capăt sau se taie puţin la vârf. Se umplu ardeii cu orezul potrivit de sare, eventual de piper, şi se mai adaugă jumătate din bulion şi verdeaţă (mărar şi pătrunjel proaspăt tăiate mărunt). Se ung ardeii cu ulei, se aşează într-o tavă unsă cu ulei şi printre ei se pun roşiile tăiate bucăţi, apoi se introduc în cuptor. Când încep să se rumenească, se adaugă sosul preparat din restul de bulion sau din suc de rosii amestecat cu o lingură de făină si subţiat cu apă caldă, apoi se lasă să fiarbă la foc moale circa 40 minute. Se servesc reci, însă se pot servi şi calzi cu smântână.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii