Ingrediente
Ardei iute, zahar, otet din vin, usturoi, ceapa, hrean, boabe mustar, piper boabe, stafide pentru a lua iuteala
Dificultate: Redusa | Timp: 25 min
55 voturi
Mod de preparare
Se aseaza ardeii in borcane dupa ce au fost spalati si zvantati.
Printre ei se pun catei de usturoi taiati pe jumatate sau intregi, cateva felii de ceapa, bucatele de hrean, boabe de mustar si boabe de piper. Pentru a lua din iuteala este recomandat sa puneti stafide (200 g cam la 1kg de ardei iuti).
Zeama se face astfel:
O treime otet, restul apa si cateva linguri zahar (dupa gust). Pentru cei care nu au restrictie la sare se pune si sare dupa gust. Daca locul de depozitare nu este destul de racoros, puteti pune si un pliculet de conservant.
Astfel, veti avea ardei iuti pana in vara.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009
Eu puneam zahar,nu am stiut de stafide pana acum,foarte interesanta reteta ta.Felicitari.
Alice (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009
Da, interesanta partea cu stafidele, am sa incerc si eu. Eu folosesc aproximativ aceeasi reteta, dar pentru a lua din iuteala folosesc jumatate din cantitate ardei iute si jumatate ardei din acela lung, verde deschis spre galben, neiute (bulgaresc ii zic eu). Iese foarte bun pus si intreg si taiat rondele.
mirey (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009
Nu am stiut de stafide...interesant.