autor:

Doina  Varga

» » Conserve si muraturi

Ardei iuti deshidratati macinati

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 septembrie 2009

Ingrediente
1 kg ardei iuti rosii

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

15 voturi

Mod de preparare

Insirati ardeii iuti pe o sfoara si puneti-i la uscat la soare, intr-un loc bine aerat. Dupa 10-15 zile, cand sunt uscati, puneti-i intr-o tava in cuptorul incalzit, dupa ce ati stins focul.
Taiati sfoara si coditele, rupeti-i bucati, pisati-i intr-o piua sau mixati-i intr-un blender doar 2-3 secunde. Repetati operatia operatia pana terminati ardeii, apoi puneti-i in borcane si strangeti capacul. Un condiment minunat pentru iarna, usor de facut in casa si mult mai ieftin decat cel cumparat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei iuti deshidratati macinati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Muraturi asortate(specific arab)

Muraturi asortate(specific arab)

Legumele spalate,se taie rondele,felii(depinde de forma lor;vezi poza).De ex. castravetii se taie

16 voturi    8 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet

Ardei iuti in otet

Se taie putin din coditele ardeilor, daca sunt prea lungi si se indeasa bine in borcane, incercand

17 voturi    11 comentarii
15 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 17 august 2012

    Draga Lili, o idee foarte buna, merci :)

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    Azi am folosit ardeii macinati la o ciorba de pleurotus. Inca nu am pus reteta de ciorba, dar ardeii au fost extraordinari.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Multumesc pentru reteta.Am s-o fac neaparat.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Felicitari pentru prezentare

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Ai dreptate,sunt mai buni cei facuti in casa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

15 voturi

Ingrediente

  • 1 kg ardei iuti rosii

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Lucia (Chef de cuisine)

Draga Lili, o idee foarte buna, merci :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Castraveti murati in saramura Castraveti murati in saramura

Castravetii se spala ,se pun in apa rece putin sarata (10 g sare la litru de apa) si se tin cam 3 ore (devin elastici ) . Dupa asta

175 voturi    44 comentarii
50h
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Sos picant de prune