autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Ardei grasi si kapia copti la borcan

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 august 2013

Ingrediente
5 kg ardei grasi si kapia, 1 lingura sare mare, 2 aspirine

Dificultate: Redusa Timp: 3h

7 voturi

Mod de preparare

Ardeii si kapia ii coacem pe un grill, o tabla sau in cuptor, depinde ce aveti la indemana.
Nu ii coaceti foarte tare ca vor rupe bucatele la curatat.
Ii punem intr-o oala imediat ce ii coacem si ii acoperim cu un capac.
Lasam sa stea asa macar jumatate de ora pentru a se inmuia coja.
Incepem sa ii decojim, apoi scoatem cotorul si toate semintele.
Daca treceti mana pe sub apa, apoi va stergeti cu un servet pentru a nu stropi cu apa ardeii deoarece se zice ca nu stau pe iarna.
Zeama lasata de ardei o trecem printr-o strecuratoare.
Asezam ardeii curati de pielita si seminte in borcane de 800 de grame, care au fost spalate mai din timp cu apa fierbinte si uscate apoi.
Sarea o amestecam bine cu zeama si o turnam in borcane.
Deasupra fiecaruia punem cate jumatate de aspirina pisata.
Inchidem bine capacele si invelim borcanele in hartie.
Le asezam intr-o cratita, punem apa pe trei sferturi si le acoperim cu un prosop de bucatarie.
Le asezam pe foc si din momentul in care incepe sa fiarba apa le lasam fix 20 de minute.
Fierbinti le scoatem din cratita si le invelim intr-o patura pana a 2 a zi cand se racesc.
Le punem in loc racoros pentru a se pastra bine pana la iarna.
Din aceasta cantitate mi-a iesit 4 borcane de 800 de grame.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei grasi si kapia copti la borcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gem de zmeura

Gem de zmeura

Zmeura bine coapta, se curata de codite, se spala, se scurge foarte bine de apa, se amesteca cu zaharul

4 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata de catina

Dulceata de catina

Fructele de catina se spala si se amesteca cu apa, 2 linguri cu zahar si praful de gelfix. Se pun

2 voturi    3 comentarii
10 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2014

    Spor! :)

  • Fara foto

    l , 21 septembrie 2014

    La asta muncesc acum!

  • Fara foto

    Prioteasa Carmen , 16 august 2014

    Nicolae Anton si tu ce esti daca spui asa ceva?

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 31 iulie 2014

      Pai intra circa 1 kg de ardei intr-un borcan de 800 gr.

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 31 iulie 2014

      La noi a ajuns la fix...

    • Fara foto

      Mariana Garleanu , 22 august 2013

      Iammi! Dar fara otet!

    • Fara foto

      Magdalena Constantin Soimareanu , 19 august 2013

      dupa ce ii curat, eu ii pun in apa see you otet (o parte otet si 2 parti apa) impreuna see you zeama pe care si-o lasa ei, apoi ii fierb 10 min in borcane capsate.

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 19 august 2013

      Va multumesc mult. Intra circa 1.5 kg ardei la un borcan, asa cu aproximatie. Monica ajunge zeama, dar daca nu iti ajunge completezi cu putina apa, nu foarte multa. Oricum mai lasa si ardeii zeama. Ma bucur ca va plac!

    • Fara foto

      Monica Fericean , 17 august 2013

      chiar ajunge zeama?

    • Fara foto

      Gina Tarnacop , 16 august 2013

      super

    • Fara foto

      Cristea Flori , 16 august 2013

      cate borcane ies din 5 kg?

    • Fara foto

      Claudia Carmen Popescu , 16 august 2013

      pentru Iancu Erika.

    • Fara foto

      mimi mohorea , 16 august 2013

      ajunge zeama de la ardei pentru toate cele patru borcane?daca,nu,cum procedam?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

7 voturi

Ingrediente

  • 5 kg ardei grasi si kapia
  • 1 lingura sare mare
  • 2 aspirine

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Spor! :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

4 voturi    2 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Muraturi asortate