autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Ardei grasi si kapia copti la borcan

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 august 2013

Ingrediente
5 kg ardei grasi si kapia, 1 lingura sare mare, 2 aspirine

Dificultate: Redusa Timp: 3h

5 voturi

Mod de preparare

Ardeii si kapia ii coacem pe un grill, o tabla sau in cuptor, depinde ce aveti la indemana.
Nu ii coaceti foarte tare ca vor rupe bucatele la curatat.
Ii punem intr-o oala imediat ce ii coacem si ii acoperim cu un capac.
Lasam sa stea asa macar jumatate de ora pentru a se inmuia coja.
Incepem sa ii decojim, apoi scoatem cotorul si toate semintele.
Daca treceti mana pe sub apa, apoi va stergeti cu un servet pentru a nu stropi cu apa ardeii deoarece se zice ca nu stau pe iarna.
Zeama lasata de ardei o trecem printr-o strecuratoare.
Asezam ardeii curati de pielita si seminte in borcane de 800 de grame, care au fost spalate mai din timp cu apa fierbinte si uscate apoi.
Sarea o amestecam bine cu zeama si o turnam in borcane.
Deasupra fiecaruia punem cate jumatate de aspirina pisata.
Inchidem bine capacele si invelim borcanele in hartie.
Le asezam intr-o cratita, punem apa pe trei sferturi si le acoperim cu un prosop de bucatarie.
Le asezam pe foc si din momentul in care incepe sa fiarba apa le lasam fix 20 de minute.
Fierbinti le scoatem din cratita si le invelim intr-o patura pana a 2 a zi cand se racesc.
Le punem in loc racoros pentru a se pastra bine pana la iarna.
Din aceasta cantitate mi-a iesit 4 borcane de 800 de grame.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei grasi si kapia copti la borcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de pergamonto

Dulceata de pergamonto

Cea mai aromata si mai fina dulceata este aceasta dulceata de pergamonto. Aceste fructe sunt ca lamaile

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Conserve si muraturi
Compot de visine

Compot de visine

Spalam borcanele bine cu apa fierbinte si le punem la scurs, cu gura in jos pe un prosop curat. Visinele

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2014

    Spor! :)

  • Fara foto

    l , 21 septembrie 2014

    La asta muncesc acum!

  • Fara foto

    Prioteasa Carmen , 16 august 2014

    Nicolae Anton si tu ce esti daca spui asa ceva?

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 31 iulie 2014

      Pai intra circa 1 kg de ardei intr-un borcan de 800 gr.

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 31 iulie 2014

      La noi a ajuns la fix...

    • Fara foto

      Mariana Garleanu , 22 august 2013

      Iammi! Dar fara otet!

    • Fara foto

      Magdalena Constantin Soimareanu , 19 august 2013

      dupa ce ii curat, eu ii pun in apa see you otet (o parte otet si 2 parti apa) impreuna see you zeama pe care si-o lasa ei, apoi ii fierb 10 min in borcane capsate.

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 19 august 2013

      Va multumesc mult. Intra circa 1.5 kg ardei la un borcan, asa cu aproximatie. Monica ajunge zeama, dar daca nu iti ajunge completezi cu putina apa, nu foarte multa. Oricum mai lasa si ardeii zeama. Ma bucur ca va plac!

    • Fara foto

      Monica Fericean , 17 august 2013

      chiar ajunge zeama?

    • Fara foto

      Gina Tarnacop , 16 august 2013

      super

    • Fara foto

      Cristea Flori , 16 august 2013

      cate borcane ies din 5 kg?

    • Fara foto

      Claudia Carmen Popescu , 16 august 2013

      pentru Iancu Erika.

    • Fara foto

      mimi mohorea , 16 august 2013

      ajunge zeama de la ardei pentru toate cele patru borcane?daca,nu,cum procedam?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

5 voturi

Ingrediente

  • 5 kg ardei grasi si kapia
  • 1 lingura sare mare
  • 2 aspirine

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Spor! :)

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Gogosari in otet (la rece)