Ardei grasi si kapia copti la borcan

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Ardei grasi si kapia copti la borcan

Ingrediente

  • 5 kg ardei grasi si kapia
  • 1 lingura sare mare
  • 2 aspirine

Mod de preparare

Ardeii si kapia ii coacem pe un grill, o tabla sau in cuptor, depinde ce aveti la indemana.

Nu ii coaceti foarte tare ca vor rupe bucatele la curatat.

Ii punem intr-o oala imediat ce ii coacem si ii acoperim cu un capac.

Lasam sa stea asa macar jumatate de ora pentru a se inmuia coja.

Incepem sa ii decojim, apoi scoatem cotorul si toate semintele.

Daca treceti mana pe sub apa, apoi va stergeti cu un servet pentru a nu stropi cu apa ardeii deoarece se zice ca nu stau pe iarna.

Zeama lasata de ardei o trecem printr-o strecuratoare.

Asezam ardeii curati de pielita si seminte in borcane de 800 de grame, care au fost spalate mai din timp cu apa fierbinte si uscate apoi.

Sarea o amestecam bine cu zeama si o turnam in borcane.

Deasupra fiecaruia punem cate jumatate de aspirina pisata.

Inchidem bine capacele si invelim borcanele in hartie.

Le asezam intr-o cratita, punem apa pe trei sferturi si le acoperim cu un prosop de bucatarie.

Le asezam pe foc si din momentul in care incepe sa fiarba apa le lasam fix 20 de minute.

Fierbinti le scoatem din cratita si le invelim intr-o patura pana a 2 a zi cand se racesc.

Le punem in loc racoros pentru a se pastra bine pana la iarna.

Din aceasta cantitate mi-a iesit 4 borcane de 800 de grame.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise