autor:

valentina ionita

» » , Conserve si muraturi, Retete de post

Ardei iute in otet

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 martie 2009

Ingrediente
Ardei iute, zahar, otet din vin, usturoi, ceapa, hrean, boabe mustar, piper boabe, stafide pentru a lua iuteala

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

55 voturi

Mod de preparare


Se aseaza ardeii in borcane dupa ce au fost spalati si zvantati.

Printre ei se pun catei de usturoi taiati pe jumatate sau intregi, cateva felii de ceapa, bucatele de hrean, boabe de mustar si boabe de piper. Pentru a lua din iuteala este recomandat sa puneti stafide (200 g cam la 1kg de ardei iuti).

Zeama se face astfel:



O treime otet, restul apa si cateva linguri zahar (dupa gust). Pentru cei care nu au restrictie la sare se pune si sare dupa gust. Daca locul de depozitare nu este destul de racoros, puteti pune si un pliculet de conservant.

Astfel, veti avea ardei iuti pana in vara.

Se aseaza ardeii in borcane dupa ce au fost spalati si zvantati. Printre ei se pun catei de usturoi taiati pe jumatate sau intre
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei iute in otet" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi
Gogoşari în multe feluri...bune

Gogoşari în multe feluri...bune

1. Se fierb toate 20 de minute şi apoi se fierb în aburi 30 de minute. 2. Gogoşarii se fierb

6 voturi    3 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Zacusca de legume si fructe

Zacusca de legume si fructe

In vasul cu ulei se caleste ceapa tocata marunt,morcovul si dovleceiii curatati si rasi pe razatoare,dupa

1 vot    0 comentarii
2h 45 min
Conserve si muraturi

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Multumesc...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

    Multumesc mult...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

      Eu puneam zahar,nu am stiut de stafide pana acum,foarte interesanta reteta ta.Felicitari.

    • Fara foto

      Alice (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

      Da, interesanta partea cu stafidele, am sa incerc si eu. Eu folosesc aproximativ aceeasi reteta, dar pentru a lua din iuteala folosesc jumatate din cantitate ardei iute si jumatate ardei din acela lung, verde deschis spre galben, neiute (bulgaresc ii zic eu). Iese foarte bun pus si intreg si taiat rondele.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

      Nu am stiut de stafide...interesant.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

55 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
File de Păstrăv la cuptor cu legume şi caşcaval

File de Păstrăv la cuptor cu legume şi caşcaval

Se spala bine pastravii si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se ung cu ulei de masline

6 voturi    12 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Salata de sfecla rosie si branza

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive
Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Adauga reteta
Retete

din Retete de post

Ciuperci cu sos de leurda Ciuperci cu sos de leurda

Se calesc ciupercile spalate sau curatate (daca e cazul), feliate, in ulei, impreuna cu ceapa si usturoiul tocat marunt; dupa ce a scazut

0 voturi    0 comentarii
45 min
Delicii de post de la bloggeri
Negresa de post Negresa de post

In castron, se amesteca cu telul, uleiul cu zahar pana rezulta o solutie albicioasa, se adauga apa, faina cernuta cu praf de copt si

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri