autor:

valentina ionita

» » , Conserve si muraturi, Retete de post

Ardei iute in otet

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 martie 2009

Ingrediente
Ardei iute, zahar, otet din vin, usturoi, ceapa, hrean, boabe mustar, piper boabe, stafide pentru a lua iuteala

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

55 voturi

Mod de preparare


Se aseaza ardeii in borcane dupa ce au fost spalati si zvantati.

Printre ei se pun catei de usturoi taiati pe jumatate sau intregi, cateva felii de ceapa, bucatele de hrean, boabe de mustar si boabe de piper. Pentru a lua din iuteala este recomandat sa puneti stafide (200 g cam la 1kg de ardei iuti).

Zeama se face astfel:



O treime otet, restul apa si cateva linguri zahar (dupa gust). Pentru cei care nu au restrictie la sare se pune si sare dupa gust. Daca locul de depozitare nu este destul de racoros, puteti pune si un pliculet de conservant.

Astfel, veti avea ardei iuti pana in vara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei iute in otet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Negresa cu gem

Negresa cu gem

Am amestecat cu mixerul toate ingredientele. Am pus prajitura la cuptorul preincalzit pentru 45

301 voturi    32 comentarii
1h
Retete de post
Prajitura cu lamaie si fructe de padure

Prajitura cu lamaie si fructe de padure

Se face foarte repede si se mananca tot asa :)). in primul rand mixati margarina cu zaharul si uleiul

7 voturi    3 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Multumesc...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

    Multumesc mult...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

      Eu puneam zahar,nu am stiut de stafide pana acum,foarte interesanta reteta ta.Felicitari.

    • Alice (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

      Da, interesanta partea cu stafidele, am sa incerc si eu. Eu folosesc aproximativ aceeasi reteta, dar pentru a lua din iuteala folosesc jumatate din cantitate ardei iute si jumatate ardei din acela lung, verde deschis spre galben, neiute (bulgaresc ii zic eu). Iese foarte bun pus si intreg si taiat rondele.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

      Nu am stiut de stafide...interesant.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

55 voturi

Ingrediente

  • Ardei iute
  • zahar
  • otet din vin
  • usturoi
  • ceapa
  • hrean
  • boabe mustar
  • piper boabe
  • stafide pentru a lua iuteala

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Prajitura cu mere si gris (de post) Prajitura cu mere si gris (de post)

Este o reteta usor de preparat, rapida si delicioasa. Prajitura o putem numi si "Gustul copilariei", pentru ca ne bucuram

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
" Bagleh"-Mancare de laptuci -Specific tarilor arabe